Erdoğan'ın İsrail'e girme tehdidine İsrail'den Saddam hatırlatmalı sert yanıt

Erdoğan'ın İsrail'e girme tehdidine İsrail'den Saddam hatırlatmalı sert yanıt

Erdoğan'ın İsrail'e girme tehdidine İsrail'd... AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Karabağ ve Libya'ya girdiği gibi İsrail'e de girebileceğini belirtti. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'le kıyasladı. Türk yetkililerden yanıtlar sert oldu; Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan tepki geldi.

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'e yönelik askeri harekâtlarda bulunabileceğini söyledi ve bu açıklama İsrail ile Türkiye arasındaki gerilimi artırdı. Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemeye dikkat çekerek, "Biz nasıl Karabağ'a ve Libya'ya girdiysek, İsrail'e de aynı şekilde gireriz. Yapmamak için hiçbir engel yok. Sadece güçlü olmalıyız" dedi. 

Erdoğan'ın sözlerini hazmedemeyen İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir benzetmeyle tehdit etti. 

Katz, "Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin" diyerek tehdit savurdu. 

Türk yetkililerden de sert yanıtlar geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrailli mevkidaşı Katz'ın Erdoğan'a verdiği yanıta tepki gösterdi. Fidan, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih tüm soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlanmıştır" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da "Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu'nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz" açıklamasında bulunmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateşkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani değerlerin içini boşaltan Netanyahu yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir" ifadelerini kullandı. Yılmaz, X hesabından yaptığı açıklamada "Köklü geleneği olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaşanandan farklı olmayacak" diye ekledi.

"Erdoğan'ın İsrail'e girme tehdidine İsrail'den Saddam hatırlatmalı sert yanıt" haberi, 29 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın İsrail'e girme tehdidine İsrail'den Saddam hatırlatmalı sert yanıt haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın İsrail'e girme tehdidine İsrail'den Saddam hatırlatmalı sert yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(5) Yorum
SON HABERLER
  1. 12:23 Kızıl Gezegen'de İlginç Keşif: 'Gülen Yüz' bulundu
  2. 12:15 Uçakta olay çıkartan Dilan Çıtak Tatlıses kendisini savundu
  3. 12:13 Altın fiyatlarında yeni rekor!
  4. 12:10 Giovanni van Bronckhorst'tan sert uyarı: "Kendinize gelin"
  5. 12:07 Fenerbahçe'de Mourinho'nun derbi planı
  6. 12:05 Vostok İstasyonu'nda Bir Gün: Kemik Donduran Soğukta Bilim!
  7. 12:04 Brezilya erişim engeli getirmişti: Elon Musk, X'e yasağı böyle deldi
  8. 12:01 İstanbul'da patlamamış el bombaları bulunmuştu: 8 kişi tutuklandı
  9. 11:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ABD'ye gidiyor
  10. 11:36 Murat Yetkin: "Erdoğan'ın sözleri, AK Parti’nin erken seçime yanaşmayacağını gösteriyor"
  11. 11:31 Ticaret Bakanlığı’ndan 815 Milyon Liralık Ceza Yağmuru!
  12. 11:31 Ticaret Bakanlığı’ndan 815 Milyon Liralık Ceza Yağmuru!
  13. 11:31 CHP'li Yankı Bağcıoğlu'ndan ''siber savunma tatbikatı'' çağrısı!
  14. 11:30 İstanbul- Ataşehir'de tasmasız kangal köpeğin saldırdığı köpek öldü; sahibi kalp krizi geçirdi
  15. 11:28 GSM operatörlerinin fiyat tarifesi Meclis gündeminde!
  16. 11:25 ABD ve İsrail Savunma Bakanları, Lübnan’daki Patlamalar Sonrası Güvenlik Görüşmesi Yaptı
  17. 11:24 Lübnan’da Çağrı Cihazları Patladı: İsrail'in Gizli Operasyonu Mu?
  18. 11:19 Sanal Kumar Tehlikesi Büyüyor: Kumar Oynama Bağımlılığına Karşı Tedavi Yöntemleri
  19. 11:17 AKP'de 4. madde çatlağı büyüyor| Miroğlu'ndan Uçum'a: "Saçma sapan kavramlarla demagoji yapıyorlar"
  20. 11:16 Yeni Tehdit Kapıda: Uzmanlar Milyonları Etkileyecek Felaket İçin Tarih Verdi
Gündem Haberleri