Eşi benzeri görülmemiş olay: 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını harcamış!

Eşi benzeri görülmemiş olay: 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını harcamış!

Eşi benzeri görülmemiş olay: 9 yıl boyunca m... Ankara'da bir kadın, boşanma sonrası iki çocuğu için aylık 400 lira nafaka almasına rağmen avukatının bu parayı kendisine teslim etmediğini iddia ediyor. Eski eşi, büyük kızının evlenmesinin ardından nafaka ödemeyi durdurduğunu belirtince durum ortaya çıktı.

Ankara'da, emekli hemşire Ayşe Ç.'nin çocukları için eski eşinden aldığı 400 lira nafakanın avukatı Hasan C. tarafından 9 yıl boyunca kendisine teslim edilmemesi üzerine, Hasan C.'ye 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan dava açıldı. 

Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, avukat Hasan C.'ye önce 1 yıl 15 gün hapis ve 500 gün adli para cezası verildi. Ancak, sanığın soruşturma aşamasında parayı ödemesi, pişmanlık göstermesi ve sabıkasız olması dikkate alınarak ceza 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezasına indirildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı. 

Emekli hemşire Ayşe Ç., avukat Hasan C.'nin uzun süre nafakayı teslim etmemesi üzerine suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme, bu durumu değerlendirerek Hasan C.'ye verilen cezanın miktarında indirime gitti ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
 

"UNUTTUK, PARAYI YEDİK"

Ayşe Ç., mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi ve avukat Hasan C.'nin uzun süre nafakayı teslim etmemesi konusunda açıklamalarda bulundu. Boşandıktan 2 ay sonra avukatının "nafakanız yatmıyor" dediğini ileri sürerek, bu durumu 9 yıl boyunca sorgulamadıklarını ancak nafakanın aslında yatmaya devam ettiğini öğrendiklerini belirtti.

Ayşe Ç., avukatı Hasan C.'nin kendilerine "dosyayı kaldırdık, unuttuk ve parayı yedik" şeklinde yanıt verdiğini aktardı. Ardından yapılan teklifleri kabul etmeyerek yasal süreci başlattıklarını ifade etti. Mahkemenin verdiği kararı adil bulmadığını dile getiren Ayşe Ç., uzun yıllar boyunca yaşadığı zorlukları ve çocuklarını tek başına yetiştirmenin getirdiği mücadeleyi vurguladı.

Ayşe Ç., avukatın nafaka ödememesi sebebiyle yaşadığı maddi zorlukları da dile getirerek, adaletin yerini bulmasını ve hakkının verilmesini istedi. Çocuklarının haklarının gasp edildiğini ve kendisinin de mağdur olduğunu belirterek, adaletin sağlanmasını talep etti. Ayşe Ç., avukat Hasan C.'nin gereken cezayı çekmesi gerektiğini ifade etti.
 

"KARARA İTİRAZ ETTİK"

Ayşe Ç.'nin yeni avukatı Hüseyin Kırhan, durumu açıkladı ve avukat Hasan C.'nin yıllarca Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne entegre bir banka hesabı aracılığıyla nafaka ödemelerini alıp sistemden çektiğini belirtti. Bu nedenle Ayşe Ç.'nin durumdan haberi olmadığını ve olayın eski eşinin artık nafaka ödemek istememesiyle ortaya çıktığını ifade etti.

Kırhan, Ayşe Hanım'ın toplamda 800-900 bin TL gibi bir zararının olduğunu vurgulayarak, bu konuda hem baro nezdinde hem de savcılık nezdinde şikayette bulunduklarını ve tazminat davası açtıklarını söyledi. Müvekkilinin zararlarını telafi etmek ve adaletin sağlanmasını sağlamak için girişimlerde bulunduklarını belirtti. Ayşe Ç.'nin yaşadığı mağduriyetin tazmin edilmesi ve haklarının korunması için hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti.

"Eşi benzeri görülmemiş olay: 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını harcamış!" haberi, 03 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Eşi benzeri görülmemiş olay: 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını harcamış! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eşi benzeri görülmemiş olay: 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını harcamış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  2. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  3. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  4. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  5. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  6. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  7. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  8. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  9. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  10. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  11. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  12. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  13. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  14. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  15. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  16. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  17. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  18. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  19. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  20. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
Türkiye Haberleri