Eski YÖK Başkanı eğitimin kötülüğünün suçunu öğretmenlere yıktı!

Eski YÖK Başkanı eğitimin kötülüğünün suçunu öğretmenlere yıktı!

Eski YÖK Başkanı eğitimin kötülüğünün suçunu... Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen; OECD, TIMSS ve PISA raporlarını dikkate alarak akademisyenler tarafından hazırlanan “Eğitime Bakış 2017 İzleme ve Değerlendirme Raporu''nu açıkladı. Atanmayı bekleyen öğretmenler...

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen; OECD, TIMSS ve PISA raporlarını dikkate alarak akademisyenler tarafından hazırlanan “Eğitime Bakış 2017 İzleme ve Değerlendirme Raporu''nu açıkladı. Atanmayı bekleyen öğretmenler ve öğretmen güvenliğini de gündeme alan raporda, MEB öğretmen açığını 109 bin olarak açıklasa da gerçek öğretmen ihtiyacını etkileyen en önemli unsur norm fazlası öğretmenler olduğu vurgulandı. Şubat 2016 verilerine göre 40 bin norm fazlası öğretmen bulunduğu belirtilen raporda eş durumu gibi nedenler dolayısıyla ihtiyaç olan yerlere gidemeyen öğretmenler dikkate alındığında ihtiyaç sayısının katlanması dikkat çekti.

''115 BİN DERSLİK AÇIĞI VAR’
Raporun açıklanmasının ardından Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi’nin yönetiminde Doç. Dr. Zafer Çelik, YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve YÖK üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz’ün katılımı ile eğitim sistemi ve raporun değerlendirildiği bir panel gerçekleştirildi.

Panelde konuşan YÖK üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, “Eğitim sistemimizde nitelik sorunu olduğu kesin. Matematik ortalaması 5 net olan sistemin acilen masaya yatırılması gerekiyor. Önce siyasi iktidar sonra toplumun bütün kesimleri buraya neşter atmak zorundayız. Bu koşullarda dünya ile rekabet edemeyiz'' dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 2019’da tam gün eğitime geçilmesi için 58 bin derslik açığı olduğunu belirtmesine karşın geçmişte MEB’de müsteşar yardımcılığı görevinde de bulunmuş olan Açıkgöz, “Tekli gün eğitime geçebilmek için 115 bin derslik açığı ortaya çıkmış durumda. Fakat biz çok kısa sürede tekli eğitime geçmek istiyoruz. MEB’in yıllık derslik yapma kapasitesi 25 bin. İstese de bunun üzerine çıkamıyor. Dolayısıyla bu açığı tamamlama süresi asgari 5 yıl. Buna rağmen geçilebilir ama bu sefer de derslik başına düşen öğrenci sayısı artırılmış olur. O da eğitim kalitesini düşürür'' diye konuştu.

EĞİTİMDE SORUN ÖĞRETMENLERMİŞ!
Panelde konuşan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, eğitimdeki sorunun öğretmenlerden kaynaklandığını iddia etti: “Eğitim sisteminde ne aksıyor diye düşündüğümde ulaştığım sonuç, öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz bilgi bakımından kötü durumda ve bilmeyen öğretmen öğretemez. Önce öğretmenin bilmesi lazım. Türkiye’de önümüzdeki 3 yıl, 12 ay hiç durmadan hemen öğretmen eğitimi seferberliği başlatmalıyız. Yeni alacağımız öğretmenlerde yüksek lisansı şart koşmalıyız’ dedi.

"Eski YÖK Başkanı eğitimin kötülüğünün suçunu öğretmenlere yıktı!" haberi, 22 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Eski YÖK Başkanı eğitimin kötülüğünün suçunu öğretmenlere yıktı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski YÖK Başkanı eğitimin kötülüğünün suçunu öğretmenlere yıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  2. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  3. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  4. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  5. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  6. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  7. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  8. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  9. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
  10. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  11. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  12. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  13. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  14. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  15. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  16. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  17. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  18. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  19. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  20. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
Eğitim Haberleri