Fahrettin Altun: Dezenformasyonun son hedefi göçmen politikası oldu

Fahrettin Altun: Dezenformasyonun son hedefi göçmen politikası oldu

Fahrettin Altun: Dezenformasyonun son hedefi... "Dezenformasyon ile mücadele etmeye devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Maruz kaldığımız sistematik dezenformasyon ve toplumsal mühendislik girişimlerinin son hedefi, ülkemizin göçmen politikası oldu. Ancak biz devlet ve millet olarak, bu konuda insani ve vicdani değerlerden uzak şekilde kötücül hesaplarla siyasal menfaat devşirme girişimlerine hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz" dedi.

İletişim Başkanı Altun, 'Yerel Medya Çalıştayı'na katıldı. Altun, medyanın dinamik bir alan olduğunu belirterek, "Teknolojide yaşanan gelişim ve beraberinde ortaya çıkan dijital dönüşüm medyada da hem üretim hem de tüketim boyutunda yansımalarını gösteriyor. Hatta teknoloji ve dijital gelişimin etkilerinin en fazla medya sektöründe görüldüğünü, hissedildiğini söylemek yanlış bir tespit olmayacaktır. Gazete, televizyon ve radyo başta olmak üzere konvansiyonel medya, bütün unsurlarıyla büyük bir dönüşüme uğruyor. Yeni imkanlarla içeriklerin çok daha geniş kitlelere ulaştığı göz önünde bulundurulduğunda, medya erişimi açısından sınırların ortadan kalktığı bir dönemi yaşıyoruz. Pek çok yenilik ve gelişmenin yanında dijital dönüşüm, aynı zamanda bazı sorunlara, olumsuzluklara da yol açıyor. Bunlardan biri de bu çalıştayda ele alınacak başlıklar arasında yer alan dezenformasyon olgusudur. İçinde yaşadığımız hakikat ötesi çağda, dijital mecraların da yaygınlaşmasıyla ölçeği ve boyutu genişleyen bir dezenformasyon tehdidiyle karşı karşıyayız. Bu tehdit kamu güvenliğinden kişilik haklarına kadar geniş bir alanda etki potansiyeline sahiptir. Özellikle sosyal medya mecraları bu sorunun en yoğun yaşandığı; hakikatin yerine yalanın, gerçeğin yerine tahrif edilmiş bilginin dolaşımda olduğu platformlar olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

"Zulüm düzeni son bulsun istiyoruz"

Altun, medyanın, gerçek fonksiyonunu hakikatin peşinde koştuğu bir çabayla ortaya koyabileceğini kaydederek, "Maruz kaldığımız sistematik dezenformasyon ve toplumsal mühendislik girişimlerinin son hedefi, ülkemizin göçmen politikası oldu. Ancak biz devlet ve millet olarak, bu konuda insani ve vicdani değerlerden uzak şekilde kötücül hesaplarla siyasal menfaat devşirme girişimlerine hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin bu konudaki pozisyonunu çok net bir şekilde ortaya koydu. En başından beri 'Mazlumları katillerin eline teslim etmeyeceğiz' diyen Cumhurbaşkanımızın, 'Suriye’de zulüm düzeni son bulsun' diye 10 yıldır verdiği mücadele ortadadır. Ve bu mücadele bütün dünyanın gözleri önünde verilmiştir. Cumhurbaşkanımız bu mücadeleyi verirken, zalimlerle iş birliği yapanlar, onlara heyetler ve dahi sempatik mesajlar gönderenler de oldu ve onlar da bunları herkesin gözleri önünde yaptılar. Biz, 'Suriye’de zulüm düzeni son bulsun' diye uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Milletimiz yalan haberlere prim vermemiştir"

Altun, Suriye’nin kuzeyinde güvenli hale getirilen bölgelere şimdiye kadar 500 bin Suriyelinin geri dönmesini sağladıklarını vurgulayarak, "Bu sayıyı güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüşlerle artıracak çalışmaları da sürdürüyoruz. Biz inanıyoruz ki milletimizin kalbinde geçmişten bugüne kök salan 'merhamet' adlı bir çınar var. Milletimiz zaten sistematik yalan ve dezenformasyon içerikli haber ve söylemlere asla prim vermemiştir, vermeyecektir. Zira bu milletin toplumsal genlerinde ırkçılık ve nefret hiçbir zaman yer bulamamıştır. Art niyetli emeller, her zaman olduğu gibi beyhude bir çaba olarak kalacaktır. Diğer taraftan, devletimiz göç konusunu ilgili bütün kurumlarıyla yakından takip ediyor ve gereken her türlü tedbiri etkin şekilde uyguluyor. Bu konuda herhangi bir düzensizliğe asla izin verilmediğini özellikle ifade etmek istiyorum. Bu konuda da özellikle yerel medyaya önemli bir görev düşmektedir. Ülkemizin farklı illerindeki misafirlerimizin vatandaşlarımızla entegrasyon ve uyum içinde yaşadıklarının daha fazla gösterilmesi gerekiyor. Bunu da en iyi ve en doğru şekilde yapacak olan, bu tablonun yakın şahidi olan o illerdeki medya mensuplarıdır" diye konuştu.

"Dezenformasyon ile mücadele etmeye devam edeceğiz"

Altun, dezenformasyonla mücadele etmeye aynı kararlılıkla devam edeceklerini belirterek "Ülkemize, devletimize yönelik kara propaganda çalışmalarına, algı operasyonlarına karşı hakikat cephesinde kararlı bir mücadele veriyoruz. Biz hakikati savunmaya, dezenformasyonla mücadele etmeye aynı kararlılıkla devam edeceğiz. İletişim Başkanlığı olarak gerçek bilgilerle sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına katkı sunan basın mensuplarının her daim yanında olacağız. Bildiğiniz üzere, Başkanlık olarak, etkin bir medya alanına katkı verme fonksiyonumuz bulunuyor. Bu doğrultuda, yerel medyadan ulusal medyaya, uluslararası medyadan yurt dışındaki Türk medyasına kadar geniş bir yelpazede birçok faaliyet yürütüyoruz. Bu alanlardaki her bir medya kurumunu ve temsilcisini paydaşımız olarak görüyoruz. Özellikle belirtmek istiyorum ki, yayın yönetmeninden editörüne, kameramanından muhabirine, sesçisinden ışıkçısına, foto muhabirinden yazı işlerine, her bir kademedeki medya çalışanı bizim için önemli ve değerlidir. Yerel medya ise ülkemizin dört bir yanında yerelin kılcallarına nüfuz etmesiyle ayrı bir öneme sahiptir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak biz de Basın İlan Kurumu’muz başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla bölgelerinin sesi, demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan yerel medyanın her zaman yanında olmaya gayret gösteriyoruz" ifadesini kullandı. 

"Fahrettin Altun: Dezenformasyonun son hedefi göçmen politikası oldu" haberi, 11 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fahrettin Altun: Dezenformasyonun son hedefi göçmen politikası oldu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fahrettin Altun: Dezenformasyonun son hedefi göçmen politikası oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  2. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  3. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  4. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  5. 18:52 65 yıllık dev Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  6. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  7. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  8. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  9. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  10. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  11. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  12. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  13. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  14. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  15. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  16. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  17. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  18. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  19. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  20. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
Gündem Haberleri