Erdoğan’ın ‘Saat 19.19 İstiklal Marşı’ çağrısını ADD de yapmış

Erdoğan’ın ‘Saat 19.19 İstiklal Marşı’ çağrı... Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle vatandaşlara yaptığı saat 19.19’da İstiklal Marşı okunması çağrısının, 1 Mayıs’da Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından da yapıldığı ortaya çıktı.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle vatandaşlara yaptığı saat 19.19’da İstiklal Marşı okunması çağrısının, 1 Mayıs’da Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından da yapıldığı ortaya çıktı.

Erdoğan, “Saat 19.19’da tüm stadyumlar ışıklandırılarak seslendirme cihazlarından İstiklal Marşı yayını yapılacaktır. Milletimizin tüm fertlerini aynı saatte evlerinin pencerelerinden veya balkonlarından İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz” demişti.

ADD 1 MAYIS’TA YAPMIŞ

Çağrının aynısının Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 1 Mayıs tarihinde yapıldığı belirtildi.

ADD’nin 1 Mayıs’ta yaptığı çağrıda, “19 Mayıs 2020, 19.19’da, tüm yurttaşlarımızı evlerinin pencerelerinden ve balkonlarından ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşımızı ve Gençlik Marşımızı okumaya çağırıyoruz” duyurusuna yer verildi.

ADD BAŞKANI ALTINIŞIK, “ERDOGAN’IN ÇAĞRISINI OLUMLU BULUYORUZ”

Konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Atatükçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendileri ile aynı noktada buluşmasını olumlu karşıladıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Bir süre önce 19 Mayıs ruhunu yaşatmak için hiçbir siyasi parti, makam ve mevki ayırımında bulunmaksızın herkesi balkonlarından İstiklal Marşı okuyarak milli mücadele anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma çağrısında bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu söylemi son derece olumlu bir çağrıdır. Cumhurbaşkanının toplumun genel nabzını tuttuğunun göstergesidir. Cumhurbaşkanının bu konuda sergilediği milli duruşu kabul ediyoruz.”

ATATÜRK’ÜN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in milletin gönlünde ve vicdanında eşsiz yerini koruduğunu vurgulayar ADD Başkanı, “Belli bir kesimi ve belli bir siyasi partiyi kastederek söylemiyorum ancak Atatürk’ün kazanımlarına millet kadar siyasiler, bürokratlar ve devletin kurumları da sahip çıkmalıdırlar. Atatürkçüyüm demekle Atatürkçü olunmuyor, uygulamada da samimiyet gerekiyor” diye konuştu.

DEVLETİN KURUMLARI İYİ SINAV VEREMİYOR

Atatürk’ün eleştirilemez bir kimlik olmadığının ancak herkesin eleştiri yaparken saygı çerçevesine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Altınışık, Cumhuriyet kazanımlarını korumak ve Atatürk’ün ruhunu yansıtmak açısından bazı devlet kurumlarının iyi sınav veremediklerini de öne sürdü.

Koronavirüs salgını nedeniyle sadece Türkiye’nin değil dünyanın da büyük bir sınav verdiğine işaret eden Altınışık, “Bu süreçte ayakta kalmak ve varlığımızı koruyabilmek adına küreselleşme modelinden, küçülme sürecine geçen dünyada özellikle Atatürk’ün ulus devlet modeline sonuna kadar sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYİZ

Cumhuriyetin kazanımları ve Atatürk değerlerine karşı yapılan saldırıların son yıllarda artarak sürdüğüne dikkat çeken Altınışık, şunları söyledi:

“Bir milleti yok olmaktan kurtarıp, büyük mücadeleler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmaya ömrünü adayan Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duyulması gerekir. Saygı çerçevesinde eleştirilebilir ancak milli, insani ve vicdani değerleri göz ardı ederek Cumhuriyet ve Atatürk’e saldıranlar başarılı olamayacaklardır. ADD olarak Cumhuriyet ve Atatürk’ün kazanımları konusunda verdiğimiz kararlı mücadele nedeniyle, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi önemli isimleri şehit verdik. Karanlık odakların her zaman hedefinde olsak da ferman elimizde çalışıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini, Anayasal düzeni hukuk kuralları çerçevesinde sonuna kadar Atatürk’e verdiğimiz sözle savunarak, mücadele etmeye devam ediyoruz.“

[caption id="attachment_166151" align="alignnone" width="1000"] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan[/caption]

"Erdoğan’ın ‘Saat 19.19 İstiklal Marşı’ çağrısını ADD de yapmış" haberi, 19 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın ‘Saat 19.19 İstiklal Marşı’ çağrısını ADD de yapmış haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın ‘Saat 19.19 İstiklal Marşı’ çağrısını ADD de yapmış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
    2. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
    3. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
    4. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
    5. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
    6. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
    7. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
    8. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
    9. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
    10. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
    11. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
    12. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
    13. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
    14. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
    15. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
    16. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
    17. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
    18. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
    19. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
    20. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
    Kültür Sanat Haberleri