Eski yetkililer Gazze politikasının ABD'yi riske attığını söylüyor

Eski yetkililer Gazze politikasının ABD'yi riske attığını söylüyor

Eski yetkililer Gazze politikasının ABD'yi r... Biden yönetiminden İsrail ve Gazze savaşıyla ilgili politikalar nedeniyle istifa eden 12 eski yetkili, hükümetin eylemlerinin ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

Biden yönetiminden İsrail ve Gazze savaşıyla ilgili politikalar nedeniyle istifa eden 12 eski yetkili, hükümetin eylemlerinin ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye attığını söyledi. 

Ortak açıklamada, söz konusu politikaların bölgeyi daha da istikrarsızlaştırdığı ve "Amerika'nın sırtına hedef koyduğu" belirtiliyor. 

12 kişiden biri, Salı günü ABD İçişleri Bakanlığı'ndaki görevinden istifa etti. ABD Dışişleri Bakanlığı daha önce bu iddiaları yalanlamış, Gazze'deki sivil kayıpları eleştirmesinin yanı sıra insani yardımları artırma çabalarını da hatırlatmıştı.

Eski yetkililerin ortak açıklamasında, "Amerika'nın İsrail'e diplomatik desteği ve sürekli silah akışı, Gazze'de kuşatma altındaki Filistin halkının öldürülmesinde ve aç bırakılmasında yadsınamaz suç ortaklığımızı garantiledi" denildi. 

Bu, eski yetkililerden gelen ilk açıklama değil ancak ABD İçişleri Bakanlığı'nda özel asistan olan Maryam Hassanein'in yönetimden son istifasıyla birlikte geldi. O da açıklamayı imzaladı.

Eski yetkililer, ABD hükümetini yalnızca Filistin halkı için yıkıcı olmakla kalmayıp aynı zamanda İsraillileri tehlikeye atan, ifade özgürlüğünü kısıtlayan ve ABD'nin kurallara dayalı uluslararası düzene olan bağlılığı konusundaki güvenilirliğini zedeleyen "başarısız bir politikaya" tutunmakla suçluyor.

Ortak açıklamada, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine rağmen devam eden silah sevkiyatının Ortadoğu'yu daha da istikrarsızlaştırdığı ve "Amerika'nın sırtına hedef koyduğu" belirtiliyor. 

Açıklamada, "Ülkemizin bölgedeki siyasi ve ekonomik çıkarları da önemli ölçüde zarar gördü, aynı zamanda ABD'nin itibarı, dünyanın stratejik rekabetin yeni bir dönemine girdiği, buna en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda dünya çapında derinden zedelendi" denildi.

Diğer imzacılar arasında, silah transferleri konusunda Kongre ilişkilerini denetleyen Josh Paul da var. Ekim ayında istifa etti. 

Açıklamaya eski bir Beyaz Saray yetkilisi, iki eski Hava Kuvvetleri personeli ve Savunma İstihbarat Ajansı'nda görev yapan eski bir ordu subayı da imza attı.

Dışişleri Bakanlığı'na yorum için başvuruldu. Daha önce, politikaya ilişkin farklı görüşleri teşvik ettiğini ve personelin bunları "uygun kanallar" aracılığıyla duyurabileceğini söylemişti.

Nisan ayında Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, ABD'nin "İsrail'e karşı hem kamuoyunda hem de özelde en üst düzeyde uluslararası insancıl hukuka uyması gerektiğini açıkça belirttiğini" söyledi.

Sözcünün açıklamaları, yedi eski ve mevcut ABD'li yetkilinin BBC'ye, Başkan Biden'ın yardım görevlilerine yönelik ölümcül saldırının ardından İsrail'e uyguladığı baskının yeterli olmadığını ve Gazze'deki insani krizi durdurmada başarısız olacağını söylemesinin hemen ardından geldi.

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'te güney İsrail'e düzenlenen ve yaklaşık 1.200 kişinin öldürüldüğü, 251 kişinin rehin alındığı benzeri görülmemiş saldırıya yanıt olarak, Gazze'yi yöneten Hamas örgütünü yok etmek için bir kampanya başlattı.

Hamas'ın kontrolündeki Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, o tarihten bu yana Gazze'de 37 bin 900'den fazla kişi öldürüldü.

"Eski yetkililer Gazze politikasının ABD'yi riske attığını söylüyor" haberi, 03 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Eski yetkililer Gazze politikasının ABD'yi riske attığını söylüyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski yetkililer Gazze politikasının ABD'yi riske attığını söylüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 Ankara’da meteor geceyi bir anda ışıltılı hale getirdi!
  2. 00:54 Fransa gol atmadan kazandı. Ronaldo tutunamadı!
  3. 00:51 Ajet'te 7 saat 55 dakikalık Rötar isyanı!
  4. 00:49 Fransa, Portekiz'i yerle bir etti!
  5. 00:39 Türkiye Uzay Ajansı'ndan Türkiye'de görülen meteor hakkında açıklama geldi!
  6. 00:13 'Kırmızı özel baksırım var maçlarda giyince kazanıyoruz'
  7. 00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Türksat 6A'yı 2025'te dünyaya pazarlayacağız!
  8. 00:10 ABD Başkanı Biden vazgeçti! Çekilmeyecek!
  9. 00:05 İtalya'da korkunç yanardağ patlamaları sürüyor!: Catania Havaalanı uçuşlara kapatıldı!
  10. 00:02 Bakan Yumaklı açıkladı!: Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor!
  11. 23:58 Artık sıcak havalarda terlemeye son!: Bu yöntemle ter kokmayacaksınız
  12. 23:54 İstanbul'un ortasına beyaz bir cisim düştü!
  13. 23:52 Fenerbahçe Opet artık yok!
  14. 23:27 Putin açıkladı: "Rusya, Ukrayna'da çatışmanın kesin bir şekilde sonlandırılmasından yana"
  15. 23:06 Sigaraya Büyük İndirim: Önce Zam, Şimdi İndirim!
  16. 22:53 Otomotiv Devi İflas Etti: 450 Bin Liradan Ucuza Araç Satışı!
  17. 22:20 Ünlü YouTuber Enes Batur Ölümden Döndü: Aracı Hurdaya Döndü!
  18. 22:10 Suriye’de Türk bayrağına saldıran şüpheli bayrağı öptü ve özür diledi!
  19. 22:09 Ev sahipleri bu defa yandı!
  20. 21:55 İspanya; Almanları yerle bir etti!
Dünya Haberleri