Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok iktidarın, yakınlarına dokunmamak için birçok dosyayı kapattığını söyledi

Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok iktidarın, yakınlarına dokunmamak için birçok dosyayı kapattığını söyledi

Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok iktidarın,... ''İlk günlerde bir şey olmadı. Herkes canhıraş bir şekilde mücadele etti. Ancak bir süre sonra FETÖ ile mücadelede farklılıklar oluşmaya başladı''

Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok, "FETÖ ile mücadele bitti mi?" sorusuna, "Yirmi gün kadar önce bütün müfettişlere ‘’Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Hazirana kadar bitirip bakanlığa gönderin’’ diye talimat verildi. Bu, artık EGM içerisindeki FETÖ üyelerini tespit etme işlemlerine İçişleri Bakanlığı olarak son veriyoruz demektir." yanıtını verdi. 

Üçok, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'nun sorularını yanıtladı. Üçok şunları kaydetti:

-15 Temmuz’un üzerinden altı yıl geçti. FETÖ ile mücadeleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi, seçilmiş AK Parti hükümetine karşı yapılmış ve Türk halkının hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin hep birlikte karşı koyduğu ve darbecilere engel olduğu kanlı bir darbe girişimidir.

- Peki sonra ne oldu?

İlk günlerde bir şey olmadı. Herkes canhıraş bir şekilde mücadele etti. Ancak bir süre sonra FETÖ ile mücadelede farklılıklar oluşmaya başladı.

-Ne gibi farklılıklar?

Son on yıl içerisinde, AK Parti iktidarı ile (o zamanki adıyla) Gülen cemaatinin iç içe ilişkilerinin FETÖ ile mücadelenin önüne geçmeye başladığını gördük. Neredeyse tüm akraba-i taallukatın bu ilişkiler yumağında yer alması, tüm parti mensuplarının savunma mekanizmaları geliştirmelerine, soruşturma ve kovuşturmalara müdahalelere varan boyutlara ulaşmasına neden oldu.

- Siyasiler açısından da bazı ilişkiler ortaya çıktı.

Haklısınız, neredeyse her gün bir AK Partilinin başta terörist başı Gülen ile ilişkilerinin ortalığa dökülmesi ve bu ilişkilerine karşın önemli görevlere getirilmeleri çok sarsıcı oldu. Siyasi ayak tartışmalarının halen gündemdeki yerini koruması da bu yüzdendir.

- Bir de FETÖ borsası var.

Bazı FETÖ üyelerinin para vererek yargılanmaktan kurtuldukları, bunun adeta borsasının oluştuğu iddiaları o kadar ayyuka çıktı ki kitaplara konu olacak halde. Bir de FETÖ borsasında cumhurbaşkanının avukatlarının isimlerinin geçtiği iddiaları insanın adeta kanını donduruyor.

-Bir de FETÖ hakkında kitaplar yazmış eski Emniyet müdürleri Sabri Uzun ile Hanefi Avcı’nın FETÖ’cülükle suçlanarak rütbelerinin geri alınması var.

Ben Hanefi Avcı ve Sabri Uzun ile konuştum. Hanefi Bey’e üçü 1997-2010 yıllarına ait olaylarla ilgili sorular sorularak FETÖ iltisakı sorgulanmış. Eğer 1997-2010 arasında gazete okudun, çocuğunu okuluna gönderdin, Gülen’le görüştün diye sorgulamalara başlarsak Cumhurbaşkanının damadını damatlıktan atmak lazım. Gülen’le fotoğrafları olan, methiyeler düzen, başta maliye bakanı Nebati ve Soylu bakanlar kurulunun yarısını bakanlıktan atılmalı. 

-Sabri Uzun’un ise hiç savunması alınmadan ihracına karar veriliyor.

Sabri Bey'in 30 günlük raporu var, tedavi görürken 26 Mayıs 2022’de tebligat yapılıp muhtara bırakılıyor. Savunması alınmadan 10 Haziran 2022’de rütbeleri sökülüyor. Kendisine gönderilen yazı, FETÖ üyeliğinden ihraç bir komiser yardımcısının ifadelerine dayanılarak açılan bir davadaki iddiaları içeriyor. İlginç olan bir şey var. İfadesine dayanılarak dava açılan komiser yardımcısı 8 Temmuz 2021’de mahkeme huzurunda verdiği ifadesinde “Ben Sabri Uzun’u tanımam, bu ifadeleri FETÖ’nün en önemli Emniyet müdürlerinden Ali Fuat Yılmazer yazdırdı” diyor. Hal böyleyken FETÖ iltisakı var diye ihraç ediyorsun. FETÖ mücadelesi ancak bu kadar sulandırılabilir.

-FETÖ ile mücadele bitti mi?

Size daha geçtiğimiz birkaç gün önce meydana gelen bir olayı anlatayım. FETÖ ile mücadele devam ediyor mu siz karar verin. Polisimizin içerisindeki FETÖ’cüleri tespit etmek görevi Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Daire Başkanlığının görevidir. Teftiş Daire, emrindeki birinci sınıf emniyet müdürlerinden oluşan müfettişleri vasıtası ile kendilerine resmi kurumlardan gelen ihbar, şikâyet, belgeleri soruşturur ve tespitlerde bulunur. Daha sonra da Tevzi Raporu hazırlayarak adli soruşturma yapılması için savcılıklara gönderirler. Yirmi gün kadar önce bütün müfettişlere ‘’Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Hazirana kadar bitirip bakanlığa gönderin’’ diye talimat verildi. 

-Tam da Ankara kulislerinde FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden birinin örgütün parasıyla Türkiye’ye gelmeye hazırım dediği konuşulurken...

Bu, artık EGM içerisindeki FETÖ üyelerini tespit etme işlemlerine İçişleri Bakanlığı olarak son veriyoruz demektir. Biz FETÖ ile mücadeleyi resmi olarak bıraktık ya da bıraktırıldık demektir. Diğer yandan Şerif Ali Tekalan’ın “25 milyar dolarla Türkiye’ye gelmeye hazırım” dediği haberlerini ben de duydum. Ama haberi kesin olarak doğrulamadan yorum yapmayı uygun bulmuyorum. 

"Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok iktidarın, yakınlarına dokunmamak için birçok dosyayı kapattığın." haberi, 10 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok iktidarın, yakınlarına dokunmamak için birçok dosyayı kapattığın.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok iktidarın, yakınlarına dokunmamak için birçok dosyayı kapattığın.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  2. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  3. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  4. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  5. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  6. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  7. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  8. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  9. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  10. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  11. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  12. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  13. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  14. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  15. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  16. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  17. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  18. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  19. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  20. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
Gündem Haberleri