Evdeki yaşam alanları ve mobilya seçimleri

Evdeki yaşam alanları ve mobilya seçimleri

Evdeki yaşam alanları ve mobilya seçimleri Alışkanlıkların değiştiği pandemi sonrası evimizde vazgeçilmez duruma gelen bir çok mobilya çeşitlerimiz oldu. Özellikle gün içerisinde birden fazla kullanmak zorunda olduğumuz tv ünitesi, kitaplık ya da mutfak mobilyaları bunların başında geliyor.

Kitaplık Ve Kitaplık Modelleri

Kitaplık evimizde, iş yerimiz de kitapların daha düzenli bir şekilde yer alması için tasarlanmış ürünlere kitaplık denir. Kitaplık sayesinde kitaplar hem daha düzenli bir hal alır hem de aranan kitap hemen bulunabilir. Sıralama yapılırken harf sırasına göre ve ya kitapların türüne göre ya da çeşitli numaralandırma şeklinde düzenlemeler yapılır. Böylece aranan kitap çok kısa bir zaman dilimi içinde bulunur. Birçok yerde çeşitli model de kitaplıklara ulaşmak mümkündür. Hem internetten alınabilir hem de büyük mobilya mağazalarından tercih edilebilir.

 

Kitaplık Modelleri

Kitaplık modellerinin çok fazla çeşidi olmakla beraber isteğe bağlı olarak da tasarımları yapılabilir. Çeşitli sayıda raflı olanlar, kapaklı veya kapaksız olanlar, tahtadan veya çelikten olmak üzere daha çok fazla türe çeşit olabilir. Kullanım işlevine göre değişiklik gösterir. Kitaplık modelleri seçerken kullanılacak alanın büyüklüğüne de dikkat etmek gereklidir. Çok dar veya çok geniş bir alana sahip isek ona göre tercih etmek çok aha doğru olacaktır.

Kitaplıklı TV ünitesi modellerini tercih eden ev kullanıcıları hem televizyon seyretmenin keyfini yaşarken hem de gözünün önünde olmasını istediği kitapları sergilemek için kullanabiliyorlar.

Kapaklı olan kitaplık modellerinde sadece kitap değil de başka objelerde kullanılabilir. Ayrıca duvara monte edilebilen kitaplık modelleri de yer alır. Çeşitli iş yerlerinde de daha çok bu modeller tercih edilebilir. Nedeni ise daha az yer kaplaması ve de daha modern bir görüntü sağlamasıdır. Duvara monte edilen kitaplık modellerinin ağırlığının çok fazla olmaması gereklidir. Aksi takdirde duvara monte edilemez.

Mobilya olan kitaplık modelleri kişiler tarafından aha çok tercih edilmekle beraber, farklı boyutta ve renkte üretilebilir. Kullanılacak yer ile renk uyumu önem arz eder. Aynı zamanda kitaplık dekor amaçlı olarak da düşünmek doğru olacaktır. Ayrıca kitaplık da yer alan kitap sayısı da tercih ederken dikkat edilecek hususlardan bir diğeridir. Çok fazla kitap var ise kullanılacak kitaplığında ona göre büyük olması gereklidir. Taşıması gerekenden çok fazla daha kitap yüklemek geriye dönüşü olmayan hasarlara sebebiyet verebilir.

 

Kitaplık Temizliği

Kitaplıkların temizliği çok dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Çünkü yanlış bir malzemenin kullanılması ile beraber kitaplık da ciddi hasarlara sebebiyet verebilir. Hafif nemli bir bez ile mobilya olan kitaplıklar temizlenebilir. Asla kimyasal çok fazla oranda kullanılmamalıdır.

 

Yaşam alanlarımızdaki Mobilyalar

Pandemiden sonra insanlar zamanın çoğunu evde geçirdiği için tadilatlar ve mobilya seçimlerin de artığını görüyoruz. Özellikle çok fazla kullandığımız mutfakların vazgeçilmezi mutfak dolabı ve yemek masaları birbirinden farklı renk ve desenlerle satılmaktadır.

Kaliteli Malzeme Yapısı ile TV Üniteleri
 
Kendi tarzınızı yansıtacağınız ve evin havasını değiştirecek TV üniteleri, geniş bir ürün yelpazesi ile seçim şansı yaratmaktadır. Özellikle hem uzun yıllar kullanmak hem de aile sağlığını korumak için mutlaka, 1. sınıf malzeme kalitesi hazırlanmış ürünlere dikkat etmek gerekiyor. İşlevsel, şık ve etkileyici modeller arasından keyifle tercih yapabilirsiniz.

Birçok modelin yer aldığı Minar mobilya sitesini ziyaret edebilirsiniz.

"Evdeki yaşam alanları ve mobilya seçimleri" haberi, 13 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Evdeki yaşam alanları ve mobilya seçimleri haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Evdeki yaşam alanları ve mobilya seçimleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  2. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  3. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  4. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  5. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  6. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  7. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  8. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  9. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  10. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  11. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  12. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  13. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  14. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  15. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  16. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  17. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  18. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  19. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  20. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
Yaşam Haberleri