Eylem Tok'un iade davası ertelendi!

Eylem Tok'un iade davası ertelendi!

Eylem Tok'un iade davası ertelendi! İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz sürücünün neden olduğu kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüyle ilgili davada, Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için duruşma yapıldı. Aci ailesi, mahkemeye gönderdiği mektuplarda adalet çağrısında bulundu.

İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz bir sürücü tarafından kullanılan araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok, Türkiye'ye iadesine ilişkin davada bir kez daha hakim karşısına çıktı. Eylem Tok’un Türkiye'ye iadesine dair duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

ACİ AİLESİ'NDEN MAHKEMEYE MEKTUP

Duruşma öncesinde Aci ailesinin Türkiye'den gelen avukatı Burak Erden, Oğuz Murat Aci'nin annesi Pervin Aci ve eşi Şükriye Aci'nin mektuplarını mahkemeye sundu. Anne Aci, mektubunda oğlunun trajik ölümünü anlatırken, adaletten kaçanların yargı önüne çıkarılmasını talep etti. Aci, "Saygıdeğer Yargıç Donald J. Cabell, size yazarken yalnızca bir dilekçe sahibi değil, aynı zamanda sevgili oğlunu kaybetmiş bir anne olarak yazıyorum. Oğlum Oğuz Murat Aci'nin trajik ölümü, hiçbir kelimenin tam olarak ifade edemeyeceği kadar büyük bir acıdır. Oğlum nazik, sevgi dolu ve sorumluluk sahibi bir gençti. Ancak İstanbul’da, 17 yaşında ehliyetsiz bir genç, babasının otomobilini kontrolsüzce kullanarak oğlumun yaşamını aldı" dedi.

"BİR EŞ, KOCASIZ KALDI; KÜÇÜK BİR ÇOCUK, BABASINI KAYBETTİ"

Oğlunun ölümüne neden olan gencin sorumsuz davranışlarını vurgulayan anne Aci, "Oğlumun ölümü tamamen önlenebilir bir dikkatsizlik sonucu gerçekleşti. O gün, yaşamının en güzel anlarını yaşaması gerekirken, bu düşüncesiz eylem sebebiyle hayattan koparıldı. Bir eş, kocasız kaldı; küçük bir çocuk, babasını kaybetti ve ben de oğlumu kaybettim" diye konuştu. 

Suçluların adaletten kaçmak amacıyla Türkiye’den ABD’ye kaçırıldığını belirten anne Aci, bunun bir adaletsizlik örneği olduğunu ifade ederek, "Suçluların sınırları aşarak suçlarından kaçabileceklerine inanmaları kabul edilemez. Adalet, coğrafi mesafelere veya sınırların ötesine saklanarak kaçılabilecek bir şey olmamalıdır" dedi. 

Adaletin sağlanması için Eylem Tok ve oğlunun Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Aci, "Oğlum sebepsiz yere öldü ve sorumluların adaletten kaçmalarına izin vermemeliyiz. Lütfen, oğlumun ölümünün boşa gitmediğini ve adaletin yerini bulduğunu bilerek biraz olsun rahatlık bulmamıza izin verin" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN BURADA, ADALETSİZLİĞE KARŞI ÇIKMAK İÇİN SİZE SESLENİYORUM"

Aci’nin eşi Şükriye Aci ise mektubunda, eşinin ölümünden sonra yaşadığı tarifsiz acıyı ve adalet beklentisini dile getirdi. "Kazadan sonra sorumluların sergilediği umursamazlık ve olayın ciddiyetini kabullenmeyi reddetmeleri, beni derinden yaraladı. Kocamı ve oğlumu hak ettikleri adaletten yoksun bırakma girişiminde bulundular. Bugün burada, adaletsizliğe karşı çıkmak için size sesleniyorum" dedi.

Yaşadığı kederi ve oğluna vereceği cevabın belirsizliğini vurgulayan Şükriye Aci, "Bir gün oğlum babasının nerede olduğunu soracak. O an ne yanıt vereceğimi bilmiyorum. Ona adaletin olmadığını ve babasının ölümüne sebep olanların ellerini kollarını sallayarak dolaştığını nasıl anlatabilirim?" diye ekledi.

Eylem Tok ve oğlunun Türkiye’ye iade edilmesi çağrısında bulunan Şükriye Aci, mektubunun sonunda mahkemeye duyduğu güveni dile getirerek, "Hakkaniyetinize, mahkemenizin gücüne ve ortak insanlığımızın gerektirdiği adalete güveniyorum. Lütfen, bu dünyada oğlum ve benim için biraz olsun huzur bulmamıza yardım edin" ifadelerini kullandı.

"Eylem Tok'un iade davası ertelendi!" haberi, 09 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Eylem Tok'un iade davası ertelendi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eylem Tok'un iade davası ertelendi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 10 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:46 Gaziantep’te Şok Gelişme: Tekstil Devi Konkordato Başvurusunda Bulundu!
  2. 01:34 Mersin’de Tecavüz İddiası: KYK Kız Yurdu’nda Eylemler Devam Ediyor! Erkek Öğrencilerden Dayanışma!
  3. 01:34 Bitlis'te Protesto Gösterileri ve Etkinlikler 5 Gün Yasak! Kamu Güvenliği Tehlikede Mi?
  4. 01:22 Fenerbahçe'den Büyük Hamle: Arda Güler Geri mi Dönüyor?
  5. 01:19 Gram Altında 4 Bin 500 TL Tarihi Tahmini! Altın Sahipleri Dikkat!
  6. 01:11 İsrailli bakanın Erdoğan'lı paylaşımına Dışişleri'nden tepki!
  7. 01:06 BinBin, 9.2 milyar TL değerlemeyle Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı!
  8. 01:02 Polis memuru Şeyda Yılmaz’a hakaret eden kişinin 7 yıl 7 aya kadar hapsi istendi
  9. 01:00 Ayçiçek Yağında 80 Günde 3. Zam! Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor
  10. 00:59 Sıla bebekle ilgili 5 şüphelinin tutukluklarına devam kararı verildi
  11. 00:57 9 bin 100 TL bu tarihte hesaplarda olacak; Gözler o anı bekliyor!
  12. 00:54 Münevver Karabulut'un Annesinden Sert Tepki: Bir daha adımı o kirli ağızlarına almasınlar
  13. 00:50 Araç sahiplerine kötü haber: Akaryakıtta yeni zam kapıda!
  14. 00:50 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'ye 5. yıldız göndermesi
  15. 00:49 Kayıp Rojin’in Son Anları Güvenlik Kamerasında!
  16. 00:47 Bakanlık yazı gönderdi, okullarda ders süresi 30 dakikaya düşürüldü!
  17. 00:44 AB’ye Seyahat Edenler Dikkat! Yeni Elektronik Sistem Başlıyor!
  18. 00:43 Bakan Uraloğlu: İnternet faturalarında bizim düzenleyici yetkimiz yok
  19. 00:37 Naci Görür: Marmara'da 30 yıl içinde deprem olma olasılığı yüzde 47!
  20. 00:35 Oğlunu ABD’ye Kaçıran Anne Eylem Tok'un İade Davası Ertelendi!
Türkiye Haberleri