EYT'de yeni gelişme! Kıdem tazminatında kefalet hacmi iki katına çıkarıldı

EYT'de yeni gelişme! Kıdem tazminatında kefalet hacmi iki katına çıkarıldı

EYT'de yeni gelişme! Kıdem tazminatında kefa... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin iş dünyası üstündeki yükünü hafifletmek için daha ilkin açıkladıkları Hazine destekli KGF paketinde bu kapsamdaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkardıklarını deklare etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil fabrikasında sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yapmış oldu.

Toplantının peşinden düzenlenen ortak basın toplantısında depremin peşinden atılan adımlar ve sağlanan destek sunar hakkında informasyon veren Nebati, eşi benzeri bulunmayan bu yıkım karşısında devlet ve milletin tüm kurumları, insan deposu ve imkanlarıyla seferber bulunduğunu, depremzede vatandaşların yaralarını hızla sarmak, maddi kayıplarını oldukça daha iyileriyle telafi etmek için canla başla çalıştıklarını ifade etti.

Bu büyük felaketin can kayıplarına yol açmasının yanı sıra bütçeye de ek bir maliyet getireceğini sadece attıkları adımlar yardımıyla ekonominin bu felaketin üstesinden gelecek güce haiz bulunduğunu aktaran Nebati, "Türkiye 2022 senesinde elde ettiğimiz yüzde 5,6'lık gelişme oranıyla dünyada en yüksek gelişme gerçekleştirmeyi başaran ülkelerden biri konumundadır. Bu kuvvetli gelişme performansımızın oluşturduğu mali imkanlar yardımıyla yurttaşlarımıza daha ilkin sözünü verdiğimiz EYT'yi uygulamaya koyduk. Tüm emeklilerimize yeniden hayırlı olsun. Deprem felaketinden meydana gelen hasarları da telafi edecek kuvvetli bir mali yapıya sahibiz. EYT'nin iş dünyası üstündeki yükünü hafifletmek için daha ilkin açıkladığımız Hazine destekli KGF paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıyoruz. Bu dönemde dahi EYT'yi uygulamaya koymamız, hükümet olarak, verdiğimiz sözlerin her daim arkasında durduğumuzun en güncel örneklerinden biridir." diye konuştu.

Nebati, bütçe imkanlarına ilave olarak söz konusu şehirleri hızla ayağa kaldırmak amacıyla Afet Yeniden İmar Fonu'nu kurduklarını dile getirdi.

Bu fonla imara yönelik kaynakları artıracak ve depremin ekonomi üzerindeki negatif etkilerini en asgari düzeyde tutacaklarını işaret eden Nebati, "Depremler nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde büyümemizin sınırlı miktarda olumsuz etkilenme ihtimali olsa da yılın kalanında kademeli olarak toparlanmasını bekliyoruz. Devreye alacağımız ek önlemlerle depremin 2023 yılı GSYH büyümesindeki olumsuz etkilerini de telafi edeceğiz. Ülkemizin yaralarını hızla sarıp, güçlenerek yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hafif hasarlı konutlar için ödemeler
Nebati, hükümet olarak vatandaş, sanayici, esnaf, girişimci, ihracatçı ve çiftçileri her bakımdan desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.
Sigortalıların ihbarını beklemeden ilk 24 saatten başlayarak yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binaların tazminat ödemelerini gerçekleştirmeye başladıklarını anımsatan Nebati, şöyle devam etti:
"Bu kapsamdaki ödemelerimiz, tarım sigortacılığına göre kat ve kat daha fazla olup mevcut durum itibarıyla 3 milyar liradır. Şimdi ise tarafımıza gelen ihbarların yaklaşık yüzde 80'ini oluşturan hafif hasarlı konutlarımızın ödemelerini hızlandırmak için DASK tarihinde bir ilk olarak yeni uygulama başlatıyoruz. Bu uygulamayla e-devlet üzerinden kolayca alabilecekleri hasar belgelerini DASK'a web sitesi üzerinden ileten sigortalılarımıza 72 saat içinde hasar ödemeleri gerçekleştirilecektir.
Deprem sürecinde iş kaybına uğrayan vatandaşlarımızın da haklarını gözetiyoruz. Sigortalılarımızın çalışma hayatından uzak kalabileceği bu geçici dönemde, bölgesel kriz sebepli Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının kabulüne başladık ve iş akdi feshini yasakladık. Ayrıca olağanüstü hal ilan edilen illerde Kısa Çalışma Ödeneği şartlarını sağlayamayan kişilere ise nakdi ücret desteği vereceğiz."
Nebati, esnaf ve kadın kooperatiflerine önemli destekler sağladıklarını, prefabrik yapı ve konteynerlerdeki KDV'yi ise yüzde 1'e düşürdüklerini hatırlattı.
Birilerinin düne kadar kentsel dönüşüme engel olduğunu belirten Nebati, konuşmasına şöyle tamamladı:
"Bugün de yine milletimizin menfaatlerini hiç düşünmeden, enerjisini masaların etrafında siyasi ikbal hesapları ve hırsları için harcıyor, türlü çarpıtmalardan medet ummakta hala ısrar ediyorlar. Yakında muhalefetten emekliye ayrılacak olanlar, neler yaptığımızı takip bile etmeden, sanki hiçbir adım atılmamış gibi 'vergisel kolaylıklar sağlayın' diye demeçler veriyor. Kamerayı her gördüklerinde hakikatı eğri, eğriyi de doğruymuş benzer biçimde göstermek için adeta yarış içindeler. Ancak tamamen boşuna uğraşıyorlar. Bizim milletimiz kimin ne bulunduğunu, nerede durduğunu, neyin ardında bulunduğunu oldukça iyi bilir. Bizim anlayışımızda halka hizmet hakka hizmettir. Bizim için her koşulda öncelik milletimizin çıkarları ve ihtiyaçlarıdır."
Toplantıya Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır da katıldı.

"EYT'de yeni gelişme! Kıdem tazminatında kefalet hacmi iki katına çıkarıldı" haberi, 12 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan EYT'de yeni gelişme! Kıdem tazminatında kefalet hacmi iki katına çıkarıldı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. EYT'de yeni gelişme! Kıdem tazminatında kefalet hacmi iki katına çıkarıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:56 Puding zannedenler yanılıyor! Pudingten çok daha lezzetli çikolatalı mousse tarifi!
  2. 03:56 Gezeravcı duyurdu: "Birkaç yıl içinde yerli roketle Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
  3. 03:55 On binlerce kişi, İran'da Reisi ve beraberindekiler için düzenlenen veda törenine katıldı
  4. 03:52 Trump'ın avukatları, "sus payı" davasıyla ilgili savunmalarını bitirdi
  5. 02:45 Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de duyuruldu
  6. 02:43 Yıllarca zararlı olduğuna inanılan birçok şey aslında sağlık için faydalı çıktı!
  7. 02:20 Bayat ekmek bakın ne işe yarıyor: İşte yapılabilecekler!
  8. 02:16 ATM'lerde yeni dönem: Bu paraları kabul etmeyecek!
  9. 02:14 Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
  10. 02:12 Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
  11. 02:11 Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!
  12. 02:08 Topuklu ayakkabıların yenilikçi tasarımı sosyal medyada viral oldu
  13. 02:06 Bu tür kulaklıklar kulak sağlığınızı bozabilir!
  14. 02:04 Halka arz rüzgarı duruluyor mu?
  15. 02:03 Konut satışları durdu, GYF’lere talep arttı!
  16. 02:01 Schengen vizesine başvuru açıklandı: 6 milyar TL ödeme yapılmış
  17. 01:59 Apple marka haftası başladı: Telefon, tablet ve kulaklık alacaklar için harika fırsatlar var!
  18. 01:48 Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
  19. 01:42 Blinken ifadesini verdi: "Yakalama kararı başvurusu Gazze'de ateşkesi zorlaştırır"
  20. 01:42 Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
Ekonomi Haberleri