Erdoğan’ın yargı reformuna CHP tepkisi: Bu tek adam rejiminin tescillendiği…

Erdoğan’ın yargı reformuna CHP tepkisi: Bu tek adam rejiminin tescillendiği…

Erdoğan’ın yargı reformuna CHP tepkisi: Bu t... Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yargı reformu paketini açıklamasını, "Yürütmenin başı, yasamanın işiyle ilgili günlerdir haber veriyor, bugün de toplantı yapıyor,...

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yargı reformu paketini açıklamasını, "Yürütmenin başı, yasamanın işiyle ilgili günlerdir haber veriyor, bugün de toplantı yapıyor, strateji belgesi açıklıyor. Bu kuvvetler ayrılığının ayaklar altına alındığı, tek adam rejiminin egemenliğinin tescillendiği günlerden biri." diye değerlendirdi.

Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, parlamenter demokrasinin olduğu her yerde parlamentoyu işletme sorumluluğunun iktidar partisinde bulunduğunu söyledi.

Son günlerde içlerindeki birtakım karışıklıklardan, tartışmalardan dolayı 291 milletvekilinden 200’ünü Meclis Genel Kurul Salonu’na sokamayan iktidar partisiyle karşı karşıya olduklarını savunan Özel, yasama faaliyetinin yapılamadığını iddia etti.

Özgür Özel, görevlerinin denetlemek olduğunu, bunu yaptıklarında ise “Yoklama, karar yeter sayısı istiyorsunuz.” diye tepki gösterildiğini belirtti.

Özgür Özel, “Erdoğan anayasasının” çöktüğünü, Meclis’in işlevsiz olduğunu, 20 bin liraya yakın maaş alan milletvekillerinin lütfedip Genel Kurul Salonuna girmediğini ileri sürdü. Özel, “İradelerini vermişler saraya. Bir odasında adaletle ilgili çalışma, öbür odalarında da bakanlar başka kanunun pazarlığını yapıyorlar. Etkisiz, yetkisiz, milletten güç almayan kişilere bunun yaptırılması kabul edilebilir değil.” dedi.

“AK Parti mutfağında hazırlana reform”

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Atatürk’ün vasiyeti çiğnenerek, AOÇ üzerine Cumhurbaşkanı sarayını yaptırdığı yerde yargı paketi açıkladığını ifade eden Özel, “Bunun önü söz, arkası kanun. Kanunla olur. Yargı reformunu ne yapacaksın, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle, sarayda yapabiliyorsan. Burada yapılacak, oylar burada verilecek. Yürütmenin başı, yasamanın işiyle ilgili günlerdir haber veriyor, bugün de toplantı yapıyor, strateji belgesi açıklıyor. Bu kuvvetler ayrılığının ayaklar altına alındığı, tek adam rejiminin egemenliğinin tescillendiği günlerden biri.” diye konuştu. Özel, atanmış memur, teknisyen bakan, arkasında milletin oyunun bulunmadığı, hakkında gensoru önergesi verilemeyen Adalet Bakanı Abdullahamit Gül’ün, Ak Parti mutfağında hazırlanan bu reformları sıraladığını savundu.

Özgür Özel, “Muhalefet partilerine bile çağrı yapmış. Allah bilir MHP Grup başkanvekilleri, MHP milletvekilleri oradadır, dinliyorlar, yargı reformu yapılacakmış. Sen yapacaksın, neyini dinliyorsun, sen milletvekilisin, yürütmenin ne talimatını alıyorsun?” diye sordu.

“Gölge düşürmüştür”

FETÖ’den tutuklu bulunan, ABD vatandaşı, NASA çalışanı Serkan Gölge’nin serbest bırakıldığını anımsatan Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Hapishaneye dün güneş doğdu. Gölge uyandı, havalandırmaya çıktı kendi gölgesine baktı, gün ilerledi bizde akşam üzeri, ABD’de sabah oldu. Trump uyandı, Gölge’yi hatırladı, Erdoğan’ı arayarak, ‘Serkan Gölge’yi bana yolla’ dedi. O da ‘Başüstüne’ dedi. Bir telefon açtı, Gölge, güneşi memleketinde batırmak üzere yola çıktı. Bu memlekette hukuk var mı; bu adam suçsuzsa, serbest kalacaksa bu kadar süredir neden içeride? İçeride olmasının bir hukuku varsa bu telefonla nasıl serbest kalıyor? Adaletin, demokrasin, memleketin itibarı, vicdanın, FETÖ ile mücadelenin üzerine Serkan Gölge’nin serbest bırakılması gölge düşürmüştür. Trump’ın bir telefonuyla gecenin bir yarısında tutuklu salıveren mahkemeye, yargıya, yargıca, bu düzene yazıklar olsun. Bunlara bu talimatı verip, parmağında oynatan o tek adama da yazıklar olsun.”

“Dünü ile bugünü arasındaki fark izah edilebilir değil”

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın, eski belediye başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etmesini de değerlendiren Özel, 15 Temmuz gecesi eşlerini, çocuklarını kaybedenlerden isyan edenlerin olduğunu ileri sürdü. Özel, Yıldırım’ın, “Onun bıraktığı yerden hizmetler devam edecek” dediğini kaydederek, Topbaş’ın görevden alınmasına yönelik FETÖ imasına işaret etti. Özel, “Millet, bu adam FETÖ’cüyse, sen bunun bıraktığı yerden devam edeceğini söyleyerek neyi kast ediyorsun diye soruyor. Bizim kocamız, evladımız boşuna mı öldü diyorlar. İsyan, gözyaşı haklı. Binali Bey, hangi tutum içinde olursa olsun, dünü ile bugünü arasındaki fark izah edilebilir değil.” ifadesini kullandı. Özel, Gölge’nin serbest bırakılmasına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, FETÖ’cünün garibanına ceza, kodamanına ihale verilen dönemde olduklarını iddia etti. Özel, FETÖ’cülerin suçsuz, kandırılmış, en alttaki halkasının cezaevlerinde süründüğünü öne sürerek, “Aileleri ağaç kabuğu yiyor ama kodamanları ihalelerden besleniyor. Kodamanları, uçan sarayda yanında oturuyor, otellerinin gölgesi Meclisin bahçesine düşüyor. ” dedi.

"Erdoğan’ın yargı reformuna CHP tepkisi: Bu tek adam rejiminin tescillendiği…" haberi, 30 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’ın yargı reformuna CHP tepkisi: Bu tek adam rejiminin tescillendiği… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ın yargı reformuna CHP tepkisi: Bu tek adam rejiminin tescillendiği… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri