Eski Ankara Emniyet Müdürü: 15 temmuz sırasında şehitlerimizin ve yaralılarımızın silahlarını çaldılar

Eski Ankara Emniyet Müdürü: 15 temmuz sırasında şehitlerimizin ve yaralılarımızın silahlarını çaldılar

Eski Ankara Emniyet Müdürü: 15 temmuz sırası... ''Hangi silahımızın kaybolduğunu ilk günlerde seri numaralarıyla birlikte belirledik. Bunların bulunması için de çalıştık. Ancak, ulaşamadık"

Gazeteci Saygı Öztürk, bugünkü yazısında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 15 Temmuz sonrasında "silah dağıtıldığı" iddiasıyla başlayan tartışmalara ilişkin olarak, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürü olan Mahmut Karaarslan ile yaptığı görüşmeye yer verdi. 

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı'nın 15 Temmuz'da kaybolan silah sayısının 24 olduğunu, bunun 16'sının Ankara Emniyeti'nden çalındığını söylemesini hatırlatan Öztürk, dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaarslan'ın “Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne zırhlı araçlarla da saldırı oldu. Burada 7 arkadaşımız şehit edildi, 71 arkadaşımız da yaralandı. İşte o karışıklıklar sırasında şehitlerimizin, yaralılarımızın silahları çalındı. O günlerde yaptığımız öncelikli işlerden birisi eksiğimizi, gediğimizi belirlemekti. Şehitlerimizle, yaralılarımızla uğraşırken, FETÖ'cüler, polisimize ait silahları çaldı. Hangi silahımızın kaybolduğunu ilk günlerde seri numaralarıyla birlikte belirledik. Bunların bulunması için de çalıştık. Ancak, ulaşamadık" dediğini aktardı. 

"15 Temmuz darbe girişiminden sonra, girişimi önlemeye yardımcı olmak isteyen vatandaşlara polisin silah deposunun açıldığı sıkça gündeme getirildi" diyen Öztürk, Karaarsan'ın şu yanıtı verdiğini söyledi: 

“Darbe girişimini önlemek için silah depomuzun, depocuların gelmesini bile beklemeden açılması ve gelen arkadaşlarımıza silah verilmesi gerekiyordu. Görevlilere, ‘Depocuların gelmesini beklemeyin, kapıları kırın' dedim. Zamanla yarışıyorduk. Gelen arkadaşlarımıza silah verildi. Ancak, depodaki silahların sivillere dağıtıldığı iddiasının, gerçekle ilgisi yok. Hiçbir silahımız sivillere verilmedi. Böyle bir şey yapılması da suçtur. Yani, depodaki silahımız kendi mensuplarımıza dağıtıldı ve bunlardan 16'sı hariç diğerleri yerlerine konuldu.”

"İçişleri'nin o açıklaması doğru değil"

İstanbul'da Emniyet'in envanterinde bulunan 1 adet MP5 makineli tabancanın 15 Temmuz'da kaybolduğuna ilişkin İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasını hatırlatan Öztürk, bu konuyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilisiyle görüştüğünü ve şu yanıtı verdiğini söyledi: 

“15 Temmuz'da ne polis silahı ne de askerden alınan silahlarda eksiklik yok. Sivillere de o gece polis envanterinden bir tane bile silah verilmedi. Kendimize yetecek kadar silahımız vardı. Fazla olsa da sivillere silah verilmez. O dönemde İstanbul Emniyet Müdürü olan Mustafa Çalışkan'ın da, kayıp silah olmadığına ilişkin açıklamaları olmuştu.”

Öztürk, "Yani, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilisi, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasının doğru olmadığını söyledi. Peki, biz gerçeği nereden öğreneceğiz? Jandarmanın kayıp 7 silahı şimdi kimlerin elinde?" diye ifade etti.

"Eski Ankara Emniyet Müdürü: 15 temmuz sırasında şehitlerimizin ve yaralılarımızın silahlarını çald." haberi, 18 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eski Ankara Emniyet Müdürü: 15 temmuz sırasında şehitlerimizin ve yaralılarımızın silahlarını çald.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski Ankara Emniyet Müdürü: 15 temmuz sırasında şehitlerimizin ve yaralılarımızın silahlarını çald.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Gündem Haberleri