Faruk Bildirici: Televizyonda hakaret serbest mi?

Faruk Bildirici: Televizyonda hakaret serbest mi?

Faruk Bildirici: Televizyonda hakaret serbes... Bildirici, Soylu'nun Özdağ'a “Hayvandan aşağı”, “haysiyetsiz” gibi hakaretler etmesi sonrası programın sunucusu Ercan Gürses'in "hakaretlerin havada uçuşması doğalmış gibi başka bir soruya geçtiğini" belirtti.

Gazeteci Faruk Bildirici, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hakaretleri üzerine TGRT'nin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a cevap hakkı kullandırması gerektiğini belirtti. Bildirici, program sırasında Soylu'nun Özdağ'ın yanıtından bir cümle bile okunmasına izin vermediğini belirterek, sunucu Ercan Gürses'in de ağır hakaretlere sessiz kaldığını dile getirdi.  

Bildirici, Soylu'nun Özdağ'a “Hayvandan aşağı”, “haysiyetsiz” gibi hakaretler etmesi sonrası programın sunucusu Ercan Gürses'in  "hakaretlerin havada uçuşması doğalmış gibi başka bir soruya geçtiğini" belirtti. 

Bildirici, "Bir programın yöneticisi, programı sunan kişidir. Cevap hakkının kullanılmasına da o karar verir, hakaretlere de izin vermez. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses de en azından Süleyman Soylu’nun hakaret ve aşağılamalarına itiraz etmeli, en azından katılmadığını ifade etmeliydi. Bu açıdan hatalı…" ifadelerini kullandı.

Bildirici'nin "Televizyonda hakaret serbest mi?" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

"Ercan Gürses, program sırasında Ümit Özdağ’ın mesajını okuyabilse cevap hakkı kullanımı açısından iyi bir örnek olacaktı.

Ama mesajı okunamadığı için Ümit Özdağ cevap hakkını kullanamamış oldu. Bu durumda TGRT Haber ve Ercan Gürses, ağır iddia ve hakaretlere yanıtını ya izleyen bir programda okumalı ya da Ümit Özdağ’ı bir programa davet ederek yanıt vermesini sağlamalı.

Ümit Özdağ’ın, Suriyeli sığınmacılara karşı ayrımcı görüşler savunuyor olması cevap hakkını ortadan kaldırmaz. Kaldı ki, ayrımcı görüşleri izleyiciye aktarılmadan cevap hakkını kullanması sağlanabilir. Bir siyasi partinin genel başkanı olarak görüşlerini açıklaması, nefret söyleminde bulunmadığı ve hakaret etmediği sürece engellenmemeli…

Sığınmacı sorununu görmezden gelmek yerine tartışmakta, konuşmakta yarar var. Elbette bu noktaya nasıl gelindiğini unutmadan, hakaret etmeden, sığınmış insanları düşmanlaştırmadan…"

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki gün önce TGRT Haber canlı yayınında, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı sığınmacılarla ilgili söylemleri üzerinden eleştirmişti. Soylu, Sessiz İstila belgesiyle ilgili, "Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direkt hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız. Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir" demişti.

Bu sözlerin üzerine sunucu, Ümit Özdağ’ın yayına bağlanmak istediğini söylemişti. Soylu ise buna karşı çıkarak, "Hiç adam yerine koymam. Kabul etmem; bunun söylerseniz toplantıyı terk ederim. Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Bu kadar basit. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" diye ifade etmişti.

"Faruk Bildirici: Televizyonda hakaret serbest mi?" haberi, 07 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Faruk Bildirici: Televizyonda hakaret serbest mi? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Faruk Bildirici: Televizyonda hakaret serbest mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  2. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  3. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  4. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  5. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  6. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  7. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  8. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  9. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  10. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  11. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  12. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  13. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  14. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  15. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  16. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  17. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  18. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  19. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  20. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
Medya Haberleri