Eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk: Yargının politik bir enstrüman haline getirildiğinin açık kanıtı

Eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk: Yargının politik bir enstrüman haline getirildiğinin açık kanıtı

Eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk: Yar... Siyasette pankart gerilimi büyüyor.

Eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, Zafer Partisi’nin Edirne İl Başkanlığı’na asılan afişe el konulmasıyla ilgili yargıç kararında, “afişteki resmin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan düzeyindeki kamu görevlisini kastettiği yönünde toplumsal bir algı oluştuğunun” savunulmasını eleştirdi. “Yargı niyet okuyamaz” diyen Yücetürk, “Bu, yargının siyasete müdahalesi anlamına gelir. Kabul edilemez. Yargının son dönemde ne kadar araçsallaştırılarak politik bir enstrüman haline getirildiğinin de açık bir kanıtıdır” görüşünü ifade etti.

Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP), Mayıs 2021’de astığı “Diploma nerede?” ve “Amerika’da boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyası nerede?” ile “128 milyar dolar ve 188 ton altın nerede?” pankartları, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla ve “ima yoluyla cumhurbaşkanına hakaret edildiği” gerekçesiyle indirildi.

CHP’nin, “SaBıKa Holding” ve “FETÖ’nün siyasi ayağı” broşürleri hakkında dava açılmasının ardından Nisan 2021’de tüm il ve ilçelerde astığı “128 milyar dolar nerede?” afişleri ise “cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle toplatıldı.

Son olarak da Zafer Partisi’nin, “Yerli ve milli Escobar” yazılı, bir sinema oyuncunun fotoğrafının bir kısmının yer aldığı afişler teker teker indirildi. Edirne İl Başkanlığı’nın astığı afişe el konulmasına ilişkin yargıç kararı ise dikkat çekti. Kararda, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamaları ve son dönemdeki siyasi tartışmalara işaret edilirken “kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret suçunun işlendiği” savunuldu. Gerekçe olarak ise “afişteki resmin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan düzeyindeki kamu görevlisini kastettiği yönünde toplumsal bir algı oluştuğu” savunuldu. Hangi bakan olduğu ise belirtilmedi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, karara “Yargı niyet okuyamaz” diyerek tepki gösterdi. Eylemlerin suç olup olmadığının delillere ve yasalara göre tespit edildiğini aktaran Yücetürk, “Velev ki son dönemdeki politik tartışmalarla bir bakan kastedilmiş olsun, yine de suçun unsurları oluşmaz” dedi.

Yücetürk, şu ifadeleri kullandı:

“Burada bir eleştiri var; politik eleştiridir, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Bu, yargının siyasete müdahalesi anlamına gelir. Kabul edilemez. Yargının son dönemde ne kadar araçsallaştırılarak politik bir enstrüman haline getirildiğinin de açık bir kanıtıdır. Hukuken doğru değil. Suç olmayan bir eylemden dolayı yargı niyet okuyarak işlem yapamaz.”

"Eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk: Yargının politik bir enstrüman haline getirildiğinin açık." haberi, 19 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk: Yargının politik bir enstrüman haline getirildiğinin açık.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk: Yargının politik bir enstrüman haline getirildiğinin açık.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  2. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  3. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  4. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  5. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  6. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  7. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  8. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  9. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  10. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  11. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  12. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  13. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  14. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  15. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  16. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  17. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  18. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  19. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  20. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
Yargı Haberleri