Ethem Sancak: Türkiye’nin 20. zenginiydim, daha AK Parti yoktu

Ethem Sancak: Türkiye’nin 20. zenginiydim, daha AK Parti yoktu

Ethem Sancak: Türkiye’nin 20. zenginiydim, d... Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum’a katılan Ethem Sancak'ın açıklamaları şöyle:

İktidara yakın İş insanı Ethem Sancak, Sakarya'da bulunan tank-palet fabrikasıyla ilgili tartışmalar halen güncelliğini korurken, "Tank-palet fabrikası almadık biz. Onu dezenformasyonla çarpıtıyorlar. Koç'un takriben 10 milyon euroluk girdiği ihaleyi yaklaşık 3.5 milyon euroya aldık." dedi. Sancak, "Fabrika kuracaktık Karasu'da, o uzun sürüyordu, ordunun acil ihtiyaçları vardı. Bir an önce tank imalatına geçelim diye Savunma Bakanlığı bize Arifiye'yi 25 yıllığına kiraladı." açıklamasını yaptı. 

"Gençlik yıllarımda tanınan popüler bir gençlik lideriydim. Uzun bir süre siyasetle uğraştım. Doğu Perinçek’in Türkiye İşçi Köylü Partisi’ni uzun süre yönettim. Darbe olduktan sonra siyaset bitti benim için.

İş ararken bir Eczacı arkadaşım vasıtasıyla bir ilaç şirketine yönetici olarak girdim. O zaman 300 tane ecza deposu vardı biz sondan ikinciydik. Ben Genel Müdür olunca bunu büyütmeye başlattık. 4-5 yıl içerisinde Türkiye’nin en büyük deposu haline geldi.

Yeni bir anlayış getirdim ben. İlaca zam geliyordu o zaman depocular etiketleyip para kazanıyorlardı. Ben bunun haksızlık olduğunu düşündüm çünkü bizim görevimiz aracılık yapmak. Ben kendi depomda bunu yasakladım. Rafta ne fiyatsa satmaya başladım.

"Türkiye’nin 20. zenginiydim. Daha AK Parti yoktu"

Siirt’in bir köyü protesto için seçime gitmedi. Ben de bir iş gezisindeydim. O zaman Dünya İlaç Dağıtıcıları Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesiydim. 2001 zenginlik sıralamasında Türkiye’nin 20. zenginiydim. Daha AK Parti yoktu.

Amerika’da iş gezisindeydim. Çok heyecanlandım ‘Sayın Valim sen tutanağı tut gelelim Tayyip Bey’i ikna edelim’ seyahatimi yarıda kestim döndüm Siirt’e, Tayyip Bey’den randevu istedik. Bize randevu verdi.

C.I: Bu bir lidere karşı beslenecek duygu olarak fazla değil mi?

Bu Türk halkı onlarca yıldır Mustafa Kemal’e aşık, vazgeçiyor mu? İkisi de bu toplumun tarihe geçecek büyük liderleri.

Orda şunu gördüm, çok ahlaklı bir kimlik, hiç yalan söylemeyi bilmeyen, dobra dobra halkla diyaloğunda da öyle olan ahlaklı bir lider gördüm ve Ahmet Kaya’nın deyimiyle aşık oldum adama. Neferi olarak arkasından yürüdüm, hiçbir şey de istemedim.

'İhraç edilmedim, istifa ettim'

İhraç edilmemek için istifa ettim. Fiili olarak AK Parti’nin üyesi değilim. İstifa ettim. ‘Ethem Sancak ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi’ haberini duyunca dedim ki bu onur kırıcı bir şey eğer partiye rahatsızlık verdiysem kendim istifa edeyim ve istifa dilekçemi yazdım gönderdim.

"Beni kimse aramadı"

İlçe Başkanı’nı arayıp ‘İstifamı yollayayım’ deyince çok üzüldü. ‘Sen bizim abimizsin’ dedi. ‘Beni yuvadan kopardınız napayım?’ dedim. Hayır, hiç kimse aramadı.

"Sol, kendi insanını ve emeği sevmektir"

Bizim solculuğumuz milli bağımsızlıktı. Deniz Gezmiş idama giderken ‘Kahrolsun Amerikan emperyalizmi’ demiştir. Vatansever olmayanın solcu olmaya hakkı yoktur. Sol, kendi insanını ve emeği sevmektir.

Toplumsal bir fenomen haline gelince AK Parti ve iktidarı alınca, Amerika her yerde yaptığı gibi o partilerin içine sızmaya çalışır, teslim almaya çalışır ve köleleştirmeye çalışır. Kimisi buna direnmez kölesi olur kimisi de direnir onları da darbelerle devirirler.

AK Parti’den kişisel bir beklentim olmadığı için üyesi olmuşum olmamışım fark etmiyor. Ben ruhen zaten o davanın insanıyım. Zaten bir kart da vermiyorlar üyelik için. Dolayısıyla bir şey hissetmedim.

Tank-palet fabrikası açıklaması

Tank-palet fabrikası almadık biz. Onu dezenformasyonla çarpıtıyorlar. Koç'un takriben 10 milyon euroluk girdiği ihaleyi yaklaşık 3.5 milyon euroya aldık. Tankları yapacak yer arıyorduk. Fabrika kuracaktık Karasu'da, o uzun sürüyordu, ordunun acil ihtiyaçları vardı. Bir an önce tank imalatına geçelim diye Savunma Bakanlığı bize Arifiye'yi 25 yıllığına kiraladı.

"Ethem Sancak: Türkiye’nin 20. zenginiydim, daha AK Parti yoktu" haberi, 14 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ethem Sancak: Türkiye’nin 20. zenginiydim, daha AK Parti yoktu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ethem Sancak: Türkiye’nin 20. zenginiydim, daha AK Parti yoktu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  2. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  3. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  4. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  5. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  6. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  7. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  8. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  9. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  10. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  11. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  12. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  13. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  14. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  15. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  16. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  17. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  18. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  19. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  20. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
Gündem Haberleri