Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’na 22 yıl hapis istemi

Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’na 22 yıl hapis istemi

Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’na 22 yıl h... Rüşvet iddiasıyla tutuklanan İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda eski başkan H.A. ve avukat S.B. hakkında, ''İrtikâp’ ve ''Rüşvet’ suçlarından...

Rüşvet iddiasıyla tutuklanan İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda eski başkan H.A. ve avukat S.B. hakkında, ''İrtikâp’ ve ''Rüşvet’ suçlarından toplam 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenlendi.

Sözcü’den Yalçın Bel’in haberine göre hazırlanan fezleke HSK'ya gönderildi. HSK, fezlekenin incelenmesi için en yakın mahkeme olan İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Fezleke kabul edildiği takdirde yargılama, H.A.'nın 1. derece hakim olması nedeniyle Yargıtay'ın ilgili Ceza Dairesi'nde yapılacak.

İddiaya göre;

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, İstanbul Anadolu 3.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A.'nın sulh ceza hakimliği döneminde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan işadamı F.İ.'den verdiği tahliye kararı karşılığında ''yeniden tutuklarım' tehdidiyle para istediği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

İşadamı F.İ.'nin avukatının ihbarıyla Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önceden seri numaraları alınmış 50.000 USD'nin müşteki tarafından Pendik'teki avukat S.B.'nin bürosunda tesliminden sonra Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı H.A. ve avukat S.B., suç üstü yapılarak gözaltın alındı.

Başsavcılık tarafından görevlendirilen ve Başsavcı Vekili Abdurrahman Üşenmez, barodan görevlendirilen 2 avukat ve görevli polisler eşliğinde gözaltına alınan H.A. ile avukat S.B. emniyette götürüldü. H.H. ve S.B. işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmiş nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakim H.A. savunmasında hakkındaki suçlamaları reddederek kendisine kumpas kurulduğunu söylerken, avukat S.B. ise verilen paraların işadamı F.İ.'nin kendisine verdiği vekalet parasının taksiti olduğunu belirterek iddiaları reddettiği öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlanırken, hakim H.A. ve avukat S.B. hakkında, ''Rüşvet' suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar, ''İrtikap' suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar olmak üzere toplamda 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle 58 sayfalık fezleke düzenlendi.

Savcılık tarafından hazırlanan fezleke HSYK'ya gönderildi. HSYK'da, fezlekeyi incelemesi için en yakın mahkeme olan Çağlayan'daki İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Fezleke kabul edildiği takdirde yargılama, H.A.'nın 1. derece hakim olması nedeniyle Yargıtay'ın ilgili Ceza Dairesi'nde yapılacak.

"Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’na 22 yıl hapis istemi" haberi, 07 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’na 22 yıl hapis istemi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’na 22 yıl hapis istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  2. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  3. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  4. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  5. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  6. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  7. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  8. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  9. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  10. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  11. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  12. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  13. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  14. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  15. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  16. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  17. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  18. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  19. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  20. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
Gündem Haberleri