Failleri bilindiği halde nedense gizeme dönüşen Hablemitoğlu suikastının üzerine gidilebilecek mi

Failleri bilindiği halde nedense gizeme dönüşen Hablemitoğlu suikastının üzerine gidilebilecek mi

Failleri bilindiği halde nedense gizeme dönü... Levent Göktaş’ın adı kamuoyunca daha önceleri birkaç farklı vakada duyulmuştu zaten.

Biraz önce şu haber gözüme çarptı: “Necip Hablemitoğlu’nun suikast zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır Emniyet güçleri tarafınca yakalandı…”

Haberin başlığı yanlış; doğrusu şu şekilde olacaktı: “Necip Hablemitoğlu’nun suikast zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır Emniyet güçleri tarafınca YENİDEN yakalandı…”

Nuri Gökalp Bozkır’ın (NGB) yakalandığının, bu, kamuoyuna üçüncü kez duyurulması.

İlk olarak, gene böyle bir Ocak günü -26 Ocak 2022 tarihinde-, kendisinin yakalandığını gazetelere haber olduğunda duymuştuk. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Ukrayna’dan Türkiye’ye getirmişti onu. Bu arada, Ukraynalıların NGB’yi 2019 yılı Aralık ayında yakaladığı öğrenilmişti. Demek ki, Ukrayna, kendisini iki yıldan uzun bir süre vatanlarında misafir etmiş…

Daha sonra, 2022 yılının Haziran ayında, NBK’nın da aralarında bulunduğu ‘suikast timi’ hakkında gözaltı kararı verildiği haberlere yansıdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Hablemitoğlu’na suikast emrini Özel Harp Dairesi’nde (ÖHD) albay rütbesiyle görevliyken Levent Göktaş vermiş, onun yönlendirmesiyle hepsi de sonradan emekli olacak değişik rütbedeki ÖHD mensubu subaylardan oluşan bir suikast timi oluşturulmuş…

Tim üyelerinden biri suikast öncesinde Hablemitoğlu’nun günlük hareketlerini takibe almış, onun verdiği bilgilere dayanılarak suikastın yapılacağı yer tespit edilmiş, timin başındaki kişi de günü ve saati belirleyerek cinayeti işleyecek kişiye görev emri çıkarmış…

[İddianame, timi, o sıralarda yaygın biçimde her kanlı eylemle arasında ilişki kurulan FETÖ ile de irtibatlıyor fakat, hepsi ÖHD görevlisi suikast timinin FETÖ’den emir alarak cinayeti işlemiş olması hayli şaşırtıcı bir iddia.]

Levent Göktaş’ın adı kamuoyunca daha önceleri birkaç farklı vakada duyulmuştu zaten.

En önemli vakası, Kenya’da yakalanan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı oradan bir özel uçakla Türkiye’ye getiren ekibin içerisinde yer almasıydı Levent Göktaş‘ın.

2009 senesinde başlayan Ergenekon soruşturması kapsamı içerisinde gözaltına alınanlar arasında da yer almıştı Levent Göktaş. 2014 yılına kadar cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. 2016 senesinde da Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca verilmiş mahkumiyet kararını Yargıtay bozdu.

NBK’nın Ukrayna’da yakalanmasının, orada ve Türkiye’ye getirildikten sonra sorgulanmasının peşinden başlatılan Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkartılan dokuz kişi arasında Levent Göktaş da vardı, fakat gözaltı için bilinen adreslerine gidildiğinde kendisinin kıl oranı ile yakalanmaktan kurtulduğu anlaşıldı.

Arandığı sırada İnan Kıraç’ın iş yerine uğradığı haberlere konu olmuştu.

[İş insanı İnan Kıraç ile Levent Göktaş ilişkisi daha önce Sezgin Baran Korkmaz (SBK) hakkında Sedat Peker’in videolarında ileri sürülen iddialar sırasında da gündeme gelmişti. İnan Kıraç’ın SBK’da bulunan şirket hisselerini avukatı sıfatıyla o öğrenim etmiş.]

Kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan’da yakalandı Levent Göktaş. 16 Aralık 2022 tarihinde Sofya’dan Türkiye’ye getirilip tutuklandı. Ancak tutukluluk hali gene uzun sürmedi; mevcut delillerin lehine değişmesi ihtimali değerlendirilerek 18 Mayıs 2023 tarihinde tahliye edildi.

Son durum şu:

3 Kasım 2002 genel seçiminde TBMM’de sandalyelerin üçte ikisini kazanan AK Parti’nin iktidara gelişi ve Abdullah Gül başbakanlığında hükümetin kurulmasından kısa süre sonra, 18 Aralık 2002 tarihinde, laiklik savunucusu kimliğiyle kamuoyunun ilgisini kazanmış olan Doç. Necip Hablemitoğlu bir suikastla yaşamını kaybetmişti. 

Aradan 21 yıl geçti, 22. yıla girildi. Hala ona yönelik suikastın dosyası yargı tarafınca kapatılmadı.

Suikastı işledikleri yolunda kamuoyuyla paylaşılan bilgilerle adları duyulmuş suikast timini oluşturduğu bilinen dokuz kişi, geçen senenin Mayıs ayında serbest bırakılmışlardı.

O iddiadan vazgeçildiğini düşündürecek bir gelişmeydi serbest bırakılmaları.

NBK’nın yeniden gözaltına alınması eski iddiaların canlandırılacağı anlamına mı geliyor?

Mümkündür.

Gözaltına alma işlemini yapan kurumun Emniyet olması bunu düşündürüyor.

İçişleri bakanı değişti, artık Süleyman Soylu yok, yeni bakan Ali Yerlikaya eski defterleri açabiliyor.

Bakalım bu defa AK Parti’nin ömrünü kısaltma amacıyla yapıldığını düşündüren o ilk suikastın tüm failleriyle, AK Parti’nin iktidarının 22. senesinde, nihayet hesaplaşılacak mı?

*Bu yazı fehmikoru.com adresinden aynen alınmıştır.

"Failleri bilindiği halde nedense gizeme dönüşen Hablemitoğlu suikastının üzerine gidilebilecek mi" haberi, 03 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Failleri bilindiği halde nedense gizeme dönüşen Hablemitoğlu suikastının üzerine gidilebilecek mi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Failleri bilindiği halde nedense gizeme dönüşen Hablemitoğlu suikastının üzerine gidilebilecek mi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Fehmi Koru

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Gündem Haberleri