Erhan Usta: "Kurultayda Koray Aydın'ı destekledim, görevimden istifa ediyorum"

Erhan Usta:

Erhan Usta: "Kurultayda Koray Aydın'ı destek... İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, geçtiğimiz günlerde yapılan parti kurultayında Koray Aydın'ı desteklediğini açıkladı ve bu nedenle görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, grup başkanvekiliği görevinden istifa ettiğini duyurdu. Usta, "Çok kısa bir zaman dilimine sıkıştırılan kurultay süreci boyunca yaptığımız istişareler sonucunda, Sn. Koray Aydın'ı destekleme kararı aldım ve bu kararımı kamuoyuyla da paylaştım. Bugün itibarıyla İYİ Parti TBMM Grubuna istifa dilekçemi verdim. Bu kararı ivedilikle açıklamamın nedeni; yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmaktır. Göreve getirilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum," sözleri ile bir açıklamada bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, geçtiğimiz günlerde yapılan parti kurultayında Koray Aydın'ı desteklediğini açıkladı ve bu nedenle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Usta açıklamasında "Başka bir adaya desteğimi açıkladıktan sonra bu görevime devam etmem siyasi nezakete uygun olmayacaktır," sözlerini söyledi.

Erhan Usta'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: 

"KAMUOYUNA ARZIMDIR!"

"Partimiz Cumartesi günü 5. Olağanüstü Kurultayını gerçekleştirmiştir. Sn. Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olarak seçilmiştir.

Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Çok kısa bir zaman dilimine sıkıştırılan kurultay süreci süresince yaptığımız istişareler sonucunda, Sn. Koray Aydın'ı destekleme kararı aldım ve bu kararımı kamuoyuyla da paylaştım.

Aldığım bu kararda, İYİ Parti'nin merkezde konumlanması ve partinin toparlanması ihtiyacına, Sn. Koray Aydın'ın daha fazla katkı sağlayacağına olan inancım etkili olmuştur. Genel Başkan seçilen Sn. Müsavat Dervişoğlu'nun da bu ihtiyaca yanıt vereceğine, vermeye çaba edeceğine inanıyorum. Sn. Müsavat Dervişoğlu, "abi" diye hitap ettiğim, uzun süredir sorunsuz çalıştığım biridir."

"DELEGELERİMİZ BU ATEŞTEN GÖMLEĞİ KENDİSİNE UYGUN GÖRMÜŞTÜR"

"Kendisiyle kişisel olarak herhangi bir sorunum asla bulunmamaktadır. Bu bir bayrak yarışıdır ve delegelerimiz bu ateşten gömleği kendisine uygun görmüştür. Ancak başka bir adaya desteğimi açıkladıktan sonra bu görevime devam etmem siyasi nezakete uygun olmayacaktır. Bu nedenle, kongre günü salonda, TV ekranlarında da söylediğim üzere Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ediyorum. Bugün itibarıyla İYİ Parti TBMM Grubuna istifa dilekçemi verdim. Bu kararı ivedilikle açıklamamın nedeni; yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmaktır. Göreve getirilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum."

"Erhan Usta: "Kurultayda Koray Aydın'ı destekledim, görevimden istifa ediyorum"" haberi, 29 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erhan Usta: "Kurultayda Koray Aydın'ı destekledim, görevimden istifa ediyorum" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erhan Usta: "Kurultayda Koray Aydın'ı destekledim, görevimden istifa ediyorum" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:14 Avrupa Konseyi Dışişleri Bakanlarından Yapay Zeka İçin Tarihi Adım
  2. 11:09 Lezzetin Sırrı: Kurabiyeli Kruvasan Tarifi!
  3. 11:05 Burdur'da Mansur Yavaş'ın Ağabeyi Kaza Geçirdi
  4. 11:01 İzmir'de Trafik Kazasında Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi, 1 Yolcu Ağır Yaralandı
  5. 10:55 Oxford Araştırmacılarından Kara Deliklerde "Dalma Bölgesi" Keşfi
  6. 10:47 Kayserispor Başkanı Çamlı'dan Hakemlere Sert Tepki
  7. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  8. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  9. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  10. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  11. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  12. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  13. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  14. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  15. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  16. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  17. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  18. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  19. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  20. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
Gündem Haberleri