Evlilik kredisine başvurular bugün başlıyor: İşte aranan şartlar

Evlilik kredisine başvurular bugün başlıyor: İşte aranan şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni evlenen çiftlere vereceği ‘evlilik kredisi’ için başvurular bugün depremlerden etkilenen illerde başlıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan, yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi desteğine başvurular bugün başlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı kurulan Aile ve Gençlik Fonu’ndan ödenecek krediyle, ‘aile müessesinin güçlendirilmesi ve genç girişimcilere destek sağlanması’ amaçlanıyor. Fona petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen gelirin yüzde 20’si aktarılacak.

Fona başvuracak çiftlerin, bakanlığın sunacağı evlilik öncesi ve sonrası zorunlu eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor.

Başvurular bugün itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinden alınmaya başlandı.

Evlilik kredisinden kimler yararlanabilir?
İlk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerin başvuruları alınacak.

Yaş kriteri var mı?
Fondan faydalanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Gelir kriteri var mı?
Çiftlerin gelir toplamının brüt iki asgari ücreti aşmaması gerekiyor.

Fondan yararlanmak isteyenler ne zaman başvurmalı?
Fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az iki ay en fazla altı ay kalmış olması gerek.

"Evlilik kredisine başvurular bugün başlıyor: İşte aranan şartlar" haberi, 15 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Evlilik kredisine başvurular bugün başlıyor: İşte aranan şartlar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Evlilik kredisine başvurular bugün başlıyor: İşte aranan şartlar 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 12 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:07 Coca Cola'da Trump etkisi: Plastik kullanımı yaygınlaşacak
  2. 14:05 Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'ndan 'Gezi Parkı' ifadesi!
  3. 14:00 BİSAM; Açlık sınırı 22 bin lirayı, yoksulluk sınırı 76 bin lirayı geçti
  4. 12:56 MHP CHP'ye yeni suçlamada bulundu! Barış çubuğu çabuk söndü
  5. 12:53 Dervişoğlu'dan AKP'ye teşhis: "Bunlar OHAL bağımlısı!"
  6. 12:44 Yeni Metro Hatları İçin Yerli ve Milli Dönem Başlıyor! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Müjdeyi Verdi
  7. 12:44 Hamas: Ateşkesi sürdürüyoruz, ancak gecikmenin sorumlusu İsrail
  8. 12:44 Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Subianto’ya Togg hediye verdi!
  9. 12:44 Alışverişlerde telefon numaranızı paylaşmadan önce bunu bilin!
  10. 12:44 Elon Musk, ABD’nin Mali Çöküşe Sürüklenebileceğini Açıkladı ve Nedenlerini Sıraladı!
  11. 12:44 69 Yıllık dev şirket iflas bayrağını çekti: 100'den fazla çalışan kapı dışarı edilecek!
  12. 11:01 Bakanlık’tan Şok Rapor! O Ayakkabılarda Domuz Derisi Kullanıldığı Ortaya Çıktı
  13. 10:58 Herkesin Evinde Olan Bu Marka Alarm Veriyor! O Peynirde Sağlığı Tehdit Eden Madde Çıktı
  14. 10:57 Ahmet Ercan’dan Korkutan Uyarı! Depremden Daha Büyük Felaket Kapıda
  15. 10:55 Ankara’da Kış Desteği! Mansur Yavaş Doğal Gaz İçin 107 Milyon TL Ödedi
  16. 10:55 Otomobil Piyasası Tersine Döndü! İkinci El, Sıfır Araçları Solladı
  17. 10:54 Berat Albayrak Bekleniyordu, Sahneye Süleyman Soylu Çıktı! Siyasette Büyük Sürpriz
  18. 10:53 Dikkat! Meteoroloji Çığ Riskine Karşı Uyardı, İşte Tehlike Altındaki İller
  19. 10:53 Taşıt Kredisinde Faiz Düştü! 250 Bin TL İçin Yeni Geri Ödeme Tablosu Açıklandı
  20. 10:49 Emekliye Büyük Müjde! Bayram İkramiyesi İçin Konuşulan Rakam Sızdı