Erken seçim kulisleri: 7 gerekçe var

Erken seçim kulisleri: 7 gerekçe var

Erken seçim kulisleri: 7 gerekçe var Önceki gün kabine revizyonuna gidilmesinin ardından Ankara kulisleri hareketlendi. İktidar kulislerinde hararetli bir biçimde erken seçim konusunun konuşulduğu vurgulanıyor. Milliyet Yazarı Mehmet Tezkan da Bu konudaki kulis bilgilerini...

Önceki gün kabine revizyonuna gidilmesinin ardından Ankara kulisleri hareketlendi. İktidar kulislerinde hararetli bir biçimde erken seçim konusunun konuşulduğu vurgulanıyor. Milliyet Yazarı Mehmet Tezkan da Bu konudaki kulis bilgilerini bugünkü köşesine taşıdı.

Mehmet Tezkan'ın aktardığı bilgilere göre 2018 yılında erken seçim olacak. Erken seçim içinse iki dönem üzerinde duruluyor: Nisan - Mayıs ayları ya da Ekim - Kasım ayları. Tezkan'ın aktardığına göre erken seçim içinse 7 gerekçe bulunuyor.

Tezkan o gerekçeleri köşesine şu ifadelerle taşıdı:

"Birincisi, kabine değişikliği.. Yeni kabinenin seçime hazırlık hükümeti görünümünde olması.. Bu havanın iki yıl sürmeyeceği..

***

İkincisi, Cumhurbaşkanı’nın altı aylık eylem planını açıklamaması.. Deniliyor ki; iki ay oldu, yol haritasını hâlâ açıklamadı.. Toplumun taleplerini karşılayacak projeler sunacağı iddiası vardı.. Beklemesinin nedeni seçim hesapları.. Eylül başında açıklarsa bilin ki seçim nisan ayında..

***

Üçüncüsü; ekonomide görece iyileşmeler var ama bıçak sırtı.. 2019’un kasım ayına ulaşması zor.. Daha doğrusu, riskli.. Bahara kadar seçim ekonomisi uygulanabilir.. Türkiye kaldırır..

***

Dördün-  cüsü; Meclis içtüzük değişikliğinin acilen yapılması.. Muhalefetin etkisi kırılarak yasaların yeni sisteme uyumu hızla sağlanacak.. Altı ayda bitirilecek..

***

Beşincisi; OHAL’le seçime gitmek iktidarın işine gelir.. 2019’un kasımına kadar OHAL’i taşımak zor.. Cumhurbaşkanı uzak olmayan gelecekte kalkabilir derken aslında erken seçim sinyali verdi..

***

Altıncısı;  FETÖ ile mücadele sürerken.. FETÖ tehlikesi sıcaklığını korurken.. FETÖ davaları karar aşamasına geldiği dönemde seçime gidilmesi iktidarın hanesine artı puan yazar..

***

Yedincisi; Yerel seçimin Cumhurbaşkanı seçiminden önce yapılması iktidarın işine gelmez.. Yerel seçimde başka faktörler de devreye girer.. Bu yüzden Cumhurbaşkanı seçimi erkene çekilecek..

***

Bu gerekçelere katılır mısınız; bilmiyorum..

Bir kısmı iddia edildiği gibi seçim kokuyor.. Ama Cumhurbaşkanı’nın ülkeyi dileği gibi yönetmek için erken seçime ihtiyacı var mı sorusu yanıt bulamıyor.."

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski Danışmanı Ahmet Takan da dün Yeniçağ'da yayınladığı yazısında 2018 ilkbaharında erken seçim olacağını öne sürmüştü.

"Erken seçim kulisleri: 7 gerekçe var" haberi, 21 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erken seçim kulisleri: 7 gerekçe var haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erken seçim kulisleri: 7 gerekçe var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  2. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  3. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  4. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  5. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  6. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  7. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  8. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  9. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  10. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  11. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  12. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  13. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  14. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  15. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  16. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  17. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  18. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  19. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  20. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
Gündem Haberleri