Facebook ve Instagram, kullanıcılarının Rus askerlerine ölüm çağrısı yapmalarına izin verdi
Facebook ve Instagram, kullanıcılarının Rus ... Meta'nın nefret söylemi kurallarında geçici bir değişiklik yapmasının ardından bazı ülkelerdeki Facebook ve Instagram kullanıcılarının Rus yetkililere ve Rus askerlerine yönelik ölüm çağrılarına izin verecek.
Reuters'ın aktardığına göre içerik moderatörlerine gönderilen şirket içi e-postalarda Rusya, Polonya ve Ukrayna gibi ülkelerde Rus askerleri, Vladimir Putin ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko'ya ölüm çağrıları yapan paylaşımlara izin verileceği belirtildi.
Facebook ve Intagram'ın sahibi konumundaki Meta'dan yapılan açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin sonucu olarak normalde kurallarımızı ihlal eden, 'Rus işgalcilere ölüm' gibi şiddet içeren ifadelere geçici olarak izin vereceğiz. Rus sivillere yönelik ciddi şiddet çağrılarına izin verilmeyecek" denildi.
Liderlere yönelik ölüm çağrıları başka isimler veya tehdidin gerçek olabileceğine dair iki işaret görülmediği sürece kaldırılmayacak.
Geçici kural değişiklikleri Ermenistan, Azerbaycan, Estonya, Gürcistan, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna'da geçerli olacak.
"Facebook ve Instagram, kullanıcılarının Rus askerlerine ölüm çağrısı yapmalarına izin verdi" haberi, 11 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Facebook ve Instagram, kullanıcılarının Rus askerlerine ölüm çağrısı yapmalarına izin verdi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Facebook ve Instagram, kullanıcılarının Rus askerlerine ölüm çağrısı yapmalarına izin verdi 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Ocak 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.