Evli olduğu kadını 15 yerinden bıçaklayarak öldüren adam 'haksız tahrik ve iyi hal' indirimi aldı

Evli olduğu kadını 15 yerinden bıçaklayarak öldüren adam 'haksız tahrik ve iyi hal' indirimi aldı

Evli olduğu kadını 15 yerinden bıçaklayarak ... Antalya'da evli olduğu Sultan Uluışık'ın katili (27) , Sedat Uluışık(39) ' haksız tahrik ve iyi hal' indirimi uygulanarak 29 yıl 4 ay hapis cezası ald

Antalya'da evli olduğu Sultan Uluışık'ın katili (27) , Sedat Uluışık(39) ' haksız tahrik ve iyi hal' indirimi uygulanarak 29 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Uluışık'ın daha önce sistematik şiddet uyguladığı, 11 kez uzaklaştırma cezası aldığı ortaya çıktı.

Kepez ilçesinde boya ve sıva işi yapan Sedat Uluışık, 2 çocuğunun annesi eşi Sultan Uluışık'a defalarca şiddet uygulamasının ardından 2017 yılında tutuklanarak Dalaman Açık Cezaevi'ne gönderildi. Sultan Uluışık, son olaydan sonra çocuklarıyla annesinin yanına taşındı. 3 Aralık 2017 tarihinde cezaevinden firar eden Sedat Uluışık, bir gün sonra saat 21.00 sıralarında barışmak için eşinin annesiyle oturduğu Kepez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 6703 Sokak'taki tek katlı gecekonduya gitti.

Evli olduğu kadını bir başkasıyla yakaladığını iddia eden Sedat Uluışık, eşini 15 kez buçaklayarak katletti. Eşinin birlikte olduğunu iddia ederek yaraladığı M.S.Ö ise çevredekilerden yardım istedi.  İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği M.S.Ö. Kepez Devlet Hastanesi'nde, Sultan Uluışık ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sultan Uluışık, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Sedat Uluışık daha sonra polisi arayarak teslim oldu. Tutuklanan Sedat Uluışık hakkında, eşini 'kasten öldürmek' ve M.S.Ö.'yü 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava devam ederken M.S.Ö., geçen yıl rahatsızlığı nedeniyle tedaviye alındığı Batman Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

11 KEZ UZAKLAŞTIRMA KARARI

Tutuklu sanık Sedat Uluışık, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Sultan Uluışık'ın annesi Aysen Kara ile taraf avukatları da katıldı. Savcı, sanığın, 'kasten öldürme' ve 'kasten insan öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Şikayetçi avukatı, sanık hakkında daha önce eşine şiddet uygulamaktan dolayı 11 kez uzaklaştırma kararı aldığını belirterek, Sedat Uluışık'ın işkence suçundan da cezalandırılmasını talep etti. Şikayetçi avukatı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) emsal kararında kadın aldatsa bile bunun boşanma sebebi olduğunu, öldürmeyi gerektirmediğini sözlerine ekledi.

'ÇOCUKLARIMA BABALIK YAPMAK İSTİYORUM'

Sedat Uluışık savunmasında, eşinin kendisini aldattığını, birlikte olduğu adamın da kendisini bıçakladığını belirterek, “Öldürme kastım yoktu. Her şey ani gelişti. Eve gelince başka birini göreceğim aklıma gelmezdi. Öldürülen kadın, öldüren erkek olduğu için ağır şekilde cezalandırılmam isteniyor. Eşim başkasından hamile olduğu halde kabul ettim. Eşimi çok sevdiğim için üzerine titredim. Her ailede kavga olur. Ben kendimi kayınvalideme anlatamadım. Eşimi dövmek, şiddet uygulamak, yaralamak gibi bir kastım yoktu. İstemeden kalbini kırmış olabilirim. Sonuçta bu olay nedeni ile son derece pişmanım" dedi. Son sözü sorulan Uluışık, “Mahkemeniz bana tekrar fırsat verirse, cezaevinden çıktıktan sonra çocuklarıma babalık yapmak, topluma da yararlı birey olmak istiyorum. Takdir mahkemenizin" diye konuştu.

'HAKSIZ TAHRİK' VE 'İYİ HAL' İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, eşini kasten öldürmekten sanığa önce ömür boyu hapis cezası verdi. Haksız tahrik indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 24 yıla indirdi. İyi hal indirimi ile ceza 20 yıla düştü. Sanık ayrıca M.S.Ö.'yü öldürmeye teşebbüsten 9 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Duruşma sonrası açıklama yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleri, verilen cezayı az bulduklarını söyledi. Dernek avukatı Hatice Kübra Turan, sanığa verilen iyi hal ve haksız tahrik indirimlerini kabul etmediklerini belirtti. Anne Aysen Kara da sanığın duruşmada yalan beyanda bulunduğunu belirterek, “Bana da şiddet uyguladı. Verilen cezayı az buluyorum. Ömür boyu hapis cezası verilmesi gerekirdi" dedi.

"Evli olduğu kadını 15 yerinden bıçaklayarak öldüren adam 'haksız tahrik ve iyi hal' indirimi aldı" haberi, 09 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Evli olduğu kadını 15 yerinden bıçaklayarak öldüren adam 'haksız tahrik ve iyi hal' indirimi aldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Evli olduğu kadını 15 yerinden bıçaklayarak öldüren adam 'haksız tahrik ve iyi hal' indirimi aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  2. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  3. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  4. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  5. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  6. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  7. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  8. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  9. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  10. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  11. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  12. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  13. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  14. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  15. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  16. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  17. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  18. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  19. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  20. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
3. Sayfa Haberleri