Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Camiye yer vermedim diye limanı elimden alıyorlar

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Camiye yer vermedim diye limanı elimden alıyorlar

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Camiye yer... Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Sahile camiyi yaptırmadığımız için bütün bakanlıklardan işimiz durdu. Kent Meydanına camiyi yaptırmadık diye. Zulüm görüyoruz zulüm" dedi.

Posbıyık, Kasım ayı meclis ilk toplantısında kente yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verirken, belediye çalışmalarının engellenmek istediğini söyledi.

Başkan Posbıyık, Türkiye'de İller Bankası'na borcu olmayan tek belediyenin Ereğli Belediyesi olduğunu lakin kredi alamadığını kaydederek, “Siz ne yaparsanız yapın, halk Halil Posbıyık'ın arkasında. Bütün baskılara rağmen Cumhuriyet yürüyüşünde bunu herhalde kör gözler dahi görmüştür” dedi.

"Bağışçıya baskı yapıyorlar"

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde yıkılan eski terminal alanına Kent Meydanı yapmak için bağışçılar ile anlaştıklarını ancak bağışçının baskı ve tehdit edildiğini ileri sürerek, “Meşhur Kent Meydanı. Açık ve net olarak konuşuyorum. Bağışçıya baskı yapıyorlar, ‘Seçimler yaklaştı, CHP'li başkana oy kazandırmak mı istiyorsunuz siz. Kent meydanına bağış yapmayacaksınız’ diyorlar.

Aylardan beri konuşuyorum bağışçılarla. Bağışçılar büyük baskı gördüklerini ve seçime kadar bir şey yapmayacaklarını söylediler. Çok büyük baskılar var. Hak veriyorum onlara da. Diğer konularda da Ereğli Belediyesi'ne yardım edilmeyecek, onlara mı kazandıracaksınız diyorlar. Dolayısıyla yaptırmayan belli. Zaten orayı yıkan da ben değilim. Benden evvelki Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde paldır küldür yıktılar o hale getirdiler. Benimle hiçbir alakası yok” diye konuştu.

"Beni durdurma noktasında her şeyi yapıyorlar"

Başkan Posbıyık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sahildeki yeşil alan içinde bulunan amfi tiyatro alanına cami yapılmasına izin vermediği ve CHP Meclis üyelerinin konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi. Bakanlığın istediği yere caminin olmayacağını, trafik sorunu yaşanacağını vurgulayan Halil Posbıyık, “Bozhane limanını elimizden alıyorlar yada alınmaya çalışıyorlar. Yeni Liman Başkanı beni ziyaret etti. 'Limanı kapatıyorum' dedi.

Sahile camiyi yaptırmadığımız için bütün bakanlıklardan zaten işimiz durdu. Kent Meydanına camiyi yaptırmadık diye. Zulüm görüyoruz zulüm. Rıhtım bana ait, oraya sinek dahi sokmam dedim. Beni durdurma noktasında her şeyi yapıyorlar. Ereğli için yapılması gereken konuda hiçbir şey yapmıyorlar. O limanın yenilenmesi lazım. Uzatılması ve sağlamlaştırılması için 30 milyon lira para lazım. Paramız hazır lakin vermiyorsun ki limanı bana.

Emanette, 452 milyar lira paramız Çevre Bakanlığında bekliyor. Niye vermiyorlar? ‘Ha Ereğli Belediye Başkanı sen bize camiyi yaptırmadın’ diyorlar. Ben cami yapmayalım demiyorum, 12 tane yer gösterdim yapalım diye. Onların istediğin yerin etrafında 4 tane cami var. O istedikleri yere cami olmaz. Trafik alt üst olur, kargaşa olur” diye ifade etti.

"Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Camiye yer vermedim diye limanı elimden alıyorlar" haberi, 03 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Camiye yer vermedim diye limanı elimden alıyorlar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Camiye yer vermedim diye limanı elimden alıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:44 Neuralink İnsan Denemesi: Beyin Çipi İmplantasyonunda Yaşanan Riskler Tartışmalara Yol Açtı
  2. 16:41 ÇAYKUR 2024 Yaş Çay Alım Kampanyası Başladı
  3. 16:23 Doğu Kesimler İçin Toz Taşınımı Uyarısı: Meteoroloji Açıkladı
  4. 16:18 Orta Dünya'nın Yeni Yolculuğu: Yüzüklerin Efendisi'nde Gollum'un Sırları Ortaya Çıkıyor!
  5. 16:09 Apple'ın iPad Reklamı Sanatı Ezdi: Tepkiler Üzerine Özür Diledi
  6. 16:01 10 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  7. 15:53 Bozbey, Çağlar ve Olay Medya Yöneticileriyle Buluştu: Toplumsal Birliktelik ve Eşit Hizmet Vurgusu
  8. 15:46 Ceviz Ağaçlarının Altında Oturmanın Sakıncaları: Bilimsel Araştırma İle Açıklık Kazandı
  9. 15:43 Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 20 İlde Operasyonlarla 366 Şüpheli Yakalandı!
  10. 15:28 Oyuncunun geçen ay gizlice boşandığı ortaya çıktı!
  11. 15:22 İnci Taneler'i Kadrosuna Bomba İki Transfer!
  12. 15:20 Jose Mourinho'nun Manchester United'a Dönüşü Spekülasyonlara Konu Oluyor
  13. 15:17 10 Mayıs 2024 güncel altın satış fiyatları
  14. 15:14 10 Mayıs 2024 Dolar ve Euro Kurları Sabit Kalıyor
  15. 15:08 Rio Grande do Sul'da Artan Seller Felaketi: Ölü Sayısı ve Kayıplar Artıyor
  16. 15:03 Ukrayna'da Zelenski'ye Suikast Girişimi: Rus İstihbaratı ve Koruma Birimi Skandalı
  17. 15:00 Damak Çatlatan Lezzet: Çikolatalı Kaşık Tatlısı Tarifi!
  18. 14:56 Angelina Pastanesi'nin Üzümlü Karanfilli Kurabiye Tarifi Evlerde!
  19. 14:11 Türkiye'de bankacılıkta devrim: Tek ATM Modeli (TAM) Projesi tanıtıldı
  20. 14:05 İstanbul'da ekmeğe zam geldi: Ekmeğin fiyatı yüzde 31 arttı
Yerel Gündem Haberleri