Eşini öldüren ağabeyinden şikâyetçi olmadı

Eşini öldüren ağabeyinden şikâyetçi olmadı

Eşini öldüren ağabeyinden şikâyetçi olmadı “Kızımı kasten öldürmüştür"

Zonguldak'ta kardeşiyle çıkan tartışmada araya giren yengesi Derya Tunçdemir’i (42) tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile yargılanan Ersin Tunçdemir'in (43) bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Eşi öldürülen Engin Tunçdemir (40) duruşmada “Ağabeyimden şikâyetçi değilim. Tüfeği alsa beni vururdu. Eşimi vurmazdı. Derya’ya kıymaz o” dedi.

Olay, geçen yıl 10 Eylül ayında Dilaver Mahallesi Şehit Güngör Tuncer Sokak'ta meydana geldi. Engin Tunçdemir ile ağabeyi Ersin Tunçdemir arasında babalarının evi terk etmesi nedeniyle tartışma çıktı. Çıkan tartışma, işlettikleri kömür ocağı ve yer meselelerinin de dahil edilmesiyle büyüdü. Eve giren Ersin Tunçdemir, duvarda asılı olan av tüfeğini alarak kardeşinin gelmesini bekledi. Bu sırada odaya giren Derya Tunçdemir, Ersin Tunçdemir'e engel olmaya çalıştı. Ersin Tunçdemir Derya Tunçdemir'i vurdu. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Derya Tunçdemir kurtarılamadı. Tutuklanan Ersin Tunçdemir hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Eşini öldürülen ağabeyinden şikâyetçi olmadı

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2’nci duruşmasına öldürülen Derya Tunçdemir’in anne ve babası, eşi Engin Tunçdemir ve sanık Ersin Tunçdemir ile taraf avukatları katıldı. Önceki duruşmaya katılmayan ve hakkında zorla getirme kararı çıkarılan Derya Tunçdemir’in eşi Engin Tunçdemir ifadesinde, “Ağabeyimden şikayetçi değilim. Tüfeği alsa beni vururdu. Eşimi vurmazdı. Derya’ya kıymaz o. Eşim tüfeği almak isteyince kazara patlamış olabilir. Tartıştığımız şeyler fındık kabuğunu bile doldurmaz. Ailelerimiz arasında bir husumet yoktur, hatta benim hovardalık olaylarım olduğunda Derya’ya ağabeyim ve eşi destek olmuştur, yanından ayrılmamıştır.” dedi.

Vurulma anında odada olan H.T. isimli tanığın da mahkemece ifadesi alındı. H.T.’ye Ersin Tunçdemir’in tüfeği nasıl tuttuğu soruldu. H.T. tüfeğin namlusunun aşağı baktığını, Tunçdemir’in tüfeği dipçiğinden tuttuğunu söyledi. Ersin Tunçdemir’in daha önceki ifadelerinde sopa gibi dipçiği yukarı gelecek şekilde tuttuğu hatırlatılan H.T., tutuşu tarif etmekte zorlanınca izleyicilerden birinin koltuk değneği kürsüye getirildi. Koltuk değneği ile Tunçdemir’in tüfek tutuş şeklini gösterdi. Daha sonra koltuk değneğini alıp sopa gibi tuttuğunu gösteren sanık, tüfeği tanık olarak dinlenen H.T.’nin tarif ettiği gibi tutmadığını söyledi.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın tüfeği kardeşi Engin Tunçdemir’e zarar vermek amaçlı aldığını, Derya Tunçdemir’e zarar verme isteğinin olmadığını, tüfeğin ölen kadının çekmeye çalışmasıyla ateş aldığının kabulü gerektiğini belirterek, sanığın taksirle ölüme neden olma suçundan cezalandırılmasını istedi.

“Kızımı kasten öldürmüştür"

Mütalaaya karşı söz verilen Derya Tunçdemir’in babası Fevzi KayaKızımı kasten öldürmüştür. Kasten öldürmekten ceza alsın” dedi. Öldürülen kadının ailesinin avukatı, sanığın tüfeği tutuşuyla ilgili yalan söylediğini, tanığın ise yönlendirilerek ifade verdiğini öne sürdü. Kasten öldürme suçu için husumet aranmadığını ancak tartışmanın ardından eline dolu tüfek alan birinin niyetinin kasten öldürmek olduğunu söyleyen avukat mütalaaya katılmadıklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, davanın kadına karşı kasten öldürme suçundan açılmış olsa da olayın ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçunu oluşturduğuna kanaat getirdi. Sanık hakkında suçun konusu, önem ve değeri gözetilerek alt sınırdan uzaklaşılarak takdiri indirimi ile birlikte 3 yıl 4 ay hapis ile cezalandırılmasına, yurt dışı çıkış tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verildi. Kararın ardından gözyaşlarına boğulan Derya Tunçdemir’in annesi kendini mahkeme salonunun önünde yerlere atarak feryat etti.

"Eşini öldüren ağabeyinden şikâyetçi olmadı" haberi, 02 Nisan 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Nisan 2023 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Eşini öldüren ağabeyinden şikâyetçi olmadı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eşini öldüren ağabeyinden şikâyetçi olmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
3. Sayfa Haberleri