Eren Erdem’in kardeşinden kritik uyarı: Abimin ciddi sağlık sorunları var

Eren Erdem’in kardeşinden kritik uyarı: Abimin ciddi sağlık sorunları var

Eren Erdem’in kardeşinden kritik uyarı: Abim... Silivri Cezaevi’nde yaklaşık 400 gündür tutuklu bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem’in kardeşi "Ağabeyimin ciddi sağlık sorunları var ama

Silivri Cezaevi’nde yaklaşık 400 gündür tutuklu bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem’in kardeşi "Ağabeyimin ciddi sağlık sorunları var ama elleri kelepçelenmesin diye hastaneye gitmiyor. Biz dışarıdan bakınca sağlığın çok önemli bunu önemsemelisin diyoruz. O kelepçelenmeyi reddederek doktora gitmemeyi tercih ediyor" dedi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre çocuklarının serbest bırakılmasını isteyen Erdem ailesi şunları söyledi:

Silivri Cezaevi’nde yaklaşık 400 gündür tutuklu bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem’in annesi Hüsniye Erdem, sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman oğlunu göremediğini belirterek “Ne biz ne de çocuğum bunları hiç hak etmedik. İnsanlar nasıl kitap yazıyor diye hep düşünürdüm. Şu an bu yaşadığımız acılardan bir kitap yazabilirim” dedi.

Baba Hasan Erdem de yalnız bırakıldıklarını söyleyerek “40 yıllık arkadaşlarım bana sırt çevirdi. Eren’in birkaç arkadaşından başka hiç arayan soran olmadı” diye konuştu. Erdem’in kardeşi Erdeniz Erdem de ağabeyinin psikolojik olarak kendilerinden daha güçlü olduğunu söyledi.

Bu süreç sizi nasıl etkiledi?

Hüsniye Erdem: Ne biz ne de çocuğum bunları hiç hak etmedik. İnsanlar nasıl kitap yazıyor diye hep düşünürdüm. Şu an bu yaşadığımız acılardan bir kitap yazabilirim. Bu süreçte yıprandık. Ama oğlum için, onun çıkacağı günlerde yanında sağlam durabilmek için mücadele ediyorum. Belli rahatsızlığımdan dolayı onun her görüşüne gidemiyorum. Gidince ona olan özlemim yerini buluyor. Onunla gurur duyuyorum. İki oğlum da benim yaşama sebebim. Bir an önce oradan çıkmasını bekliyorum.

"EREN İÇİN ELE AVUCA SIĞACAK HİÇBİR ŞEY YAPILMADI"

Hasan Erdem: Ülkemizde verilen mücadelelerde yaşanan acılar anne baba yüreğiyle tarif edilemeyecek kadar büyüdü. Eren’in en büyük arzusu bizim dışarıda onun gibi dik durmamız. Bu süreçte biz de öyle yapıyoruz. Bizim ağırımıza giden bazı şeyler de oldu. Benim 40 yıllık arkadaşlarım bana sırt çevirdi, işten çıkarıldım. Eren’in birkaç arkadaşından başka hiç arayan soran olmadı. Bizim siyasilerden önce Eren’in gazeteci arkadaşlarının yanında olmasını beklerdik. Dostluklarının yanında Eren’in başına gelen her şey Türkiye’de yaşayan bütün gazetecilerin başına gelebilir. Eren dışarıda olsaydı ve onun yaşadıklarını başka bir gazeteci arkadaşı yaşasaydı; emin olun o ne olursa olsun onların yanında olurdu. Eren karşıtı olan havuz medyası bile Eren’den bahsetti. Ama arkadaşlarına biz sesimizi duyuramadık. Eren için ele avuca sığacak hiçbir şey yapılmadı.

Eren Erdem’in sağlık durumu nasıl? Kelepçeli tedaviyi reddediyordu...

Erdeniz Erdem: Ağabeyimin ciddi sağlık sorunları var ama elleri kelepçelenmesin diye hastaneye gitmiyor. Biz dışarıdan bakınca sağlığın çok önemli bunu önemsemelisin diyoruz. O kelepçelenmeyi reddederek doktora gitmemeyi tercih ediyor. Eren, son olarak kulağında duyma kaybı yaşadı. Yaşananlara bakınca süreci kulağıyla atlatabilmesi güzel diye kendimizi teselli ediyoruz. Ama kalbi yerinde duruyor ya önemli olan o. Ağabeyim psikolojik olarak bizden daha güçlü duruyor.

"BİZİ YÖNETENLERDEN VİCDAN BEKLEYEREK SAĞLIĞINI KAYBETMESİN"

Erdem’e ne söylemek istersiniz?

Hüsniye Erdem: Onunla gurur duyuyorum. Benim sağlığım yerinde olsaydı tek başıma Silivri’de oturup günlerce onu beklerdim. Oğlumun sağlık sorunları var. Buradan ona sesleniyorum. Mutlaka hastaneye git. Sağlığın bizim için her şeyden önemli.

Hasan Erdem: Eren bizim hayatımızda adaletten sonraki tek eksiğimiz. Dik durmaya devam edeceğini biliyorum. Bu süreç geçecek. O içeride biz dışarıda mücadelemizi sürdüreceğiz. Sağlığını korusun. Kelepçeyle de olsa doktora gitsin. Aynı şeyler torunum Ali Eren’e olsa o da bizim gibi yapmasını isterdi. Bizi yönetenlerden vicdan bekleyerek sağlığını kaybetmesin.

Erdeniz Erdem: Bu dönem geçecek, mühim olan senin sağlıklı olarak oradan çıkman. Her şeyin öncesinde yeğenim Ali Eren’i, dışarıya çıkacağını ve siyasi yaşama katacağın değeri düşünerek sağlığını koru.

"DOSYADAKİ TEK DELİL OLAN GİZLİ TANIK BEYANLARINI İNKÂR ETTİ"

Erdem’in avukatı Onur Cingil de müvekilinin muhalif olduğu için tutuklu olduğunu belirterek “Dosyadaki tek delil olan gizli tanık beyanlarını inkâr etti. Gizli tanık kendisini bir bakanın yönlendirmesiyle ve bir gazetecinin savcılığa götürerek yalan beyan verdiğini söyledi. Tüm bu yaşananlara karşı Eren hâlâ tutuklu. Dosyada Eren Erdem’den daha fazla ceza alan ise tahliye edildi. Yani bu dosyayı kim tutsa tel tel elinde kalıyor” dedi.

"Eren Erdem’in kardeşinden kritik uyarı: Abimin ciddi sağlık sorunları var" haberi, 01 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Eren Erdem’in kardeşinden kritik uyarı: Abimin ciddi sağlık sorunları var haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eren Erdem’in kardeşinden kritik uyarı: Abimin ciddi sağlık sorunları var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  2. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  3. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  4. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  5. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  6. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  7. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  8. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  9. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  10. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  11. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  12. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  13. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  14. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  15. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  16. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  17. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  18. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  19. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  20. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
Politika Haberleri