Eski SHP lideri Murat Karayalçın: Doğal olan Kılıçdaroğlu'nun aday olması

Eski SHP lideri Murat Karayalçın: Doğal olan Kılıçdaroğlu'nun aday olması

Eski SHP lideri Murat Karayalçın: Doğal olan... Ankara'daki seçimleri 1989 yılında kazanan ve daha sonra koltuğu devrederek SHP'nin lideri olan Karayalçın, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kendisinin kesinlikle aday olmayacağını belirtti.

Adayın ise CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun olması gerektiğini ifade eden Karayalçın, "Hepimize düşen de onun seçimi için çalışmak olmalıdır" dedi.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) 1989'daki yerel seçimlerinden başarıyla çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Karayalçın, geçmişten geleceğe birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Independent'tan Can Bursalı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair konuşulan isimlere dair de açıklamalarda bulunan Karayalçın, 1993 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğunu devredip Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin Genel Başkanı olmuştu.

Son dönemlerde adı Cumhurbaşkanlığı adaylığında konuşulan isimler arasında duyulan Karayalçın, kesin bir dille aday olmayacağını belirtti: "Ne benim kişisel bir çalışmam var ne de partiden böyle bir talep söz konusu."

'KILIÇDAROĞLU ADAY OLMALIDIR'

"Doğal olan, teamüle uygun olan bizim Genel Başkanımızın aday olmasıdır" diyen Karayalçın, "Bize düşen de Genel Başkanımızın seçilmesi için tüm gücümüzle çalışmak olmalıdır. O nedenle benim böyle bir adaylık çalışmam söz konusu değil. Olmadı, olamaz. Bu kulislerde ya da sohbetlerde ifade edilen şeyler. Ama benim çok açık olarak tavrım budur. Genel Başkan aday olmalıdır, Sayın Kılıçdaroğlu aday olmalıdır. Hepimize düşen de onun seçimi için çalışmak olmalıdır" ifadelerini kullandı.

'GENEL BAŞKAN KENDİ TERCİHİNİ SÖYLEDİ'

Adı sık sık kamuoyu araştırmalarında da geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin ihtimale de değinen Karayalçın şu açıklamalarda bulundu:

"Ben yine de seçim sürecinde daha farklı gelişmelerin şekilleneceğini düşünürüm. Hep öyle olmuştur zaten. Bu arkadaşlarımızın kendi kararları tabii. Ekrem Bey'in Mansur Bey'in kendi kararları yani. Sayın Genel Başkan tercihini söyledi. Bir olumsuzluk şeklinde ifade etmedi. Arkadaşlarımızın başarılı olduğunu bir dönem daha hizmet vermelerini tercih edeceğini dile getirdi. Yalnızca Ekrem Bey'i ve Mansur Bey'i değil bütün büyükşehir belediye başkanlarımız için böyle düşündüğünü söyledi. Buna rağmen arkadaşlarımız tabii kararlarını kendileri verecekler.

'ARKADAŞLARIMIZIN KENDİ TAKDİRLERİ'

Eğer biz seçime tek başımıza CHP olarak katılacaksak 2018'de olduğu gibi ve genel başkanımız aday olmayacaksa, o zaman bu arkadaşlarımız adaylıklarını koyabilirler. Ön seçime katılabilirler. Tabii kendi takdirleri yani Genel Başkan'ın bir dönem daha devam etmeleri yönünde görüşüne rağmen ön seçimde bir yarışa girmeyi düşünebilirler. Ama sanmıyorum. Yani bu gelişmelerin ışığında arkadaşlarımızın çok zorlayacaklarını sanmıyorum."

"Eski SHP lideri Murat Karayalçın: Doğal olan Kılıçdaroğlu'nun aday olması" haberi, 28 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Eski SHP lideri Murat Karayalçın: Doğal olan Kılıçdaroğlu'nun aday olması haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski SHP lideri Murat Karayalçın: Doğal olan Kılıçdaroğlu'nun aday olması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  2. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  3. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  4. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  5. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  6. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  7. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  8. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  9. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  10. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  11. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  12. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  13. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  14. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  15. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  16. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  17. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  18. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  19. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  20. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
Politika Haberleri