Erzincan'da deprem farkındalığı için afet bölgesinden topladığı malzemeleri sergiledi

Erzincan'da deprem farkındalığı için afet bölgesinden topladığı malzemeleri sergiledi

Erzincan'da deprem farkındalığı için afet bö... ERZİNCAN Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, 11 ilin etkilendiği zelzele bölgesindeki enkazdan getirmiş olduğu malzemelerle yapmış olduğu emek vermeyi farkındalık oluşması için sergiledi.

ERZİNCAN Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, 11 ilin etkilendiği zelzele bölgesindeki enkazdan getirmiş olduğu malzemelerle yapmış olduğu emek vermeyi farkındalık oluşması için sergiledi.

Sanatçı ve akademisyen, Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin peşinden bıraktığı büyük yıkımın acısını paylaşabilmek adına yeni bir performans gerçekleştirmiş oldu. Erzincan'da depreme dikkat çekmek isteyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Hatay'daki enkazdan toplamış olduğu malzemeleri Erzincan Ordu Caddesi üstündeki Barış Manço Parkı'nda platforma yerleştirerek zelzele gerçeğine dikkat çekmek istedi. Hatay'da zelzele de hasar gören binalardan toplamış olduğu malzemeleri platforma yerleştiren Prof. Dr. Kavukçu, depreme dikkat çekmek ve insanların bu mevzuda daha akil olmalarına vesile olmak için bu şekilde bir çabalama gerçekleştirdiğini söylemiş oldu.

Depremin Türkiye'de olduğu benzer biçimde tüm dünyada insanları derinden etkileyen bir yıkım bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Kavukçu, şunları söylemiş oldu:

"Erzincan bu acıyı son olarak 1992'de yaşamıştı. Hatay'da, Maraş'ta, Adıyaman'da, Antep'de ülkemizin 11 güzide ilinde olan bu zelzele bir sanatçı olarak, bir insan olarak beni de derinden etkiledi. Ben bu süreçte kendi çapımda bazı projeler geliştirdim. Bazı düşünsel unsurlar üstünden kavramlar üstünden hareketle eskizler oluşturdum. Hatay'da enkazdan toplayabildiğim bazı objeleri taşıyabildiğim kadarıyla şundan dolayı orası dışarıdan gördüğümüz, ekranlardan gördüğümüz, seyrettiğimiz ya da fotoğraflardan gördüğümüz kadar değil inanılmaz bir derinlikte acı veren, üzüntü veren, sarsıcı bir boyut var orada. O boyuta bizzat dokunmak istedim. Onun için oradan aldığım, topladığım enkazdan seçtiğim objelerle bunlar yıkıntı ürünü fakat bu tarz şeyleri bir sanat eserine dönüştürmek, bir modern dille onları halkımıza ulaştırmak, insanlara onların üstünden, bu objeler üstünden, bu nesneler üstünden ileti vermek hem de hatırlatmak ki Erzincan 13 Mart 1992'de en son depremi yaşamıştı ki biz 1939 depremini de büyüklerimizden hatıraları dinleyerek onun büyüklerimizde oluşturduğu derin yaralar biz de de derin izler oluşturmuştu. Aslında benim için bir mitoloji olmuştu. İnsanların gelip buna dokunmalarını isterim. Yaklaşıp daha yakın planda da izlemelerini isterim. Hatay'dan Erzincan'a büyük yüzyılın felaketini Erzincan'da anlatırken, objeleri bizzat taşıyarak anlatırken, bizzat objelerin dili ile anlatırken duygusal ve düşünsel bir yazışma peşindeydim."


"Erzincan'da deprem farkındalığı için afet bölgesinden topladığı malzemeleri sergiledi" haberi, 12 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Erzincan'da deprem farkındalığı için afet bölgesinden topladığı malzemeleri sergiledi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erzincan'da deprem farkındalığı için afet bölgesinden topladığı malzemeleri sergiledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  2. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  3. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  4. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  5. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  6. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  7. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  8. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  9. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  10. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  11. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  12. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  13. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  14. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  15. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  16. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  17. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  18. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  19. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  20. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
Gündem Haberleri