Erdoğan’la görüşen CHP’li başkanlardan ‘işçi çıkarma’ eleştirilerine yanıt!

Erdoğan’la görüşen CHP’li başkanlardan ‘işçi çıkarma’ eleştirilerine yanıt!

Erdoğan’la görüşen CHP’li başkanlardan ‘işçi... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanı ile toplantı yaptı. Toplantı sonrası CHP'li belediye başkanlarından Zeydan Karalar, Yılmaz Büyükerşen ve Vahap Seçer açıklama yaptı.Erdoğan'ın...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanı ile toplantı yaptı. Toplantı sonrası CHP'li belediye başkanlarından Zeydan Karalar, Yılmaz Büyükerşen ve Vahap Seçer açıklama yaptı.

Erdoğan'ın 'işçi çıkarma' eleştirilerine yanıt veren başkanlar, belediyelerde işe gelmeden maaş alan insanların varlığına dikkat çekti, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bazı işçilerin provokasyonuna uğruyoruz" dedi. Başkanlar, yapılan toplantının gergin havanın ortadan kaldırılmasını sağladığını belirterek, "Şükran duyuyoruz" dediler.

Toplantıyı yorumlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Toplantının oldukça verimli geçtiğini düşünüyoruz" dedi.

"Şükran duyuyoruz"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Erdoğan'ın 'işçi çıkarma' sözlerine ilişkin "İşten çıkarmaların keyfi olmadığını söyleyebiliriz. Resmi idare dışında 15 bin çalışanımız vardı. Hizmet üretemiyorduk. Biz belediyeleri hizmet üretebilir hale getireceğiz. Belediyelerde çok fazla kadronun, işe gelip gitmeden para alan insanların varlığını herkes bilir. Biz çalışanlarımıza karşı sorumluyuz ama bütün halka karşı sorumluluğumuz olduğunu da bilmemiz gerekmektedir. Bu seçimden beri gerilimi devam eden Türkiye'nin bugünden sonra yumuşayacağını düşünüyorum. Bir kez daha Cumhurbaşkanı'na bizi buluşturduğu ve gergin havanın ortadan kaldırılmasını sağladığı için şükran duyuyoruz" dedi.

"Bazı radikal önlemler almamız anlayışla karşılanmalı"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, "Mersin'de işçi çıkarmalarla ilgili bir protesto vardı ama bir bardak suda fırtına çıkarmadan başka bir şey değil. Benim Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde işçi performansından dolayı işten çıkarılan işçiler vardı ama belediyede böyle bir durum yokken bile provokasyona uğruyoruz. İş yavaşlatma, vatandaşa kötü muamele, hizmet götürülen diğer alanlarda personelimiz bizi sıkıntıya sokuyor. Biz hizmet yapmak ve mali dengemizi kurmak zorundayız. Bizden öncesi yönetimler çok fazla eleman almışlar. Kalifiye eleman bulmakta, proje üretmekte güçlük çekiyoruz. Bizim bazı radikal önlemler almamız da anlayışla karşılanmalı. Aksi takdirde hizmet üretebileceğimizi düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"CHP'li belediyeler olarak bakanlıklarda sıkıntı yaşamadığımızı söyleyemeyiz"

Seçer, "Sıkıntılarımızı dile getirdik ama CHP'li belediyeler olarak bakanlıklarda sıkıntı yaşamadığımızı söyleyemeyiz. Genel sekreter atayamadık. Bazı konularda beklemedeyiz. Ama örneğin Mersin'de raylı sistem projemiz var, Cumhurbaşkanlığı'nda yatırım programına alınmasını bekliyorduk ve bu geçen hafta onaylandı. Ben de CHP'li bir başkan olarak kendisine müteşekkir olduğumu ifade ettim. Bundan sonra da kurumlarda bekleyen evraklarımızın işleme geçmesini beklediğimi söyledim" açıklamasında bulundu.

"Erdoğan’la görüşen CHP’li başkanlardan ‘işçi çıkarma’ eleştirilerine yanıt!" haberi, 11 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’la görüşen CHP’li başkanlardan ‘işçi çıkarma’ eleştirilerine yanıt! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’la görüşen CHP’li başkanlardan ‘işçi çıkarma’ eleştirilerine yanıt! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  2. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  3. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  4. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  5. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  6. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  7. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  8. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  9. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  10. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  11. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  12. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  13. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  14. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  15. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  16. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  17. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  18. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  19. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  20. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
Politika Haberleri