Ezgi Apartmanı Davasında Yeni Rapor

Ezgi Apartmanı Davasında Yeni Rapor

Ezgi Apartmanı'nın 6 Şubat depremlerinde yıkılmasından sorumlu olduğu iddia edilen pastane sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, yeni bilirkişi raporunda suçsuz bulundu. Raporda, binanın yıkılmasında esas nedenin tasarım hataları ve depremin etkisi olduğu belirtildi.

Ezgi Apartmanı’nın 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 35 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia edilen apartman hakkında yürütülen davada yeni bir gelişme yaşandı. Son bilirkişi raporunda, pastane sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in suçsuz olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş'taki Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili olarak hazırlanan son bilirkişi raporunda, zemin kattaki pastanede kolon kesildiği iddialarının doğru olmadığı ifade edildi. Raporda, sanık müteahhit Yakup Aktaş ve 12 yıl önce vefat eden statik proje müellifi Kemal Türkarslan’ın asli kusurlu olduğu belirtilirken, diğer sanıkların kusurlu olmadığı vurgulandı. Ayrıca, kesildiği öne sürülen kolonun binanın yıkılmasında herhangi bir etkisi olmadığı kaydedildi.

Ezgi Apartmanı’nın depremde yıkılmasının ardından yapılan soruşturmada, pastanede kolon kesildiği iddiaları üzerine pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel gözaltına alınmıştı. Ancak, ikili kolon kesme iddialarını reddederek, iş yerindeki tadilat sırasında bir merdivenin kaldırıldığını belirtmişti. Soruşturma sonucunda Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında 876 yıl 6 ay hapis cezası istenmişti.

Son raporda, pastanedeki tadilatların binanın yıkımında etkili olmadığı, binanın yıkılmasında esas nedenlerin yapı hataları ve depremin etkisi olduğu ifade edildi. Ayrıca, sanıkların dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı bir davranış sergilemedikleri belirtilerek, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in suçsuz oldukları sonucuna varıldı.

Müteahhit Yakup Aktaş ve fenni mesul Mehmet Tekin ise, yapı projelerine aykırı davranışlar nedeniyle asli kusurlu olarak değerlendirildi. Ayrıca, teknik açıdan Mehmet Tekin’in de herhangi bir kusuru bulunmadığı belirtildi. Rapora göre, binanın yıkımında temel nedenler arasında tasarım hataları ve depremin etkisi öne çıkıyor.

"Ezgi Apartmanı Davasında Yeni Rapor" haberi, 31 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ezgi Apartmanı Davasında Yeni Rapor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ezgi Apartmanı Davasında Yeni Rapor 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 11 Mart 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:08 Pakistan'da tren saldırısı: 450 yolcu militanlar tarafından rehin alındı
  2. 14:08 Dedektifleri de şaşırttı! Farklı kaplanı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor!
  3. 14:08 A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Ufuk Sarıca hastaneye kaldırıldı
  4. 13:55 24 Saatlik Grev Bitti: Uçuşlar Tekrar Başladı
  5. 13:44 Norveç, Türk vatandaşlarına oturum hakkı tanıdı!
  6. 13:44 Alman otomobil devinde büyük değişim: İşten çıkarmalar yolda!
  7. 13:44 Özel grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor: "Gelin yasayı düzeltelim"
  8. 13:44 İstanbulluları bu hafta yoğun toz bekliyor! Uyarı geldi
  9. 13:38 CHP’li belediyelere yönelik ‘terör’ operasyonunun ayrıntıları gün yüzüne çıktı
  10. 13:38 Resmi Duyuru Yapıldı: Fatih Tekke Trabzonspor'un Yeni Teknik Direktörü!
  11. 13:38 Bankalardan konut kredisiyle ilgili açıklama! Faiz oranları düşecek mi?
  12. 13:38 Fenerbahçe'nin Rangers ile yapacağı maçın hakemi açıklandı
  13. 13:17 Borsa, günün ilk yarısında değer kazandı
  14. 13:17 Cumhurbaşkanı maaşına yeni düzenleme: AKP'li Güler 'Mağduriyet giderildi' sözleri ile duyurdu
  15. 13:17 Rekabet Kurulu, İntema İnşaat'a 64,8 milyon lira para cezası kesti
  16. 13:17 Rusya: Kiev Yönetimi Nazi İdeolojisinden Vazgeçmeyecek
  17. 13:02 Kenan Yıldız, 1 hafta sahalardan uzak kalacak! Bu sezon ilk kez forma giymeyecek
  18. 13:02 Washington Post'ta bir başka istifa daha gerçekleşti!
  19. 13:02 DEM Parti'nin için önemli gün 17 Mart! AKP ile MHP ziyaretinde yer alacak isim açıklandı
  20. 13:02 Altı sucuk markası daha ifşa edildi: Sucuk yerine bakın ne yemişiz!