Eski danışman Ahmet Takan: 'Erdoğan, Soros ile masaya oturmadan önce otel odasında gizlice görüştü'

Eski danışman Ahmet Takan: 'Erdoğan, Soros ile masaya oturmadan önce otel odasında gizlice görüştü'

Eski danışman Ahmet Takan: 'Erdoğan, Soros i... Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kısa başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Korkusuz yazarı Ahmet Takan, 2003 yılında Davos'ta tanık olduğu bir anısını paylaştı.

Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soros ile masaya oturmadan önce otelde gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 ülkenin büyükelçisinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması için yaptığı çağrıya tepki gösterirken, Kavala'yı bir kez daha George Soros üzerinden hedef almıştı. Kavala için 'Soros artığı' ifadesini kullanan Erdoğan, 'Uluslararası camia içerisinde Soros ne ise, Kavala o. Bunlar para ile istedikleri yeri istedikleri gibi sallamaya çalışıyorlar' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan'ın Soros ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Siz Soros’la hangi gerekçeyle fotoğraf çektirdiniz ve aynı masaya oturdunuz? En büyük Sorosçu Erdoğan’dır” dedi. 

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kısa başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Korkusuz yazarı Ahmet Takan, 2003 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği o görüşmenin öncesinde Soros’la otel odasında görüştüğünü yazdı. Takan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Abdullah Gül’ün randevudan haberi yoktu"

 

25aafd42-a504-425b-a284-4245ddc00108.webp

Şimdi nasıl bilmiyorum, o tarihlerde Davos zirvelerine gidenler bilir; küçücük bir yer olan Davos’ta öyle büyük lüks oteller yoktu. Az sayıda butik otel mahiyetinde otellerde yer bulmak imkansızdı. O yüzden, Türkiye’den gelen heyete pansiyon tipi evler kiralandı. Başbakan Abdullah Gül ile AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan aynı otelde aynı katta kalıyorlardı.  Ben, Ahmet Davutoğlu, Gürcan Türkoğlu ve Hüseyin Avni Karslıoğlu’da bir eve yerleşmiştik. Sabahın köründe kalkar otele yetişir, gece yarısı tekrar pansiyonumuza dönerdik. O çok yoğun program arasında bir gün beni şok eden ve o günlerde Başbakan baş danışmanlığı görevinden istifa düşüncemi kesinleştiren bir olaya şahit oldum.

Gün içinde kısa bir arayı fırsat bilip akşam saatlerinde Başbakan Abdullah Gül’ün çok önemli bir teması olduğu için kendisinin biraz odasında dinlenip uyumasını istedik. O zamanlar Abdullah Gül’ün kulak rahatsızlığı kamuoyunda bilinmiyor, biz de herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kendisini sık sık dinlendirirdik. Abdullah Gül’ü uyandırma saatini bildirip yatağına yatırdıktan sonra odasından çıktık, ben de aşağıya lobi bara indim. Baktım ki, Ahmet Davutoğlu gazetecilerle birlikte o çok uzun meşhur sohbetlerinden birini ediyor. Hiç ortama bulaşmadan biraz hava alayım ve gün kararmadan biraz da Davos manzarası seyredeyim diye kendimi otel kapısının önüne attım. Etrafı seyrederken bir de ne göreyim?

Kasketli, kabanının yakalarını kaldırmış ve tanınmamak için kafayı da içeriye doğru bükmüş bir adam otel kapısından içeriye giriyor. Kısa bir tereddütten sonra o adamın Soros olduğunu fark edip, usulca peşinden gittim. Soros efendi, merdivenleri çıkıp Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan’ın kaldığı kata doğru giderken içimden “Allah Allah, benim bildiğim bu adamın Gül ile planlanmış bir randevusu yok. Ne iş acaba?” diye geçiriyordum. Soros, kata geldiğinde Erdoğan’ın korumaları ve adamları apar topar Erdoğan’ın odasına aldı. Arkada da beni görünce içlerinden biri işaret parmağını dudaklarının üstüne götürerek bana sus işareti yaptı. Gül’ü uyandırmaya vaktimiz vardı. Soros, Erdoğan ile otel odasında görüşmesini yaptı ve geldiği gibi sessizce otelden ayrıldı. Uyanınca sordum, Abdullah Gül’ün randevudan haberi yoktu.

İşte o gördüğünüz haber-fotoğraf bir makyajdan ibaret!.. Öncesinde gizlenen bu görüşme var… İçerde ne konuşulduğuna gelince… İpucu vereyim; o tarihte Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağı kalkmamıştı…

"Eski danışman Ahmet Takan: 'Erdoğan, Soros ile masaya oturmadan önce otel odasında gizlice görüştü'" haberi, 23 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Eski danışman Ahmet Takan: 'Erdoğan, Soros ile masaya oturmadan önce otel odasında gizlice görüştü' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski danışman Ahmet Takan: 'Erdoğan, Soros ile masaya oturmadan önce otel odasında gizlice görüştü' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  2. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  3. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  4. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  5. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  6. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  7. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  8. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  9. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  10. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  11. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  12. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  13. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  14. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  15. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  16. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  17. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  18. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  19. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  20. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
Politika Haberleri