Etek boyu ölçen hakim Mehmet Yoylu hakkında karar

Etek boyu ölçen hakim Mehmet Yoylu hakkında karar

Etek boyu ölçen hakim Mehmet Yoylu hakkında ... HSK, İstanbul’da duruşma sırasında kadın avukatın etek boyunun kısa olduğunu iddia ederek eteğin boyunun ölçülmesini isteyen hakim Mehmet Yoylu hakkında karar verdi. Yoylu, yer değiştirme cezası ile cezalandırılacak.

Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi, duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunun olması gerekenden kısa olduğunu iddia ederek tutanak tutup, etek boyunun fotoğrafının çekilmesini isteyen hakim Mehmet Yoylu hakkında kararını verdi.

Sabah’tan İlker Turak’ın haberine göre; İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesinde görevli Hakim Mehmet Yoylu, 2019 yılında katıldığı bir duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunun olması gerekenden 15 santimetre daha kısa olduğunu öne sürerek tutanak tutmuş ve fotoğrafının çekilmesini istemişti. Yoylu, aynı gün duruşmada bir başka avukatı küpe taktığı için eleştirmiş ve hakarette bulunmuştu.

CEP TELEFONU ÇALDIĞI İÇİN TUTANAK TUTMUŞ

Yoylu, duruşma sırasını bekleyen avukatlar hakkında cep telefonlarının çalması sonrası dikkatinin dağıldığı, duruşma salonu, sinema salonu ve ibadethane gibi yerlerde cep telefonunun çalmasının etik ve estetik değerler ile örf ve adete uygun olmadığı gerekçesiyle söz konusu avukatlar hakkında da tutanak tutmuştu.

DURUŞMALARA CÜBBESİZ VE TOP SAKALLI KATILIP SİGARA İÇMİŞ

Diğer yandan, duruşmalara cübbesiz ve top sakallı olarak katıldığı, bazı duruşmalarda sigara içtiği ve duruşmalarda normal usul ve teamüllere aykırı hâl ve hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle hakkında çok sayıda baroya şikayet gelen Yoylu, yaşanan olaylar sonrasında HSK tarafından görevden uzaklaştırılmış ve 5 ay sonra yeniden göreve iade edilmişti.

2 YIL 3 AY 6 GÜN HAPİS CEZASI ALDI

Yoylu hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlanmış ve “görevi kötüye kullanma” ile “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmişti. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, eylemleri bir bütün olarak hakaret kabul etti ve Yoylu’ya toplamda 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verilmesine hükmetti. Daire tarafından hükmün açıklanması geriye bırakılırken, Yoylu’nun 5 yıl içerisinde herhangi bir suçtan kaydının oluşması durumunda aldığı cezaların tekrardan ele alınmasına karar verildi ve kararın bir örneği Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderildi.

YER DEĞİŞTİRME CEZASI VERİLDİ

HSK İkinci Dairesi tarafından yapılan inceleme ve soruşturma sonrasında Yoylu hakkındaki tedbiren görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasına, aynı yerde göreve devam etmesinin soruşturmanın selametine zarar vereceği gerekçesiyle tedbiren Gebze Hâkimi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

"Etek boyu ölçen hakim Mehmet Yoylu hakkında karar" haberi, 07 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Etek boyu ölçen hakim Mehmet Yoylu hakkında karar haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Etek boyu ölçen hakim Mehmet Yoylu hakkında karar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Yargı Haberleri