Eski Bakanların aldığı rüşvetleri tek tek açıkladı

Eski Bakanların aldığı rüşvetleri tek tek açıkladı

Eski Bakanların aldığı rüşvetleri tek tek aç... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, adı yolsuzluğa karışan eski bakanların aldıkları rüşvetleri tek tek açıkladı.CHP Genel...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, adı yolsuzluğa karışan eski bakanların aldıkları rüşvetleri tek tek açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Parti Meclisi toplantısında konuştu. Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, adı yolsuzluğa karışan eski bakanların aldıkları rüşvetleri tek tek açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Buradan tek tek açıklayacağım aldıkları rüşvetleri.... Zafer Çağlayan, 28 seferde 52 milyon rüşvet aldı. 700 milyarlık kol saati hariç, piyano hariç. Muammer Güler, 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet aldı. Egemen Bağış, 3 seferde 1,5 milyon dolar rüşvet aldı. Bu içlerinde en garibi. Diğerleri çuvalla bu çikolata kutusuyla alıyordu. Hala yanında taşıyor bu kişiyi. Kuran ile dalga geçen kişi. Bakara, makara diye dalga geçiyor. Bu ülkede inançlı bütün müslümanlara güveniyorum. Bakara-makara diye dalga geçen adamı kucaklayanları başınızın üstünde tutacak mısınız? Efendim bize karşı pis kokular geliyor diyor. O pis kokulara karşı biz burnumuzu tutuyorduk. Defalarca söyledik. Geçen gün Erdoğan bir açıklama yaptı. Dedim her halde Erdoğan siyaseti bırakacak. Dedi ki 'Yolsuzluğa bulaşanlarla yollarımızı ayıracağız'. Dedim herhalde siyaseti bırakacak. Meğer partililerine söylüyormuş'' dedi.

''CHP, DOĞRULARI SÖYLEYEN BİR PARTİ’
Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına, CHP’nin tarihi ve siyaset yapma tarzını anlatarak başladı. Kılıçdaroğlu, “Bugün geldiğimiz nokta hüzün vericidir. Gönül isterdi ki biz de Avrupa Birliği'nin tam üyesi olalım. Cumhuriyet Halk Partililer devlet yönetiminde liyakata, adalete önem vermişlerdir. Daha önce Atatürk'e suikast düzenleyen kişinin çocuğu büyükelçi oldu. Biz liyakata önem veririz'' dedi.

AKP’nin kendilerine yönelik eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Ne olursa olsun önce Türkiye. Türkiye'nin çıkarının her ortamda savunmuşlardır. Ege adalarına sahip çıkamayanların milliyetçiliği laftadır. Bizim milliyetçiliğimiz kafa tası milliyetçiliği değildir. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlar Süleyman Şah Türbesi'ni Türkiye'den kaçıkarlardır. Bu mudur sizin milliyetçiliğiniz? Biz doğruluğun adresiyiz. Biz inançlı insanların adresiyiz. Biz kimlikler arasında fark yaratmaya bir adresiz. Neden CHP'ye bu kadar saldırıyorlar. Neden? CHP iktidar değil. Peki neden saldırıyorlar? Çünkü CHP doğruları söyleyen bir parti'' şeklinde konuştu.

''GAZETECİLERİN HAPİSTE OLDUĞU BİR TÜRKİYE'Yİ KİMSEYE ANLATAMAZSINIZ’
Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin Türkiye’yi düşürdüğü sorunlara da değindi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin onuruyla oynuyorlar bu bizim ağırımıza gidiyor. Biz adaletin olduğu bir ülke istiyoruz. Biz gazetecilerin özgür olduğu bir Türkiye istiyoruz. Gazetecilerin hapiste olduğu bir Türkiye'yi kimseye anlatamazsınız diyoruz'' ifadelerini kullandı.

''ÇİFTÇİNİN BORÇLARINI SIFIRLAYACAĞIM’
Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere ve fındık üreticilerine de seslendi. Kılıçdaroğlu, “Biz taşeron işçilere kadro verilmesini istiyoruz. Size kadro verilene kadar ben bunu söyleyeceğim. Emekliye ikramiye verilene kadar, çiftçiye hakkı verilene kadar ben bunu söyleyeceğim. Fındık üreticilerine sesleniyorum. Sizin hakkınızı peşkeş çektiler. Onlar, sizi değil kendilerini düşünüyorlar. Buradan size söz veriyorum. Bütün dünyada fındık fiyatını sadece ve sadece Türkiye belirleyecek. Ben doğruları söylüyorum. Doğruları söylediğim için de iktidarın hedefindeyim. CHP iktidarında çifçinin borçlarını sıfırlayacağım. Faizleri sileceğim. Bunlar faiz lobisine hizmet ediyor. Siz haktan, adaletten ve hukuktan yanayız. Ne yaparsanız yapın, biz konuşmaya devam edeceğiz'' dedi.

''ERDOĞAN'DA BİR KILIÇDAROĞLU HASTALIĞI VAR’
Kılıçdaroğlu son olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli olarak şahsını hedef alan eleştirilerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Rıza Sarraf Davası üzerinden Recep Tayyip Erdpoğan’ı eleştirerek, “Tayyip Erdoğan'da bir Kılıçdaroğlu hastalığı var. Beni görünce kan beynine sıçrıyor. Çünkü doğruları görmeye tahammül edemiyor. Ben ona sadece ve sadece doğruları söylüyorum. Varsa hatam, yanlışım çıksın söylesin. Yanlışı görüp de susarsak da dilsiz şeytan oluruz. İstiyorlar ki Rıza Sarraf olayı kapansın, taşeron sorunu kapansın, enflasyon kapansın istiyorlar. Bundan dolayı ahlaksızca CHP'yi suçladılar. 15 yıldır iktidarlar. Hangi sorunu çözdüler. Devlet bir kişiye teslim edilemez. Bu millet gerginlikten, kavgadan bıktı. Çok mu tartışmak istiyorsun. Gel kardeşim, senin televizyonlarında, senin gazetecilerinle tartışalım. Cevap bile veremiyor'' şeklinde konuştu.

"Eski Bakanların aldığı rüşvetleri tek tek açıkladı" haberi, 09 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eski Bakanların aldığı rüşvetleri tek tek açıkladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski Bakanların aldığı rüşvetleri tek tek açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  2. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  3. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  4. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  5. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  6. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  7. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  8. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  9. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  10. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  11. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  12. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  13. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  14. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  15. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  16. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  17. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  18. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  19. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  20. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
Gündem Haberleri