Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' sözlerine Özel'den cevap: "Şantajına boyun eğmeyiz"

Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' sözlerine Özel'den cevap:

Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' sözlerine Öze... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında belediyelere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında belediyelere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan'ın Hazine'nin belediyelerin borçlarını tahsil etmeye başlayacağına dair sözlerine karşılık Özel, "Bunlar ucuz oyunlar, bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyorlar. Aldığımız belediyeler hiç borç ödememiş. Millet, bu zihniyetten bıktığı için bize oy verdi. Hangi AK Partili belediye bugüne kadar borcunu ödedi? Bizi iktidara getirmemek için belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Çöpleri kendi ellerimizle toplarız ama şantajlarına boyun eğmeyiz," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belediyelerden borç tahsilatına başlayacağını belirtmişti. Erdoğan, "Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını farklı yerlere harcamaya izin yok. Dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu tahsilatı kaynağında yapacaktır. Bunu böyle bilin," ifadelerini kullandı.

CHP’li belediyelerin dans ve vals gösterisi düzenlemeyi belediyecilik sandığını belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenerek şunları söyledi:

"Sayın CHP Genel Başkanı'na şunu söylemek istiyorum; dürüst siyaset, verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini daha büyük vaatlerde bulunarak gizleyemezsiniz. Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarınıza söyleyin, ücretsiz yapacağız diyerek milletten oy istedikleri, ama 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler. Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz sosyal güvenlik kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda oy verene ücretsiz traktör vereceğiz demek kolaydır. Zor olan, sözünün eri olmaktır, ahdine sadık kalmaktır."

"ONUN ŞANTAJINA BOYUN EĞMEYİZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, belediyeleri hedef alan ve Hazine'nin borç tahsiline başlayacağına dair açıklamalarına cevap verdi. Özel, "Bunlar ucuz oyunlar, bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor. Ellerinden aldığımız tüm belediyeler hiç borç ödememiş. Millet bu zihniyetten bıktığı için bizlere oy verdi. Hangi AK Partili belediye bu zamana kadar borcunu ödemiş? Biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. 2019’da YSK eliyle İmamoğlu’na ‘adli darbe’ yaptılar. Demokrasi tokadı yediler. Bu sefer SGK borçları üstünden ‘mali darbe’ yapıp belediyeyi çalışamaz hale getirirlerse demokrasi tokadı yerler. Çöpleri kendi ellerimizle toplar gene de onun şantajına boyun eğmeyiz," diye konuştu.

Adalar Belediyesi'ni ve partisinin Adalar İlçe Başkanlığı ziyaretinin peşinden gazetecilerin sorularını yanıtlamak için kameraların karşısına geçen Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"TEPKİ GÖSTERMENİZİ SON DERECE ANLAYIŞLI BULUYORUM"

Özel, Adalar'daki toplu taşıma araçlarıyla ilgili bir grup Adalının protestosu sona erdikten sonra şunları söyledi:

"Demokrasi tepki ve protesto rejimidir. Her türlü ve demokratik protesto hakkının kullanılmasının yanındayız. Arkasındayız. Biraz önce Ada’nın dört temsilcisi ile geldiler. Yukarıda konuştuk. Ben düşüncelerimi aktardım. Basın mensuplarına da aktardım. Ada’nın istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledik. Bugünkü yoğunluk ortadan kalkana kadar bu beğenmediğimiz boyuttaki araçlar, Ada’daki yaya yoğunluğu azaldıkça çekilecek. Ben sizin tepki göstermenizi son derece anlayışlı buluyorum..."

"KISIRLAŞTIRMA, SAHİPLENDİRME YAPACAĞIZ. NOKTA. CİNAYET İŞLEMEYECEĞİZ"

Özel, sokak hayvanları mevzusunda Erdoğan’ın "Kimse bizlere merhamet dersi vermeye kalkmasın" sözüne ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

"Merhamet dersi değil ben sokak hayvanları problemi olduğunu ilk günden beri söylüyorum. Bunun sınıfsal bir soruna evrilmesinden son derece tedirginim. Zenginlerin çocukları okula servisle gidenlerin, korunaklı yerde oturanların görmediği, diğer vatandaşların rahatsız olduğu bir mesele var. Buna birileri duyarsız, birileri duyarlı gibi bir sorun toplumsal fay hattıdır. Bu probleminin çözümü asla ve asla cinayet ve katliam olamaz. Yapılacak iş bellidir. Barınak yapacağız. Kısırlaştırma, sahiplendirme yapacağız. Nokta. Cinayet işlemeyeceğiz. Bunun için yapılması gereken tek iş bütçedir."

"SÖZLERİNİN ARKASINDA DURSUNLAR"

"Bütçenin yolunu Meclis’in ilgili komisyonu belirlemiş. Hayvan hakları fonu. At yarışlarından, spor toto, lotodan, Milli Piyango’dan kesilecek. Hayvan hakları fonu kurulacak. Bu mesele bitecek. Şimdi yükü belediyelere atayım, parayı vermeyeyim. Ben kanunu çıkardım. CHP’li belediyeler yapmıyor. Vallahi bir haftalığına belediye anahtarlarını koyarız masasına hadi sen yap deriz. Nasıl yapacaksın? O yüzden akıllarını başlarına toplasınlar. Barınak, kısırlaştırma, sahiplendirme. Onun için ne lazım? Maddi kaynak lazım. Maddi kaynak için de devletten istemiyoruz. At yarışı gibi, Milli Piyango gibi şans oyunlarından kesilecek paralarla bu yapılacak. Fonun kurulmasıyla ilgili teklif raporunun altında AKP ve MHP’nin imzası var. Sözlerinin arkasında dursunlar. Sorunu çözelim."

"DENEMESİ ÜCRETSİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

"Yarın bir köpek bir suçsuz çocuğa saldırdığı takdirde sorumlusu, problemi çözermiş gibi yapıp çözdürmeyen bu iktidar olur. Sorun vardır. Çözüm vardır. Çözüm insancıl olmak zorundadır. Hayvan haklarına saygılı olmak zorundadır. Biz varız. Çalışamayacağımız bir mesele yüklenirsek çıkar vatandaşa anlatırız. O çok eskide kaldı. Bir yalanı, bir yanlış bir şeyi onlarca kere tekrarlayıp inandırmaya çalışıyorlar milleti. Millet 31 Mart’ta gözünü açtı. Biz doğrudan iletişim halindeyiz. Ben halka derdini anlatabilen bir genel başkanım. Bunu da anlatırım. Belediyelerin paralarının kesilmesini de anlatırım. Denemesi ücretsiz Recep Tayyip Erdoğan."

"KEMAL BEY HİÇBİR AMAN BİRİNCİ PARTİNİN LİDERİ DEĞİLDİ. ÇOK İSTEDİ FAKAT OLMADI"

7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Saraydaki kişi ile el sıkışmayacağız. Mücadele edeceğiz" sözleri ve Türkiye Belediyeler Birliği'nde referanslı atama iddialarına ilişkin sorulara şu şekilde yanıt verdi:

"Birincisi referans listesinden haberim yok fakat bana başvuran kimse ben onu yalnız Türkiye Belediyeler Birliği’ne değil tüm yöneticilerimize, bu kişi başvurdu, bu kişi başvurdu diye bildiriyorum. Bundan daha doğal bir şey yok. Benim kardeşim 6 yıl süresince işsiz kalmış. Allah’ın bir belediyesine tenezzül etmemişim. Milletvekillerimin, işsiz kardeşleri, eşleri var. Tenezzül etmemişiz. Ondan sonra bizlere AK Parti tipi yakıştırmalar yakışmaz. Biz bu mevzuda teflonuz teflon."

"CHP ARTIK İKTİDAR PARTİSİDİR HALKIN GÖZÜNDE"

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerini niye üstüme alayım? Üstüme alacak bir şey yok. Çünkü ben konuşmamım ilk başlangıcında şu şekilde söyledim. Şeyh Edebali’nin vasiyeti muhalefete değil iktidaradır. Türkiye’nin kutuplaşmasından, el sıkışmamasından, konuşmamasından birinci parti mesuldür. 22 yıl süresince bunu yapmadı, Anıtkabir’de bile el sıkmadı. Bu laf Erdoğan’a değil mi? Bunu söyleyin. 31 Mart’ta ben birinci parti oldum, o yüzden adımı ben attım dedim. CHP artık iktidar partisidir halkın gözünde. Birinci partiye yakışacak işleri biz yapacağız. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi. Çok istedi fakat olmadı. Çok çalıştık fakat olmadı. Olsaydı o da benim dediğimi yapardı."

"CHP GENEL BAŞKANI OLARAK HER SÖYLENENİ DUYMUYORUZ"

"Tayyip Erdoğan gibi birinci parti olup ikinci partinin elini sıkmayanlardan olmadık. Kemal bey de hiçbir zaman zaten birinci partinin genel başkanı olmadı. 10 saniyelik bir görüntü üstünden bir şeyler. Kemal bey haricinde Kemal bey adına bir şeyler söyleyen, yazan ve paylaşan, eleştiren birkaç dost var. O mevzuda CHP Genel Başkanı’nın ne yapacağı belli. Nereye gidiyoruz? İnönü Evi’ne. Ne yapıyoruz? CHP Genel Başkanı olarak her söyleneni duymuyoruz. İsmet Paşa gibi."

"MİLLETİN VERMEDİĞİ VAZİFEYİ ÜSTÜMDE GÖRMEM. O MHP’NİN İŞİ"

Özel, Erdoğan ile görüşmenin peşinden "CHP- AKP koalisyonu" değerlendirmelerine ilişkin soruya ise şu cevabı vermiş bulundu:

"Görüşmelerde de gelmedi. Ben milletten muhalefet görevi alıp, iktidara soyunan MHP değil bu parti. Millet bizlere gelecek seçime kadar muhalefet görevi verdi. Verilmeyen bir görev talip olmak seçmenin mesajını almamaktır. Benim verilmeyen bir göreve talip olmam söz konusu değil. Yapılacak ilk serbest seçimlere kadar ülkenin ana muhalefet partisiyiz, seçimlerden sonra iktidar partisiyiz.

"AKP İLE SEÇİMLERDEN ÖNCE BİR İTTİFAK, KOALİSYON, BERABERLİK İHTİMALİ YOKTUR"

AKP ile seçimlerden önce bir ittifak, koalisyon, beraberlik ihtimali yoktur. Milli meselelerde, önemli meselelerde, vatandaşın sorununu çözmede, müzakere de ederiz, münakaşa da ederiz. Ama kimse ile milletin vermediği vazifeyi üstümde görmem. O MHP’nin işi. Düştükleri hal ortada. Yüzde 18’lik parti yüzde 4-5’e düştüyse, milletin verdiği vazifeyi yapmayıp, iktidara eklenmenin sonucudur. Bunu ne vicdanen, ne ahlaken, ne siyaseten yaparım"

"Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' sözlerine Özel'den cevap: "Şantajına boyun eğmeyiz"" haberi, 24 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' sözlerine Özel'den cevap: "Şantajına boyun eğmeyiz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' sözlerine Özel'den cevap: "Şantajına boyun eğmeyiz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Politika Haberleri