Eski vekil Hüda Kaya'ya tazminat cezası

Eski vekil Hüda Kaya'ya tazminat cezası

Eski vekil Hüda Kaya'ya tazminat cezası SADAT, eski HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesi üstünden açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Hüda Kaya’nın dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu bir soru önergede, SADAT'ın paralimiter bir yapı olduğuna dair iddiaları Meclis'e taşımıştı.

SADAT ise önergeden yola çıkarak Kaya'ya manevi tazminat davası açmıştı. Mahkeme, Kaya'yı SADAT'ın kişilik haklarına saldırdığına hükmederek tazminat cezasına mahkum etti. 

SADAT’tan yapılan açıklamada ise şu şekilde denildi:

“Mahkeme, Hüda Kaya tarafınca şirketimize yönelik bilinçli ve sistematik şekilde meydana gelen bu saldırıların şirketimizin kişilik haklarını zedelediğine hükmetmiştir. Mahkeme sonucunda ‘Davalı tarafınca verilen ve 15 maddeden oluşan önergede sorulan sorular bir tüm olarak değerlendirildiğinde davacı şirketin çeşitli terör örgütleri ile irtibatını gösterir belge olmadan ve bu mevzuda mahkumiyete ilişkin yargı kararı olmaksızın terör örgütleri ile irtibatlandırıldığı yönündeki içeriğin davacının kişilik hakkına saldırı teşkil ettiği’ sonucuna varılmıştır” denildi.

Ne olmuştu?

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 1 Kasım 2021 tarihinde TBMM’ye verdiği soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a 15 soru yöneltmişti.

Mahkemenin tazminata mahkum ettiği sorular şu şekilde:

1. SADAT A.Ş ile ortaklık içinde olan çalışan ya da danışmanlık hizmeti alan herhangi bir kamu kurumu bulunmakta mıdır? Varsa bunlar hangileridir?

2. SADAT A.Ş ne sıklıkta ve hangi yetkililer- kurumlar tarafınca denetlenmektedir?

3. Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, SADAT A.Ş ile herhangi bir çalışma yürütmekte midir? Yürütmekte ise bu çalışmaların içeriği ve amaçları nelerdir?

4. SADAT A.Ş yurt içinde şimdiye kadar nerelerde eğitim kampları veya çalışmaları olmuştur? Buralardan eğitim alan kişi sayısı belli midir? Bu kişiler daha sonra hangi kurum veya kuruluşlarda ve hangi bölgelerde çalışmaktadır?

5. SADAT A.Ş tarafınca kendi sitesinde de belirtildiği gibi eğitim, danışma ve donatım faaliyetlerini hangi ülkelerde sürdürmektedir? Bu ülkelerde eğitim verilen kişi sayısı kaçtır? Eğitim alan bu personeller nerelerde görevlendirilmektedir?

6. Ülke içinde veya haricinde SADAT A.Ş’nin askeri eğitim verdiği kamplar bulunmakta mıdır? Varsa bu kamplar nerededir ve kimlere eğitim verilmektedir? Denetimleri kimler tarafınca ne sıklıkta yapılmaktadır? Eğitim alan bu kişiler nerelerde istihdam edilmektedir?

7. Sultan Murad Tugayları ve El Nusra terör örgütüne silah gönderdiğine ve militanlarını eğittiği dair iddialar hakkında soruşturma açılmış mıdır?

8. SADAT çalışmaları içinde yer alan kişiler 15 Temmuz’da İstanbul Boğaziçi köprüsünde katledilen er ve askeri öğrenciler olayında yer almışlar mıdır?

9. Afganistan/Kabil havaalanında SADAT‘ın rolü nedir?

10. Benim de içlerinde bulunduğum- 2015 12 Kasım günü Eş başkanımız Figen Yüksekdağ ve bir grup ile Silvan’daki gerilimli ortamda ziyarette bulunduğumuz sırada TSK ve Emniyet güçlerinin haricinde üstlerinde ‘Esedullah’ ‘Cundullah’ yazılı yelekler giyinmiş, çoğu kır saçlı, sakallı ve müstakil şekilde etkinlik gösteren, tekbirler getirerek, gerçek mermilerle bizlere saldıran, TSK ve Emniyet güçlerinin haricinde hatta içlerinde Türkçe konuşmayan, yabancı elemanların da olduğu bu ekipler SADAT elemanları mıdır?

11. Yine aynı süreçte, Lice’de köylüleri benzinle yakmak isteyen jandarmanın engellediği kişilerin SADAT’la ilgisi var mıdır?

12. Hem darbe girişimi sırasında hem de benzer vakalarda, iktidar yanında yer alıp, cinayet dahil her tür suçu işleyenlere yönelik olarak 696 sayılı KHK çıkarılmış ve bu kamuoyunda uzun süre iç savaş KHK’sı olarak tartışılmıştır. Bu KHK, SADAT üyelerine yönelik olarak mı çıkarılmıştır?

13. 2017’de “Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 26’cı maddesinde değişiklik” yapılarak, özel güvenliğe uzun namlulu silah taşımasına izin verilmesi SADAT ve partnerleri olan güvenlik firmaları ile ilişkili midir?

14. Adnan Tanrıverdi’nin, “Darbeden sonra orduda istediğimiz değişimleri yaptık” ifadelerinde olduğu gibi SADAT’ın orduya istediği kişileri yerleştirme ve istediği düzenlemeleri yaptırabilme gücü var mıdır?

15. SADAT Libya’da, eğitim faaliyetlerine katılarak, Albayrak firması ile alanda bir ortaklık kurulmuş mudur ve İHA ve SİHA eğitimi vermiş midir?

"Eski vekil Hüda Kaya'ya tazminat cezası" haberi, 13 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 13 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Eski vekil Hüda Kaya'ya tazminat cezası haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski vekil Hüda Kaya'ya tazminat cezası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 01:36 Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
  2. 01:33 En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
  3. 01:30 Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
  4. 01:28 Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
  5. 01:25 Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
  6. 01:21 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
  7. 01:18 Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
  8. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  9. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  10. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  11. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  12. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
  13. 00:50 Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
  14. 00:46 Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Fenerbahçe Maçı Öncesi Açıklamaları
  15. 00:41 Eşsiz Lezzetin Sırrı: Ev Yapımı Kasap Köftesi Tarifi ve Püf Noktaları
  16. 00:26 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!
  17. 00:26 Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
  18. 00:22 Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
  19. 00:19 Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
  20. 00:17 Türk tekstil devi konkordato ilan etti!
Yargı Haberleri