Faik Öztrak'tan Süleyman Soylu'ya 'LGBT' yanıtı!

Faik Öztrak'tan Süleyman Soylu'ya 'LGBT' yan... CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında Süleyman Soylu'nun Boğaziçi Üniversitesi'nde yere kabe fotoğrafı serildiği iddialarına ilişkin sözlerini eleştirdi.

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Boğaziçi Üniversitesi'nde yere kabe fotoğrafı serildiği iddialarına ilişkin sözlerini eleştirdi.

"KABE’Yİ PASTALARINA MAKET YAPIP KESENLER"

Öztrak, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin direnişini desteklemeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: "Provokasyonlara ve provokatörlere izin vermemeliyiz. Biz CHP olarak inanların inançlarına yönelik aşağılamaları da insanların 'tercih' ve 'yaşam tarzına' yönelik nefret dilini ve hakareti de kabul etmeyiz. Hukukun siyasetin oyuncağı yapılmasını reddederiz. Savcıların, talimatla suçun vasfını değiştirerek öğrencileri tutuklamasını, yapılan tahrik ve kışkırtmanın bir devamı olarak görüyoruz. Ülkenin polis teşkilatının emanet edildiği İçişleri Bakanı’nın yaşam tarzı ve tercihler üzerinden kullandığı 'sapkın' dil bir nefret suçudur. Bunu kınıyoruz. Görevleri toplumun hassasiyetlerini kaşımak değil, provokasyonları önlemek olan saray ataması şürekânın, nefret naraları, linç dili, bu işin senaryosunun belli mahfillerde yazıldığı izlenimini giderek güçlendirmektedir. Biz, oy devşirmek için toplumu bölüp, parçalayan her türlü değeri istismar etmekten çekinmeyen riyakâr bir siyasal anlayışla mücadele ettiğimizin farkındayız. Bu riyakârların niyetinin kirli olduğu açıktır. Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim ile dalga geçen, rüşvetçi bir bakan eskisini, bu ülkenin büyükelçisi yapanların Kabe’yi pastalarına maket yapıp, kesenlerin, Kabe’nin etrafına oteller, AVM’ler yapılırken sessiz kalanların ne inanların kutsalını ne de Kabe’yi savunmak gibi bir dertleri olmadığını da biliyoruz. Türkiye bu riyakâr, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı siyasetten artık çok yoruldu, çok çekti. Biz, Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin haklı ve barışçı direnişlerini destek vermeye devam edeceğiz."

İSTİFALAR HAKKINDA KONUŞTU

CHP'den istifa eden 3 milletvekili hakkında konuşan Öztrak, “Bu ülkede Erdoğan’ın damadı istifa etti, gazete ve televizyonlar 27 saat haber yapamadı. Nevşehir Belediye Başkanı istifa ettirildi, canlı yayında dudaklarını kemirerek istifa ettiğini söyledi, 21 aylık başkanlığında bu adamın sağlığını ve psikolojisini bu kadar bozacak neler yaşandı, belediye başkanını istifaya ne götürdü, bu istifanın arkasında yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet iddiaları var mı yok mu bunlar medyaya hiçbir şekilde yansımadı. Ama CHP’den 3 milletvekili istifa edince suskun medya anında, 1,5 dakika içerisinde kıyametleri koparmaya başladı. İstifa partimizden ayrılan arkadaşların takdiridir ama partimiz iktidara yürürken vefa duygusunu unutup giderken partimiz ve partililerimize Cumhur İttifakı ağzıyla yaptıkları ithamları ve hakaretleri asla kabul etmeyiz. Hem parti içinde kalıp hem de yeni partisinin tüzüğünün hazır olduğunu söyleyenlerin açıklamalarını etik bulmadığımızı ifade etmek isterim. Milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor'' ifadelerini kullandı. 

''AYNEN İADE EDİYORUZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’deki istifalarda AKP'nin sorumlu tutulduğunu söyleyerek, “yüzsüzlük” demesi için Öztrak, “Daha yeni AK Parti Grup Başkanvekili üç milletvekilinin istifası üzerine tweet attı. Ne diyor, ‘İstifalar buzdağının görünen kısmı. Bunlar CHP’nin iyi günleri’. Grup başkanvekillerinin kendilerine muhalefet eden siyasi partilere yazılan kirli senaryolar hakkındaki bilgisi nereden geliyor? ‘Yüzsüzlük, pişkinlik, arsızlık’ sözlerini, geldiği yere aynen iade ediyoruz” yanıtını verdi.

"Faik Öztrak'tan Süleyman Soylu'ya 'LGBT' yanıtı!" haberi, 01 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Faik Öztrak'tan Süleyman Soylu'ya 'LGBT' yanıtı! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Faik Öztrak'tan Süleyman Soylu'ya 'LGBT' yanıtı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  2. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  3. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  4. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  5. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  6. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  7. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  8. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  9. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  10. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  11. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  12. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  13. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  14. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  15. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  16. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  17. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  18. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  19. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  20. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
Politika Haberleri