Eşini ve 2 yaşındaki kızını kaynar suyla yakmıştı! Ali Ay hakkında istenilen ceza belli oldu

Eşini ve 2 yaşındaki kızını kaynar suyla yakmıştı! Ali Ay hakkında istenilen ceza belli oldu

Eşini ve 2 yaşındaki kızını kaynar suyla yak... Eşi Rukiye Ay (24) ve 2 yaşındaki kızları Eylül Tuana’nın üzerine kaynar su dökerek yakan Ali Ay (28) hakkında 8,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sabah kahvaltı için uyandıran eşi Rukiye (23) ile kızı Eylül Ay'ı (1,5) üzerlerine kaynar su dökerek, haşladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ali Ay (28) hakkında, savcı mütalaasını verdi. Sıcak suyun 'silah' olarak değerlendirildiği olayla ilgili Ay'ın 'canavarca hisle eşe karşı silahla yaralama'dan 7 yıl, kızına karşı ise 'alt soya karşı silahla olası kastla yaralama’dan 1,5 yıl olmak üzere 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Konya Merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi’nde oturan 6 yıllık evli Rukiye Ay, iddiaya göre, 9 Ocak'ta, kahvaltı yapmak için eşi Ali Ay'ı uyandırdı. Buna sinirlenen Ay, tartışmanın ardından çaydanlıktaki kaynar suyu eşinin üzerine döktü. Bu sırada sıcak su, kızları Eylül'ün de ayaklarına sıçradı. Kızını kucağına alıp, komşularının evine sığınan Rukiye Ay, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrası Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ay, Cumhuriyet Başsavcılığı ve eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılık tarafından iddianame hazırlandı. Sıcak suyun 'silah' olarak değerlendirilmesi istenilen iddianamede Ay'ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ay'ın ayrıca eşini tehdit ettiği için 2 yıldan 5 yıla kadar da hapsi istendi.

Beraatini istedi

Tutuklu sanık Ali Ay'ın 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının 4'üncü celsesi yapıldı. Duruşmaya Ay, cezaevinden SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Ay, savunmasında, ''Çocuğuma karşı olayı kasten yapmadım. Eşim bana karşı geliyordu. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Birinci ve ikinci derecede yanık oluştu

Rukiye Ay'ın sağlık durumuyla ilgili Necmettin Erbakan Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nın hazırladığı ‘kesin rapor’ da mahkemeye sunuldu. Raporda, Ay'ın, tüm sırt bölgesi ve iki omuz bölgesinden birinci ve ikinci derecede yanık, sağ kalçada ikinci dereceden yanık, her iki omuz bölgesi dahil olmak üzere enseye uzanan yanığın ikinci ve birinci dereceden yanık olduğu belirtildi. Ayrıca raporda, basit tıbbı müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığına, kişiye acı veren, sağlığını ve algıllakin yeteneğini bozan durum oluşturduğuna, yaşamını tehlikeye sokmadığına, yüzünde sabit iz niteliğinde olmadığına ve vücutta kemik kırığına neden olmadığına yer verildi.

Sıcak suyun silah sayılması istendi

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı da mütaalasını verdi. Sıcak suyun 'silah' olarak değerlendirildiği mütalaada, "Rukiye Ay’ın nikahlı eşi olduğunu ve mağdurun öz çocukları olduğu olay günü Rukiye’nin sanığı uyandırmak istediği ve bu sebeple aralarında tartışma çıktığı tartışma sırasında sanığın eşi olan müştekiye ‘Sen hiçbir şeyi hak etmiyorsun. Çocuğu da alıp sana tekmeyi basacağım’ diyerek tehdit eyleminde bulunduğu, daha sonra da sofrada bulunan Türk Ceza Kanunu anlamında saldırı ve savunmaya elverişli nitelik taşıması nedeni ile silahtan sayılan kaynar su dolu çaydanlığı, başından aşağı döktüğü, bu esnada öz çocukları olan mağdur bebeğin de müştekinin yanında olması sebebiyle dökülen kaynar suyun mağdurun bacağına döküldü" denildi.

Savcı, mütalaasında sanığın ‘tehdit ve canavarca hisle eşe karşı silahla yaralama’ suçundan 7 yıl, kızı Eylül’e karşı ise ‘alt soya karşı silahla olası kastla yaralama’ suçundan 1,5 yıl olmak üzere toplam 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Duruşma ertelendi

Duruşmada söz alan Ali Ay’ın avukatı Merve Kahraman, "Rukiye bu eylemi tasarladı. Ali’nin elinde çaydanlık varken ona tırnaklarıyla saldırdı. Ali de refleks olarak elindeki suyu döktü. Rukiye plan yapıp, onu uygulamış. Önceden hazırladığı bir çanta da evde bulundu. Deprem çantası gibi önceden hazırlamış çantasını" diye konuştu. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe aldı. 

"Eşini ve 2 yaşındaki kızını kaynar suyla yakmıştı! Ali Ay hakkında istenilen ceza belli oldu" haberi, 09 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Eşini ve 2 yaşındaki kızını kaynar suyla yakmıştı! Ali Ay hakkında istenilen ceza belli oldu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eşini ve 2 yaşındaki kızını kaynar suyla yakmıştı! Ali Ay hakkında istenilen ceza belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  2. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  3. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  4. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  5. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  6. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  7. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  8. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  9. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  10. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  11. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  12. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  13. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  14. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  15. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  16. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  17. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  18. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  19. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  20. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
3. Sayfa Haberleri