Erkan Baş: Adalet Bakanı, Can Atalay hükümlü diyor; hakkında verilmiş karar yok, tutuklu

Erkan Baş: Adalet Bakanı, Can Atalay hükümlü diyor; hakkında verilmiş karar yok, tutuklu

Erkan Baş: Adalet Bakanı, Can Atalay hükümlü... TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TELE 1'de Gökmen Karadağ'ın sunduğu Açıkça programına konuk oldu.

Baş, tutuklu olan Can Atalay’a ilişkin sorulara şu şekilde yanıt verdi: 

“Yargılama sürecinin ben neredeyse tüm duruşmalarını izlemişi birisi olarak söylüyorum. Gerçekten böyle konuşmak belki hukukçular açısından olumlu karşılanmayabilir fakat başka bir şey bulamıyorum. Abuk sabuk, kanıt diye ortaya koyulan iddialarla hiçbir gerçekliği olmayan somutlaştırılmayan iddialarla tutuklu arkadaşlarımız. Türkiye tarihinde en fazla insanın katılmış olduğu süreçten bahsediyoruz. Gezi dediğimizde milyonlarca insanın dahil olduğu bir süreçte akp intikam operasyonu olarak içimizden bazı arkadaşları seçti ve onları esir tutuyor. Bu sürecin memlekete belki de tek faydası şu oldu. Hepimiz hukuk öğrenmek zorunda kaldık. Ülkeyi yönetenler onlarca kere kez yasaya aykırı eylemlerde bulunmuş oldu değil mi? Seçim sistemi, birtakım sandık hileleri ile gerçekleştiriliyor veya bir anayasa, rejim değişiyor memlekette. Doğal olarak hepimiz belli düzeyde hukuk öğrenmek durumunda kaldık. 

“Atalay hükümlü olsa, milletvekili adayı olamaz” 

Can ile ilgili şunu söylemem lazım. Can Atalay hükümlü değil, tutuklu. Hakkında verilmiş, kesinleşmiş bir mahkeme kararı yok. Olsaydı böyle bir karar bizim siyasi partiler kanuna göre milletvekili adayı olamazdı. Adalet Bakanı ‘Hükümlüdür’ diyor. Böyle bir şey yok. Hükümlü olsa aday olamaz. Gittik, YSK’nın da denetlediği bir biçimde aday oldu. Seçildi, mazbatası verildi. Ondan sonra biz bu mazbatayı götürdük Meclis’e teslim ettik. Meclis Başkanlığı bunu kabul etti. Girin TBMM web sitesine Can Atalay’ın milletvekili olduğu gözüküyor. Hatta milletvekillerinin üç danışman bulundurma hakkı var, Can’ın üç danışmanı da çalışmaya başladı. 

“Can Atalay, vekil değilse nasıl Meclis Başkan Adayı oluyor”

Biz, Can’ı biraz da bu durumu kamuoyunun gündemine sokmak ve bu akıl dışı uygulamayı bir kez daha göstermek için TBMM Başkanlık seçimlerinde aday gösterdik. Belki de ilk defa söylüyorum. Devlet Bahçeli geçici başkandı hatırlarsanız. Biz, tutumunu merak ettik örneğin. Kabul eder mi acaba? Henüz yemin etmemiş bir vekil aday olamaz diye usül tartışma konusu olursa; yapacaktık. Buna hazırdık. Hiç tartışma konusu bile olmadı. Vekil değilse nasıl Meclis Başkan Adayı oluyor? TBMM’nin İnsan Hakları Komisyonu’na Can Atalay aday yayınlandı. Tek bir hayır oyu çıkmadı. Dolayısıyla teknik olarak oy birliğiyle seçildi. Bu yalnız Can Atalay meselesi değil, ülkede adalet kanayan yara olmuş. Tahliye gerçekleşmezse 1 Ekim'de vekil dostlarımla orada olacağız ve oradan bir yürüyüşe başlayacağız."  

 

"Erkan Baş: Adalet Bakanı, Can Atalay hükümlü diyor; hakkında verilmiş karar yok, tutuklu" haberi, 21 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Erkan Baş: Adalet Bakanı, Can Atalay hükümlü diyor; hakkında verilmiş karar yok, tutuklu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erkan Baş: Adalet Bakanı, Can Atalay hükümlü diyor; hakkında verilmiş karar yok, tutuklu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 13:42 Galatasaray, Raphael Varane ile anlaştı: 51 milyon euroluk yıldız geliyor
  2. 13:05 Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
  3. 12:36 Meteoroloji Raporu: Türkiye Genelinde Bulutlu ve Yağışlı Hava Bekleniyor
  4. 12:34 Galatasaray - Fenerbahçe maçının VAR’ı Fabio Maresca!
  5. 12:25 19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
  6. 12:23 İflas Eden İş İnsanı Hayrettin Şimşek, Hurdacılık Yaparken Kameralara Yakalandı
  7. 12:17 Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de Deprem Tehlikesi Artıyor!
  8. 12:13 Kamu Personeline Fazla Mesai Ücreti Yok: Yeni Düzenlemeler ve Açıklamalar
  9. 12:09 Beşiktaş'ta son dakika! Aziz Yıldırım dondu kaldı!
  10. 12:07 İstanbul ve Ankara'da 'Narkoçelik-17' Operasyonu
  11. 12:02 Köyde Dehşet: Diri Diri Gömülen Adam Kurtarıldı
  12. 11:58 Zeynep Farah Abdullah, açlık diyetinde!
  13. 11:58 Gantz'tan Çağrı: Gazze Planı Onaylanmazsa İstifa!
  14. 11:54 İnegöl'de Eski Eş Şiddetinde Korkunç Olay: Kadın Sokak Ortasında Bıçaklandı
  15. 11:51 Heyecan Dorukta! Transfer Bombası: 75 Milyon Euro Değerindeki Yıldız Trabzonspor'da!
  16. 11:48 Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin oldu!
  17. 11:48 Gazze'de İsrail Saldırıları: 3 Ölü, Gazeteci Abdullah el-Neccar Hayatını Kaybetti
  18. 11:43 Hükümet Karşıtı Protestolar İsrail'de Yankı Buluyor
  19. 11:41 Fenerbahçe'den ayrılır ayrılmaz Galatasaray'da! 6 milyon euroluk yıldız!
  20. 11:38 Damacana Su Fiyatlarında İki Katlık Artış: Tüketiciler Endişeli
Yargı Haberleri