Ezgi'nin ailesi hukuk mücadelesi veriyor

Ezgi'nin ailesi hukuk mücadelesi veriyor

Ezgi'nin ailesi hukuk mücadelesi veriyor Gaziantep’te 12 Nisan 2022 tarihinde arkadaşıyla scooter sürerken ehliyetsiz sürücü Osman Sarı’nın araçla çarpması sonucu yaşamını yitiren Ezgi Alya Yiğit davasının duruşması bugün Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek.

Gaziantep’te 12 Nisan 2022 tarihinde arkadaşıyla scooter sürerken ehliyetsiz sürücü Osman Sarı’nın araçla çarpması sonucu yaşamını yitiren Ezgi Alya Yiğit davasının duruşması bugün Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek. Duruşma öncesi Cumhuriyet, Ezgi Alya Yiğit’in ablası Kübra Yiğit ile konuştu.

Yasal süreci anlatan Yiğit, “Kameradaki kayıtlarının bulunmasını istedik ve dosyada bir durum farkettik. Biz normal koşullarda 12 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşen olayın kamera kayıtları dosyaya talep etmiştik. Biz gördük ki dosyada 10 Nisan 2022 tarihine ait görüntüler mevcut. Bunun sebebini anlayamadık. Hâlâ 12 Nisan 2022’ye ait herhangi bir kamera kaydı dosyada bulunmuyor” dedi.

Yiğit sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hiçbir görüntüye ulaşılamıyor. Hiçbir tanığın ifadesinde belirtilmemesine ve aynı şekilde gene hiçbir kamera kaydı olmamasına rağmen bilirkişi raporunda kardeşimi araca yol vermemesi sebebiyle asli kusurlu, Osman Sarı’yı ise tali kusurlu gösteriyor.”

‘MANİPÜLASYON VAR’

Dosyaya müdahale olduğunu öne süren Yiğit “Olay ilk olduğunda daha Ezgi oradayken, daha olay çok tazeyken Osman Sarı iniyor, babasını arıyor. Babası geliyor ve polislere, tutanağa müdahale ediyor. Osman Sarı duruşmalarda her zaman ilk önce 112’yi aradığını söyledi. Ancak dosyaya sunulan yeni belgelerde Osman Sarı’nın ilk önce Özsarı adlı şirkete ait olan bir numarayı aradığı görülüyor. Yani ilk önce babasının desteğini almak istediği, sonrasında 112’yi aradığı böylece ortaya çıkıyor. Zaten Osman Sarı’nın Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı’nın oğlu, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın yeğeni olduğu için baştan beri emniyet müdürlüğünden, polislerden bir manipülasyon olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HERKESİ BEKLYORUZ’

Kamera kayıtlarının olmamasına tepki gösteren Yiğit sözlerini şu şekilde noktaladı:

“MOBESE kameraları nasıl görmez? Nasıl bu kayıtlara ulaşılamaz? Üstelik 500 metre ileride bir emniyet müdürlüğü var. Biz gidip tek tek apartmanları gezmeye devam ediyoruz. Tek tek görgü tanığı var mı diye bulmaya devam ediyoruz fakat bu bizim işimiz değildi. Bu soruşturmanın işiydi. Bu usulsüzlüklere, bu çelişkilere sesimizi duyurabilmeye ihtiyacımız var. Birlik olmaya ihtiyacımız var. Bu nedenle yanımızda olmak isteyen herkesi davamıza bekliyoruz.”

"Ezgi'nin ailesi hukuk mücadelesi veriyor" haberi, 16 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Ezgi'nin ailesi hukuk mücadelesi veriyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ezgi'nin ailesi hukuk mücadelesi veriyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 12:37 Google fotoğraflar'a yeni özellik
  2. 12:29 Ev Yapımı Lezzetin İncisi: Pratik Fındıklı Kurabiye Tarifi!
  3. 12:26 Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!
  4. 12:25 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Can ve Mal Kayıpları Artıyor
  5. 12:01 1 Milyon lira maaş alıyor! İsmail Küçükkaya canlı yayında gerçekleri açıkladı!
  6. 11:56 F.Bahçeli Futbolcularla İlgili Çarpıcı İddia ortaya atıldı! Fenerbahçe'de neler oluyor?
  7. 11:50 Halima Aden Rüzgarı Esti!
  8. 11:40 Cüneyd tarikattan atıldı: Özgür Demirtaş'ın 'Kızıl Goncalar' yorumu dikkat çekti
  9. 11:35 Ünlü Psikolog Esra Ezmeci Şaşkınlığını Gizleyemedi! "Eşim İlişki Sırasında Buz Koyuyor!"
  10. 11:31 CHP'den açıklama: Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
  11. 11:25 9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu: ‘Yeni tip casusluk’ suçları
  12. 11:22 Akaryakıt fiyatlarına çifte indirim geliyor
  13. 11:17 Ahmet Çakar Çok Korktu! Sinan Engin Düştü! Sosyal medya yıkıldı!
  14. 11:16 Mehmet Metiner: Kavala ve Demirtaş siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu haksızlıktır
  15. 10:56 Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan talimat: Araç almayın, çanta ve ajanda yaptırmayın
  16. 10:52 İsmailağa cemaati: Siyaseten hiçbir menfaatimiz yok
  17. 10:43 Nihat Doğan ve Arzu Doğan'dan boşanma kararı: Boşanma sebebi dikkat çekti
  18. 10:36 İsrail Refah saldırısına başladı: Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin şartları neler?
  19. 10:35 CHP'li kurmaylar: İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
  20. 10:30 Nuray Babacan: AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Türkiye Haberleri