Eren Erdem: Popülist siyaset dönemi bitiyor

Eren Erdem: Popülist siyaset dönemi bitiyor

Eren Erdem: Popülist siyaset dönemi bitiyor 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi' çalışması hakkında, "Türkiye’yi, ne sivil ne de askeri hiçbir şekilde vesayetin teslim alamayacağı kudretli bir demokrasiye geçişin formülü açıklanacak"

Altı partinin genel başkanının bir araya gelmesinin Türkiye için tarihi bir kazanım olduğunu vurgulayan Erdem, şunları söyledi:

“Tayyip Erdoğan, liderlerin bir arada oturma geleneğini ortadan kaldırmıştır. Türkiye’yi şahıs devleti haline getirmiştir. Buradan çıkışın yolu müzakereyi geliştirecek masalar kurabilmektir. Bu masayı, altıyı ters çevirip dokuzla özdeşleştirerek magazinsel içeriklerle hafifletme çabalarına karşı çıkmalıyız. Türkiye’de siyaset modeli değişiyor. Ortak akılla Türkiye’nin yönetildiği günleri inşa edeceğiz.” Altı partinin Türkiye’de bir dönemi kapatmak için bir araya geldiğini belirten Erdem, “Seçimden sonra Türkiye’nin otoriter popülist siyaset dönemi bitecek. Çoğulcu geniş katılımcı bir demokrasiye geçiş yapılacak” diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu’nun tarihi farkla seçimi kazanabileceği gerçeğiyle karşı karşıyayız"

Cumhuriyet'ten Dilan Aykıran'ın haberine göre, AKP-MHP oylarının yüzde 40 civarında olduğunu belirten Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, “Mutabakat masasının da kabul etmesi halinde Türkiye’nin bugün içine girmiş olduğu 60’a 40 makasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarihi farkla seçimi kazanabileceği gerçeğiyle karşı karşıyayız. İttifak sisteminin oluşmasında olağanüstü emek vermiş, devleti iyi tanıyan, ittifakın protokollerine bağlılık konusunda kimsenin tereddüt duymayacağı akil bir isimdir” dedi.

"Ucube sistemden nasıl bir sisteme geçeceğimiz anlatılacak"

Erdem, bugün yapılacak “güçlendirilmiş parlamenter sistemi” toplantısı için şu açıklamayı yaptı: “Öncelikle yeni bir toplumsal mutabakata ihtiyacımız var. Güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem üzerinden ilk adım atılacak. Bu ilk adımla beraber bugün Türkiye’nin temel sorunu olan ucube sistemden nasıl bir sisteme geçeceğimiz anlatılacak. Türkiye’yi, ne sivil ne de askeri hiçbir şekilde vesayetin teslim alamayacağı kudretli bir demokrasiye geçişin formülü açıklanacak.”

"Hiçbir siyasi parti yok sayılmıyor"

Millet İttifakı’nın genişleyip genişlemeyeceği tartışmalarını değerlendiren CHP’li Eren Erdem, mutabakat metninin ittifak dışındaki birçok siyasi partinin savunduğu temel değerleri içerdiğine vurgu yaptı. Erdem, “Bugün güçlü bir parlamenter demokrasiyi HDP’nin de diğer siyasi partilerin de savunduğunu görüyoruz. Burada hiçbir siyasi partinin yok sayılmadığını vurgulamak lazım. Mutabakat metni ortaya çıktıktan sonra diğer partilerin de değerlendirmeleri olacaktır. Meseleyi partiler üzerinden değil geniş toplum kesimi üzerinden değerlendirmek lazım” diye ifade etti.

"Eren Erdem: Popülist siyaset dönemi bitiyor" haberi, 28 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Eren Erdem: Popülist siyaset dönemi bitiyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eren Erdem: Popülist siyaset dönemi bitiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Politika Haberleri