Fakecalls bankalarının telefonla müşteri desteğini taklit ediyor

Fakecalls bankalarının telefonla müşteri desteğini taklit ediyor

Fakecalls bankalarının telefonla müşteri de... Üstelik bilinen bankacılık Truva atlarının aksine, kendi bağlantılarını kullanarak fiziki bankalara yapılan aramalara gizlice sızabiliyor

Ocak 2021’de Fakecalls Bankacılık Truva Atı’nı ortaya çıkarıldı. Araştırmacılar, bir müşteri bankanın yardım hattını aradığında Truva Atı’nın bankanın orijinal araması yerine kendi sahte kandırma aramasını açtığını buldular. Çağrı ele geçirildikten sonra ortaya çıkan iki olası senaryo mevcut. İlkinde Fakecalls, kurbanı doğrudan kendisini bankanın müşteri temsilcisi olarak tanıtan siber suçlularla buluşturuyor. Alternatif senaryoda ise Truva atı bankadan gelen standart bir selamlamayı taklit ediyor ve otomatik sesli posta kullanarak standart bir konuşmaya benzeyen, önceden kaydedilmiş sesi oynatıyor.

Fakecalls

Truva Atı araya zaman zaman Korece küçük ses parçaları da ekliyor. Örneğin, “Merhaba, bankamızı aradığınız için teşekkür ederiz. Çağrı merkezimiz şu anda alışılmadık derecede fazla çağrı alıyor. En kısa sürede bir danışmanı size yönlendireceğiz” gibi. Bu mesajlar, siber suçluların müşteriyi çağrının gerçek olduğuna inandırarak kurbanlarının güvenini kazanmalarını sağlıyor. Bu tür aramaların temel amacı, kurbanlarından banka hesap bilgileri de dahil olmak üzere, mümkün olduğunca fazla finansal veri sızdırmaktır.

Ancak bu Truva Atını kullanan siber suçlular potansiyel kurbanlarından bazılarının Korece yerine İngilizce gibi farklı arayüz dilleri kullanabileceğini düşünmemiş. Fakecalls ekranının sadece Kore dilinde sürümü mevcut. Bu da İngilizce arayüz dilini kullanan bazı kullanıcıların dolandırıcılık şüphesi duyacağı ve tehdidi ortaya çıkaracağı anlamına geliyor.

Gerçek bankacılık uygulaması görünümündeki Fakecalls uygulaması indirildiğinde kişilere erişim, mikrofon, kamera, coğrafi konum ve arama yönetimi gibi çeşitli izinler istiyor. Bu izinler, örneğin gerçek banka müşterisine ulaşmaya çalışırken, Truva Atı’nın gelen aramaları bırakmasına ve bunları cihazın geçmişinden silmesine izin veriyor. Truva atı yalnızca gelen aramaları kontrol etmekle kalmıyor, aynı zamanda giden aramaları da taklit edebiliyor. Siber suçlular kurbanla iletişim kurmak isterse, Truva atı sistem üzerinde kendi çağrı ekranını görüntülüyor. Sonuçta kullanıcı siber suçlular tarafından kullanılan gerçek numarayı değil, Truva Atı tarafından gösterilen bankanın destek hizmetinin telefon numarasını görüyor.

Dolandırıcılar kurbanı uygulamanın gerçek olduğuna ikna etmeye çalışırken, sahte aramaların tamamı tanınmış Güney Kore bankalarının mobil uygulamalarını taklit ediyor. Gerçek banka logolarını ekliyor ve resmî web sitelerinin ana sayfasında gösterildiği gibi bankaların gerçek destek numaralarını görüntülüyor.

E-scooter yaralanma oranları göz korkutuyor

"Fakecalls bankalarının telefonla müşteri desteğini taklit ediyor" haberi, 14 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Fakecalls bankalarının telefonla müşteri desteğini taklit ediyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fakecalls bankalarının telefonla müşteri desteğini taklit ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  2. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  3. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  4. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  5. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  6. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  7. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  8. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  9. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  10. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  11. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  12. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  13. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  14. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  15. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  16. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  17. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  18. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  19. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  20. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
Teknoloji Haberleri