Erkan Baş: "Asrın Felaketi' Diyorlardı, Asrın Dayanışmasını Örgütledik Şimdi Hazır Olsunlar, Asrın Hesaplaşmas

Erkan Baş:

Erkan Baş: "Asrın Felaketi' Diyorlardı, Asrı... Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Asrın felaketi' diyorlardı, asrın dayanışmasını örgütledik. Şimdi hazır olsunlar, asrın hesaplaşması geliyor” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Asrın felaketi' diyorlardı, asrın dayanışmasını örgütledik. Şimdi hazır olsunlar, asrın hesaplaşması geliyor" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen Nevruz kutlamalarında konuştu. Baş, "Kardeşlerim, o yoğun acı günlerimizde bizi yalnızlığa terk ettiler. Yıllardır bölmeye, ayrıştırmaya çalışmış oldukları halklarımız birbirine el uzattı ve biz yalnız birbirimizin elini tutarak hayatta kaldık. Şimdi hepsinin hesabını gene beraber soracağız. 'Asrın felaketi' diyorlardı, asrın dayanışmasını örgütledik. Şimdi hazır olsunlar, asrın hesaplaşması geliyor" dedi.

"BU ÜLKENİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKETİ, Saray REJİMİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN BERABERİZ"

Baş, konuşmasında şunları söylemiş oldu:

"Kardeşlerim, 20 senelik bir diktatörlüğün, 20 senelik bir karanlığın hep beraber sonuna doğru geliyoruz. Bunun umuduyla, bunun kararlılığıyla, bunun inancıyla bugün bu alanda beraberiz. Halklarımızı yıkıntı altında, açlıkta ve soğukta ölüme terk edenlere karşı alanlardayız. Bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaketi, saray rejimini ortadan kaldırmak için beraberiz. Yıllardır sevdiklerimizi tutsak aldılar, senelerdir bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bizi ayrılıkla, zindanlarla, tutsaklıkla ayırmaya, susturmaya çalışanlara sesleniyoruz: İşte buradayız, bir aradayız!

"BİZ CAN DERDİYLE UĞRAŞIRKEN ONLAR BİZİ SARAYLARINDAN SEYRETTİLER"

Kardeşlerim, hakikaten oldukça ağır bir depremi hep birlikte yaşadık. Ama canımızı daha fazla yakan bir şey var. Biz can derdiyle uğraşırken onlar bizi saraylarından yalnız seyrettiler. Zindan yapmakla övünenler, ihtiyacımız olduğunda bir tane çadırı bizlere getiremediler. Bunlar, 20 senedir inşaat yapmakla övünüyorlar, yol yapmakla övünüyorlar. Biz can derdindeyken bir tane iş makinesini getirip enkazları kaldıramadılar. Bunlar, Ankara'daki Saray'da oturanlar kendi saraylarıyla övünüyorlardı, ihtiyacımız olduğunda bir tas çorba getiremediler.

"ASRIN HESAPLAŞMASI GELİYOR"

O yoğun acı günlerimizde bizi yalnızlığa terk ettiler. Yıllardır bölmeye, ayrıştırmaya çalışmış oldukları halklarımız birbirine el uzattı ve biz yalnız birbirimizin elini tutarak hayatta kaldık. Şimdi hepsinin hesabını gene beraber soracağız. 'Asrın felaketi' diyorlardı, asrın dayanışmasını örgütledik. Şimdi hazır olsunlar, asrın hesaplaşması geliyor. Kardeşlerim bunlar bizi, bu meydanda toplananları, bu ülkenin milyonlarca onurlu, namuslu insanını, şimdiye kadar açlıkta birleştirdiler. Bunlar bizi yoksullukta birleştirdiler, bunlar bizi zindanlarda, kanlı meydanlarda birleştirdiler. Şimdi zafer için birleşiyoruz.

"SÜLALE DEVRİ BİTİYOR"

Sevgili kardeşler, yalnız bir avuç para babası daha varlıklı olsun diye, yalnız iktidarlarını devam ettirmek için bir seviye kurmuşlardı. Bugün İzmir Meydanı'ndan sesleniyoruz: Bu sülale devrini bitiriyoruz. Sülale devri bitiyor. Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz: İzmir eşitlik diyor, İzmir özgürlük diyor, İzmir sulh diyor, İzmir yaşasın halkların kardeşliği diyor.

"O Saray KAPANACAK"

Kardeşlerim bu işaret zaferin işareti; barışın, özgürlüğün, Türk ve Kürt halkının ayrılmazlığının, Deniz Gezmiş ile Deniz Poyraz'ın yan yana gelişinin işareti. Şimdi tüm Türkiye'yi zafer gününe hazırlıyoruz hep beraber. Bu iktidar şunu hayata geçirmeye çalışıyor, diyor ki 'HDP'yi susturacağız, Kürt halkını susturacağız'. Buradan, İzmir Gündoğdu Meydanı'ndan Saray'a sesleniyoruz: Ey Tayyip Erdoğan! HDP asla yalnız kalmayacak, Kürt halkı asla yalnız kalmayacak. Bir kez daha söz veriyoruz, son sözümüz budur: Siz Kürt halkının iradesini kapatamazsınız fakat biz sizin Sarayınızı kapatmaya geliyoruz. O Saray kapanacak."

"Erkan Baş: "Asrın Felaketi' Diyorlardı, Asrın Dayanışmasını Örgütledik Şimdi Hazır Olsunlar, Asrın." haberi, 19 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Erkan Baş: "Asrın Felaketi' Diyorlardı, Asrın Dayanışmasını Örgütledik Şimdi Hazır Olsunlar, Asrın.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erkan Baş: "Asrın Felaketi' Diyorlardı, Asrın Dayanışmasını Örgütledik Şimdi Hazır Olsunlar, Asrın.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri