Fahrettin Altun ve eşi hakkında suç duyurusu!

Fahrettin Altun ve eşi hakkında suç duyurusu!

Fahrettin Altun ve eşi hakkında suç duyurusu! HKP, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun'un çift maaş almasına karşı suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve soruşturma sırasında tespit edilecek yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları tarafından verilen dilekçede yetkililerin, “Görevi kötüye kullanmak suretiyle kamuyu zarara uğratmak”, “Vatandaşların Kamu Hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi”, “Kamu görevlisinin ticareti”, “Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” suçları işledikleri öne sürüldü.

“ARPALIK AİLE ŞİRKETİ”

HKP’nin suç duyurusu dilekçesinde; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırladığı “Arpalık Aile Şirketi” adlı çalışmada isimleri anılan, birden fazla maaş alan Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları ve Cumhurbaşkanlığı kurul üyelerine, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı alan eski milletvekillerine, eski bakanlara ve milletvekillerine dağıtılan arpalıklarla siyasi dengeleri tutturulmaya çalışıldığı vurgulandı.

“ÇİFT MAAŞ ALDIKLARI YETMİYOR”

Çifte maaşın yanı sıra vergiden muaf tutuldukları belirtilen dilekçede şu ifadelere yer verildi; “AKP’de siyaset yapanlara ve onların bürokratlarına sağlanan ballı börekler sadece çifter maaşla da sınırlı değildir. 11 Nisan 2020 tarih ve 31096 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2393 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kamuda çalışıp kamunun diğer kurumlarında yönetim, denetim ve tasfiye (kayyumlar dâhil) görevlerinde bulunanlara ödenen tüm ücretlerin vergisini de devlete yıktılar. “Düzenlemeye göre, kamu ve kurum kuruluşlarında 2018 ve devamındaki yıllarda “denetim, tasfiye ve yönetim kurullarında” bulunmaları durumunda ödenecek ücretler üzerinden yapılacak her türlü vergi ve kesintileri ilgili kuruluşlar tarafından ödenecektir. Yani iktidara yakınlığı nedeniyle ikinci ve üçüncü kurumlardan maaş alan ve buralardan aldıkları maaşları 49 bin lirayı aşan bürokratları aylık ücret ve ek ödemelerinin karşılığından herhangi bir vergi ödemeyeceklerdir. “Başka bir anlatımla; birden fazla kurumdan ücret geliri elde edip toplam yıllık gelirleri 49 bin lirayı aşan tüm çalışanlar beyanname verip yüzde 15 yerine yüzde 27 oranında Gelir Vergisi öderken, çok koltuklu bürokratlar hem yüksek kazanç elde ediyor hem de vergiden kurtuluyorlar.”

“ARPALIK REJİMİ KURDULAR”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’li siyasetçilerin ülkede, “Arpalık Rejimi” kurdukları ifade edilen dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi, “657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre memuriyete alınma koşulları açık olmasına karşın bu yasanın aradığı liyakat sistemi tamamen terk edilmiş durumdadır. Sadece R. Tayyip Erdoğan tarafından ve sadece onun istediği pek çok kişi sınavsız olarak Devlet kadrolarına, yani ‘istisnai memuriyete’ atanmaktalar”

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI ARAMAKTADIR”

Yurtsever ve Halksever bir parti olduklarını vurgulayan dilekçede, “Kamu mallarının kamunun hizmetinde kalması için; buraların yandaşlara arpalık cenneti yapılmasına, yerli-yabancı parababalarına yeyim ettirilmesine karşı amansız bir mücadele yürütmektedir. Kim olursa olsun, kanunsuzluk yapanların karşısında tüyü bitmemiş yetimin hakkını aramaktadır” ifadelerine yer verildi.

“SAVCILARIN RE’SEN SORUŞTURMA BAŞLATMASI GEREKİR”

Son olarak suç duyurusunda; “halkımızın büyük tepki gösterdiği ve toplumsal adaletsizliklerin diz boyu yaşandığı kamuda çifte maaş alma rezaletini ortaya koyanlara karşı da aynı bilinçle mücadele etmek için” savcılığa başvurulduğu belirtilerek şöyle denildi: “Esasen bu kamuda çifte maaş rezaleti yıllardır ülkenin gündeminde olmasına karşın, son bütçe görüşmeleri nedeniyle bir kez daha güncellenmiştir. Dolayısıyla savcılıkların re’sen soruşturma başlatması gerekirdi.Cumhuriyetin ve Cumhuriyet vatandaşlarının hak ve çıkarlarının bir avuç liyakatsiz insan tarafından gasp edilmesine Cumhuriyetin Savcılarının da sessiz kalmaması birincil görevleridir”

"Fahrettin Altun ve eşi hakkında suç duyurusu!" haberi, 11 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Fahrettin Altun ve eşi hakkında suç duyurusu! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fahrettin Altun ve eşi hakkında suç duyurusu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  2. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  3. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  4. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  5. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  6. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  7. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  8. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  9. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  10. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  11. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  12. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  13. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  14. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  15. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  16. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  17. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  18. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  19. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  20. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
Politika Haberleri