"Ethem Sancak" iddiasına yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, CHP'li Özkoç'u "Size yanlış bilgi vermişler" d

"Ethem Sancak" iddiasına yanıt veren Milli S... Akar, "İlk kez açıklıyorum" diyerek, TSK'da kimyasal silah kullanıldığı iddiasının ardından inceleme ve ölçümler yapıldığını anlattı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP'li Engin Özkoç'un "iş insanı Ethem Sancak'ın tank projesinde 'Bakiye genel yansıtma tutarı kâr dâhil' adı altında 292 milyon 673 bin lira fatura kestiği" iddiasını cevapladı. Özkoç'un Arifiye'deki fabrikaya davet eden Akar, "Bu faturada size yanlış bilgi vermişler. 'Dedi ki', 'demiş ki' olmasın diye Arifiye'de bekliyoruz sizi. 23 Aralık'ta anlaştık" dedi.

HDP'li vekillerin, PKK'ye yönelik harekatlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarıyla ilgili sorularına da yanıt veren Akar, "Biz sizin soru sormanıza karşı değiliz. Önyargılı ve karar veriliyor, soru değil hüküm veriliyor. Konuşalım, görüşelim, anlatalım, izah edelim. Bunu ilk kez burada açıklıyoruz, 24 Kasım'da heyet teşkil ettik, heyet gitti, inceleme ve ölçümleri yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın bir laboratuvarına verdiler. Ve bunların hiçbirinde, hiçbir şekilde kimyasal olmadığı raporu elimizde" diye konuştu.

Özkoç: Ethem Sancak nitelikli dolandırıcı

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Altay tankı projesiyle ilgili konuştu. Teşvikler verildiğini belirttiği iş insanı Ethem Sancak için "dolandırıcı" diyen Özkoç, "Şimdi, elimdeki belgeyi açıklamadan önce, ilk önce, bir hatırlayalım diye olayı anlatıyorum. Ethem Sancak denilen kişi benim için nitelikli dolandırıcıdır" ifadelerini kullandı.

"BMC'yi arsa fiyatına aldı, devlet bedelsiz arazi verdi, 60 milyon lira teşvik aldı"

Sancak'ın TMSF'nin el koyduğu BMC'yi satın alması ve Katar'ın şirkete ortak olması sürecini anlatan Özkoç şunları söyledi:

"2014 yılında TMSF'den, BMC'yi, iflas etmiş BMC'yi arsa fiyatına satın aldı, arsa fiyatına. Daha sonra kendi videosunda anlattığı gibi, kendi ağzından, 'Sayın Tayyip Erdoğan'a gittim, bana Katar'ı ortak etmesini rica ettim, savunma sanayisine gireceğim dedim.' Katar Emiri arandı, Katar Emiri yüzde 49,9'la Katar ordusunu BMC'ye ortak etti. Ethem Sancak kaç para aldı? 300 milyon dolar; bir buçuk ay içerisinde aldı, cebine soktu. 'Sonra, bana Erdoğan'ın köylüsü olan Talip Öztürk'ü de ortak ettiler' dedi. Ona da yüzde 25,1 olan hisseyi sattı. Bütün bunların hepsi kendi ağızlarından. O da hisse payı üzerinden değerlendirince 150 milyon dolar yapıyor; etti mi 450 milyon dolar. Bedavaya aldığı BMC'nin hisselerini satarak 450 milyon doları aldı, cebine koydu. Dedi ki: 'Ben savunma sanayisine gireceğim lakin fabrikam yok. Bana bir fabrika yeri verin.' Karasu'da, benim memleketim Sakarya'da deniz kenarında 2 milyon metrekare arazi BMC'ye bedelsiz verildi, BMC'nin içi tamamen dolduruldu. Yetti mi? Yetmedi. Fikri Işık zamanında -net, bütün belgeleriyle- altyapıya 'Ben ödeyemem, siz ödeyin' dedi, devlet 60 milyon TL ödedi."

"18 ayda tank üretecekti, 48 ay geçti; tank da Ethem Sancak da yok"

Ethem Sancak'ın Altay tankı projesini de aldığını dile getiren Özkoç, "Yetti mi? 'Bana Türkiye'nin en büyük teşvikini vermeniz lazım' dedi. Yaklaşık 1,5 milyar lirayla hesaplanan, cumhuriyet tarihinin en büyük teşviklerinden birisi kendisine verildi. Değerli arkadaşlarım, ALTAY tankı ihalesi yapıldı, giren başka eski yatırımcılar da vardı. Ethem Sancak'ın fabrikası var mı? Yok. Tecrübesi var mı? Yok. İşçisi var mı? Yok. 'Benim yok lakin ben ALTAY tankı ihalesini aldım, bana bir fabrika verin' dedi. Tank Palet Fabrikası -benim ilim Sakarya'da- milletin alın teriyle alınmış fabrika, 1 milyon metrekare arazisi olan fabrika, Avrupa'nın en büyük entegre tesisi olan fabrika 25 yıllığına bedelsiz verildi, içeride stokta bulunan malzemeleriyle beraber. 18 ayda tank üretecekti. Arkadaşlar, aradan 48 ay geçti, tank var mı? Tank yok. Ethem Sancak var mı? Ethem Sancak yok" dedi.

"Ethem Sancak Erdoğan'ı itham ediyor"

Sancak'ın fabrikayı Tosyalı Grubu'na 480 milyon dolara sattığını belirten Özkoç, "Açıkladım, karşı çıkan oldu mu? Olmadı. 480 milyon doları da Öztürklerle beraber aldı, cebine koydu. Değerli arkadaşlarım, daha sonra Ethem Sancak şöyle anlatıyor: 'Cumhurbaşkanı bizi aradı sizin işiniz bitti çocuklar dedi. Bize 60'şar milyon dolar para verdiler, biz de bu işten çekildik'. Şimdi, ben size soruyorum Sevgili Bakan: 300 milyon dolar Katar'dan aldı, 150 milyon dolar Öztürk'ten aldı, 240 milyon dolar Tosyalıdan aldı; Ethem Sancak'ın cebine 690 milyon dolar girmiş olması gerekiyor. Öztürklerin de cebine 240 milyon dolar girmiş oluyor. Peki, eğer, 60-60; 120 milyon dolar verilip bunlar çekildilerse, onların sözü doğruysa o zaman geriye kalan 810 milyon dolar nerede, nerede, bunu soruyorum, nerede 810 milyon dolar? Ethem Sancak Tayyip Erdoğan'ı itham ediyor, yalan söylüyor ya da bu açıklanan, benim açıkladığım beyanlar doğru, Ethem Sancak devleti dolandırdı, ordumuzu oyuna getirdi" diye konuştu.

"Sancak 65 milyonluk yerine 292 milyonluk fatura kesti"

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu BMC'ye ait olduğunu öne sürdüğü bir faturayı açıklayan Engin Özkoç, "Bakın, bir fatura; faturada 231 bin 310 kalem var. Bu fatura Ethem Sancak'ın BMC'si tarafından kesilmiş bir fatura. Bu faturada eğer ordumuz Tank Paletle birlikte üretiyor olsaydı bu kadar kalemi 65 milyon 240 bin lira para alması gerekiyordu, 65 milyon 240 bin lira. Peki, Ethem Sancak'ın BMC'si üretirken aynı kalem malı kaç paraya fatura kesti biliyor musunuz? Yüzde 12,5 kâr koyması gerekirken 292 milyon 673 bin TL. 65 milyon nerede, 292 milyon nerede?" ifadelerini kullandı.

"Peki, ne adı altında yaptı bunu?" diye soran Özkoç, "Faturaya eklediği o fahiş rakam ne adı altında? 'Bakiye genel yansıtma tutarı kâr dâhil' diye, Allah sizi inandırsın, bütün muhasebecilere sordum, maliyecilere sordum, hukuku aradım böyle bir şey var mı? Uygulanan bir yer var mı? Yok, uygulanmıyor. Bir kişi bunu bana göstersin, Milli Savunma Bakanımız burada bunu anlatırken 'Evet, vardır böyle bir şey' desin; benim yüzüm kızarsın, onun yüzü ak çıksın burada. Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda kendisinden ve buna neden olanlardan hesap soracağız" sözlerini kaydetti.

Akar: Kimyasal silah iddiasıyla ilgili inceleme heyeti kurduk

Daha sonra söz alan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hem Engin Özkoç'un fatura sorusuna hem de HDP milletvekillerinin PKK'ye yönelik askeri harekatlarda kimyasal silah kullanıldığı iddiasına yanıt verdi.

HDP'li vekillere hitap eden Akar, "Biz sizin soru sormanıza karşı değiliz. Önyargılı ve karar veriliyor, soru değil. 'Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullandı' deniliyor, hüküm veriliyor. Konuşalım, görüşelim, anlatalım, izah edelim. Bu ilk kez burada açıklıyoruz, 24 Kasım'da heyet teşkil ettik her şeye rağmen, ne olur ne olmaz diye heyet gitti, inceleme ve ölçümleri yaptı. Bunların hepsini derlediler, toparladılar, getirdiler. Burada Sağlık Bakanlığı'nın bir laboratuvarına verdiler. Ve bunların hiçbirinde, hiçbir şekilde kimyasal olmadığı raporu elimizde" ifadelerini kullandı.

Akar, Özkoç'u fabrikaya davet etti: Gelin görüşelim

Engin Özkoç'un BMC'nin kestiği faturayla ilgili sözlerine değinen Akar, "Bu faturada size yanlış bilgi vermişler. Çünkü bize gelen bilgiler çok kesin. Onun için şöyle yapalım. Biz daha önce konuştuk da iletişim bozukluğu var. 'Dedi ki', 'demiş ki' olmasın diye 16 Aralık Cuma, Arifiye'de bekliyoruz sizi. Hem gelin görüşelim hem de o belgenizi... (Bütçe görüşmelerinin hatırlatılması üzerine) Peki 23 Aralık, tamam anlaştık. Belgeyi de getirin. Sizin yalan söylemeyeceğinizi biliyoruz. Muhtemelen o bilgi size yanlış verildi, o bilgi de bir hata var" dedi.

""Ethem Sancak" iddiasına yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, CHP'li Özkoç'u "Size yanlış bilgi ." haberi, 10 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Ethem Sancak" iddiasına yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, CHP'li Özkoç'u "Size yanlış bilgi .. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Ethem Sancak" iddiasına yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, CHP'li Özkoç'u "Size yanlış bilgi .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  2. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  3. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  4. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  5. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  6. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  7. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  8. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  9. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  10. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  11. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  12. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  13. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  14. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  15. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  16. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  17. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  18. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  19. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  20. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
Gündem Haberleri