Erdoğan’ın sinyali sonrası, sınır il ve ilçelerde ‘seferberlik emri’

Erdoğan’ın sinyali sonrası, sınır il ve ilçelerde ‘seferberlik emri’

Erdoğan’ın sinyali sonrası, sınır il ve ilçe... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Fırat'ın doğusuna gireceğiz' açıklaması sonrası İçişleri Bakanlığı’nın 2018’de aldığı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Fırat'ın doğusuna gireceğiz' açıklaması sonrası İçişleri Bakanlığı’nın 2018’de aldığı 'Sınır Ötesi Harekat Kapsamında Alınacak Tedbirler' başlıklı seferberlik talimatı sınır hattında bulunan il ve ilçelere gönderildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz" diyerek operasyon sinyali vermesinin ardından İçişleri Bakanlığı’nın 2018’de aldığı 'Sınır Ötesi Harekat Kapsamında Alınacak Tedbirler' başlıklı seferberlik talimatı sınır hattında bulunan il ve ilçelere gönderildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Mardin ve Şanlıurfa’da il ve ilçe jandarma komutanlıkları, emniyet müdürlükleri, AFAD müdürlükleri, il göç idareleri, karayolları, Türk Kızılay Şubeleri, belediye ve kaymakamlıklara gönderilen seferberlik emir yazısında, Kuzey ve Doğu Suriye’ye müdahale edileceği belirtiliyor. Söz konusu talimatların bazıları kaymakamlıkların daha önce almış olduğu kararlar olurken, tüm kurumlara dağıtımı bugün yapılması dikkat çekti. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan toplantılarda, hazırlıklar kapsamında kurumların her birinden yapılması gereken çalışmalar bir bir iletildi.

"Operasyon hazırlıkları kapsamında..."

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde kamu kurumlarına gönderilen yazıda, şöyle denildi:

"İlgili sayılı İl EYP ile Mücadele Komisyon toplantısında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ‘Sınır Ötesi Harekat Kapsamında Alınacak Tedbirler’ konulu talimatlarına İstinaden, Uluslararası hak ve yükümlülüklerimiz ve meşru müdafaa hakkımız kapsamında Suriye’nin Kuzeyinde bulunan ve ülkemizin ‘Milli Güvenliğine’ tehdit oluşturan başka PKK/ KCK –PYD/YPG ve IŞİD olmak üzere terör örgütlerini ve teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak ve sivilleri korumak maksadıyla olası bir operasyon hazırlıkları kapsamında;

‘Sınır hareketliliği kapsamında; İl Göç İdaresi, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü, Karayolları 93. Şube Şefliği, DSİ 102. Şube Müdürlüğü, Belediye Başkanlıkları, İlçe Kaymakamlıkları, Türk Kızılayı, Mardin Şubesi teyakkuzda bulunarak, ihtiyaç ve taleplerini gözden geçireceklerdir’ kararı alınmıştır.

İlimiz dahilinde olası herhangi bir operasyon veya herhangi bir sınır hareketliliği yaşanmamasına karşı müteyakkız olunarak kurumumuzun ihtiyaç ve taleplerinin gözden geçirilmesini, eksikliklerinizin tamamlanarak herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesini, Rica ederim."

Kızıltepe kaymakamlığı: Kaynaklarınızı bildirin

Mardin ili Kızıltepe Kaymakamlığı ise, 22 Nisan 2019 tarihinde aldığı, "Topyekün savunma seferberlik ve savaş hali hazırlıkları toplantı kararı”nı bugün, ilçedeki tüm resmi kurumlara göndererek, “Kamu kurumu ve kuruluşlarının ellerinde bulunan kaynakların Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilmesi"ni istedi.

"Erdoğan’ın sinyali sonrası, sınır il ve ilçelerde ‘seferberlik emri’" haberi, 06 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın sinyali sonrası, sınır il ve ilçelerde ‘seferberlik emri’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın sinyali sonrası, sınır il ve ilçelerde ‘seferberlik emri’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  2. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  3. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  4. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  5. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  6. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  7. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  8. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  9. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  10. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  11. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  12. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  13. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  14. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  15. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  16. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  17. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  18. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  19. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  20. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
Politika Haberleri