Eren Erdem, CHP'den istifa ettiğini duyurdu!

Eren Erdem, CHP'den istifa ettiğini duyurdu!

Eren Erdem, CHP'den istifa ettiğini duyurdu! Eski CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Erdem, Ekrem İmamoğlu'nun başdanışmanı Murat Ongun'un şikayeti üzerine disipline sevk edilmesine tepki gösterdi. "100 yıllık parti belediye başkanlarının oyuncağı yapıldı" ifadelerini kullandı.

Eski CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başdanışmanı Murat Ongun'un şikayeti nedeniyle parti disiplinine sevk edildiğini belirten Erdem, "100 yıllık parti belediye başkanlarının oyuncağı yapıldı" ifadesini kullandı.

Erdem'in son dönemde parti yönetimine yaptığı eleştiriler nedeniyle 'kesin ihraç edilmekle disipline sevk edildiği' öne sürülmüştü. Erdem, iddiaya, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer'i hedef alarak yanıt sözünü verdi.

Özer'in eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na WhatsApp sınıfında üretilen küfrün ekranını paylaşan Erdem, "Ben, Genel Başkanına küfreden bir Yüksek Disiplin Kurulu başkanına asla savunma yapmamış! Bana soruşturma açma haddi değildir, önce küfrün hesabını verebilir" kullanmıştı.

Erdem, yaşananların dün yaptığı paylaşımla, partisinden istifa ettiğini şu paylaşımla açıkladı:

BASINA VE KAMUOYUNA…

1. Geçmişte, 5'li çetelerle ilişkili olduğu yönünde iddialar bulunan kişilerin "CHP Belediye Başkanı adayı" yapılmaması yönündeki çağrım ve bu çağrı akabinde; herkesçe malum olan Murat Ongun’un "ücret karşılığı istihdam edilmiş anonim hesaplarla" şahsımı hedef alması üzerine gösterdiğim tepki sebebiyle, partim tarafından disipline sevk edilmiş bulunuyorum!

2. Ben, partimin önüne Atatürk’ün koltuğunu fırlatmadım! Önceki ve mevcut Genel Başkanlara küfür etmedim! İş takipçiliği yapmadım! Eş, dost ve akrabamı CHP’li belediyelerde işe sokmadım! Siyasete "ev kirası ödeyen biri olarak" girdim, halen aynı şekilde yaşıyorum! Seçim zamanı el altından başka partilere destek atmadım! Parti seçim sathındayken, işi gücü bırakıp "partiyi dizayn toplantıları" yapmadım!

3. Ben, hiçbir kişisel menfaat elde etmeksizin, siyasetten kuruş beklemeden; gözümün nuru evladımı 2 yıla yakın babasız bırakmayı dahi göze aldım. Şahsiyetim, kumpas yargısının önüne atıldı! Tek kelime etmedim! Sonunda beraat ettim, fakat anneme, aileme, evladıma yapılanları; partim için ödenmiş bir bedel saydım!

4. Geldiğimiz noktada, bir belediyemizin maaşlı çalışanı ve personelin parti içindeki ilişkileri üstünden; "5’li çetelere yönelik tepkim ve bu tepkime yönelik troll saldırılarına karşı çıkışım" sebebiyle, hadise herkesin malumu olduğu, ilgili trollerin "şikayetçi Murat Ongun tarafından beslendiği" herkesçe malum olduğu halde; partim beni ihraç istemiyle disipline sevk etmiştir!

5. Parti yönetimini uyarıyorum! Bu şahsın "maaşlı anonim hesapları," Ali Mahir Başarır’ı "Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ifade ettiği" konuşma sebebiyle linç edip nedamet getirtmedi mi? Partiye ayar vermek, had bildirmek, partinin 5’li çetelerle ilgili tutumunu belirleyecek kişi "bir belediye çalışanı (Murat Ongun)" ise, ona bu imtiyazlar verilmişse, parti "maaşlı anonim hesaplarla" dizayn edilecekse ve buna göz yumuyorsanız, emin olun yarın bu durum en çok sizin canınızı acıtacaktır!

6. Koskoca 100 senelik çınarı, iletişim hileleri ve algı operasyonları ile "belediye başkanlarının" oyuncağı yapar, onların maaşlı memurlarına "parti evlatlarını tasfiye ettirirseniz," yarın bu cürret en çok sizi hedef alır. Ve siyaset yapamazsınız…

7. Kongre psikolojisinden hala çıkamamış, her gördüğü partiliye "kongredeki tutumunu hatırlatan," ilkeli bir iktidar mücadelesi yerine, "iktidar olalım da nasıl olursa olsun; icabında mevcut düzenle uzlaşarak olsun" duygusuyla, iktidar olmak ile muktedir olmak arasındaki farkı kavrayamadığını düşündüren, kindar ve tasfiyeci bir anlayışla; kongrede karşısında olmuş adları bahaneler üreterek tasfiyeyi amaçlayan bir anlayışla çok sağlıklı bir yol sürülmeyeceği açıktır!

Bu bağlamda, şu ana kadar ilçe başkanı iken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na küfür ettiği için, bir belediye başkanı tarafından ödüllendirilip "YDK Başkanı" yapılan bir şahsa irademi teslim edemem! Bu sebeple, mensubiyetinden onur duyduğum partimden istifa ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi; irademi, onurumu parti örgütlerime emanet ederim.

Saygılarımla,

Eren Erdem

"Eren Erdem, CHP'den istifa ettiğini duyurdu!" haberi, 21 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Eren Erdem, CHP'den istifa ettiğini duyurdu! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eren Erdem, CHP'den istifa ettiğini duyurdu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:53 Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci yaşamını yitirdi
  2. 21:49 Putin’den ordudaki asker sayısını artırma emri!
  3. 21:45 Dilan Polat Serbest Bırakıldı, Sosyal Medyadan Mesaj Yağmuruna Teşekkür Etti!
  4. 21:42 Biden'dan Trump'a Yönelik Suikast Girişime Tepki: "Gizli Servis Daha Fazla Destek İhtiyacı İçinde"
  5. 21:33 Altın Fiyatlarında Sıcak Gelişme: Zirveye Koşuyor!
  6. 21:33 BM'den Gazze İçin Acil Uyarı: "Ortak İnsanlığımız Tehlikede"
  7. 21:31 Merkez Bankası Faiz Kararını Eylül'de Sabit Tutacak mı? Piyasa Beklentileri Açıklandı!
  8. 21:28 17 Eylül günlük burç yorumları
  9. 21:26 Ankaragücü’nde Erdoğan krizi!
  10. 21:25 Dele Alli'nin Yeni Durağı La Liga mı? Real Betis Transferi Gündemde
  11. 21:25 Yunanistan’da Türk Mafyası Alarm Verdi: Casusluk Tehdidi Hakkında Gizli Rapor!
  12. 21:19 Trendyol Süper Lig'de Derbi Tarihleri Açıklandı! İşte 7-17. Haftaların Programı!
  13. 21:14 Japonya’nın Vize Kararıyla İlgili İddialar Doğru Değil! İşte Resmi Açıklama
  14. 21:09 Maliye Bakanı Şimşek'ten Ekonomik İyileşme Müjdesi: Cari Açık ve Risk Primi Düşüşte
  15. 21:08 Türkiye’nin İhtiyaç Duyduğu Uzmanlar Burada Yetişecek: Milli İstihbarat Akademisi Resmen Açıldı!
  16. 21:02 Erzurum’da Skandal: Minibüs Kazası Sonrası Sürücüye Yüksek Cezalar ve Ehliyet İptali
  17. 20:58 DAX ve CAC 40 Düşüşte, FTSE 100 Yükseldi: Avrupa Piyasaları Ne Yönde?
  18. 20:57 Psikolojik Sorunları Olan Baba, Kızını Öldürdü Çekyatın İçine Sakladı! İşte Vahşetin Detayları
  19. 20:57 Beşiktaş'tan MHK'ya açık mektup: "Hiçbir şeyi unutmuş değiliz!"
  20. 20:55 Bakan Şimşek: "Risk primimizdeki düşüş de benzer ülkelere göre çok daha iyi"
Politika Haberleri