Et almak için bir günlük mesai süresi tüketiyorlar! KUYRUK GECE YARISI BAŞLIYOR

Et almak için bir günlük mesai süresi tüketiyorlar! KUYRUK GECE YARISI BAŞLIYOR

Et almak için bir günlük mesai süresi tüketi... Genel seçim süreci üstün dereceli seviyedeki yaşam pahalılığıyla başlarken, ekonomik bunalım vatandaşın belini bükmeye devam ediyor.

İktidarın politikalarının sebep olduğu ekonomik kriz, her geçen gün daha da derinden hissediliyor. Temel besin maddelerinin tutarları dahi fahiş seviyelere ulaşırken, et satın almak yurttaş için adeta lüks oldu.

Çoğunluğunu ‘orta gelirli’ olan kamu çalışanlarının bulunmuş olduğu onlarca yurttaş, kasap ve zincir marketlerden daha uygun fiyatlı olduğu için Et ve Süt Kurumu önünde uzayan kuyruklarda bekliyor. 5-6 saate varan bekleme süresinin peşinden sırası gelen yurttaş bir kilo ile sınırı olan tutulan et ürününden satın alabiliyor.

GECE 3’TE KUYRUĞA GİRİYORLAR

Sözcü’nün haberine nazaran, CHP’li İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, Beylikdüzü’ndeki Et ve Süt Kurumu önünde oluşan kuyruğu yerinde inceledi ve gözlemlerini aktardı.

Sabaha karşı 5’te kuyruğa dahil bulunduğunu, sadece kuyruğun gece 3’te oluşmaya başladığını belirten Ataman, tam 5 saat 40 dakika sonrasında alışverişini yapabildiğini söylemiş oldu. Soğuk ve yağmurlu havada saatlerce beklemenin peşinden et ürünlerinden yalnız 1 kilo alabildiğini belirten Ataman, “Daha fazlasını almak mümkün değil. Etler de sınırı olan sayıda, kısaca saatlerce sıraya girmesine karşın eli boş dönen yurttaşlar da oluyor” dedi.

80-100 TL FİYAT FARKI VAR

Kendisinin de bittiği için et alamadığını onun yerine kıyma ve tavuk alabildiğini söyleyen Ataman, Et ve Süt Kurumu’nda kıymanın kilosunun; 119 TL, tavuk butun 44 TL, pastırmanın kilosunun ise 355 TL bulunduğunu söylemiş oldu. Aldığı ürünleri karşılaştırmak için bir zincir markete gittiğini, burada indirim olmasına karşın arada 80 ile 100 TL içinde bir fark olduğuna dikkat çeken Ataman, zincir markette kıymanın: 217 TL, pastırmanın: 499 TL, tavuk butun ise; 64.95 TL bulunduğunu belirtti.

ÇOĞU KAMU ÇALIŞANI

Ataman, kuyrukta bekleyenlerle yapmış olduğu sohbetlerden yola çıkarak çoğunun kamu çalışanı bulunduğunu ifade ederek, “Çoğu kamu çalışanı ve hafta içi çalışmış oldukları için bu alışverişlerini çoğu zaman dinlence günlerine bırakıyorlar” dedi.

“KAYMAK TABAKA MİLYONLUK ARABA KUYRUĞUNDA, VATANDAŞ İSE BİR KİLO ET…”

Bu durumun oluşmasındaki en mühim faktörün gelir dağılımındaki adaletsizlik bulunduğunu belirten Ataman, “Kaymak katman on milyonluk otomobiller için parasını peşin yatırıyor altı ay bir yıl sıra bekliyor, geri kalanı ise saat 08.30 oluşturulan et balık kurumunun önüne gece 03:00’te gidip sıraya giriyor. Halkına bunu reva gören yöneticiler, sandıkta lüzumlu cevabı alacaklardır. Sonra çıkıp ‘bizden ilkin ekmek kuyruğu vardı, akaryakıt kuyruğu vardı’ diye konuşmasınlar. Her şey ortada” diye konuştu.

Nadir Ataman, kuyrukta bekleyen bazı vatandaşların ya da çocuklu ailelerin havanın soğuk olmasından dolayı nöbetleşe beklediklerini de belirtti. Ataman, “5 dost birleşiyor tek araçla ya da ailecek çoluk çocuk geliyorlar. Gece 3 te sıraya giriyorlar. Ancak havanın yağışlı ve soğuk olmasından dolayı 30 dakika arayla nöbetleşe sırada bekliyorlar” dedi.

"Et almak için bir günlük mesai süresi tüketiyorlar! KUYRUK GECE YARISI BAŞLIYOR" haberi, 18 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Et almak için bir günlük mesai süresi tüketiyorlar! KUYRUK GECE YARISI BAŞLIYOR haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Et almak için bir günlük mesai süresi tüketiyorlar! KUYRUK GECE YARISI BAŞLIYOR 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  2. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  3. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  4. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  5. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  6. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  7. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  8. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  9. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  10. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  11. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  12. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  13. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  14. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  15. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  16. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  17. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  18. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  19. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  20. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
Ekonomi Haberleri