Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu biliyor, yoksa Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı

Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu biliyor, yoksa Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı

Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu b... Gazeteci Fatih Altaylı, anketlerdeki farklı sonuçları değerlendirirken, CHP'nin birinci, AKP'nin ikinci olduğunu ve kararsızların %35-36 oranında büyüdüğünü vurguladı. Özgür Özel'in liderliğinde AKP'den kopan seçmenlerin yavaş yavaş CHP’ye yöneldiğini belirtti.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün köşesinde son dönemdeki değişken seçim anketlerine dikkat çekti. Özellikle Türkiye’nin önde gelen kamuoyu araştırma firmalarından birinin patronunun açıklamalarına yer verdi. 

Kamuoyu araştırmacısı, anketlerdeki farklı sonuçların nedenine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Aslında sahada elde edilen sonuçlar neredeyse aynı. Ham verilere göre CHP birinci, AKP ise ikinci parti konumunda. Oranlar ortalama olarak CHP için %23-24, AKP için ise %16-17 civarında. Ancak, asıl sorun kararsızların giderek büyümesi. Şu anda kararsızlar, %35-36 oranıyla birinci parti konumunda. İşte bu durum, kafa karıştırıcı bir mesele yaratıyor. Kararsızları nasıl dağıttığınız, yayınlayacağınız sonucu doğrudan etkiliyor."

Araştırmacı, AKP'den kopan seçmenlerin CHP’ye yönelip yönelmeyeceğine dair de şunları belirtti: "Sahada gördüğümüz kadarıyla gidebilirler. Yavaş yavaş olsa da bu yönelme gerçekleşiyor. AKP'nin merkezdeki seçmenleri, merkez sağda umut verici bir şey bulamadığı için ayrılıyor. Ancak siyasal İslamcı kanat ya da iktidara ekonomik bağı olan seçmenler hala AKP’de kalıyor. Özgür Özel’in liderliğinin bu süreçte önemli bir etkisi var. Açıkçası, Özel genel başkan olduğunda beklentim yoktu, ancak çok başarılı oldu. Bu durumu sahadaki anketçilerimiz gözlemliyor. AKP’li seçmeni kırmadan, dökmeden, geçmişte oy verdikleri için suçluluk hissetmelerine neden olmadan yavaşça koparıyor. Şu anda CHP’de Özel, İmamoğlu ve Yavaş’tan oluşan güçlü bir üçlü yapı var. Özel en tepede, ancak diğer iki isimle de yarış içinde değil. Bu durum toplumsal olarak olumlu bir karşılık buldu ve merkezdeki etki alanını artırdı."

Kamuoyu araştırmacısı, AKP'nin yeniden yükselişe geçtiği iddialarına da yanıt vererek, "Son anketimizin değerlendirmesi henüz tamamlanmadı. Ancak ham verilere göre şunu söyleyebilirim: Yükselişin nedeni ne? Ekonomi mi daha iyi? Emekliye, memura daha çok zam mı yapıldı? Sanayici mi daha iyi durumda? İşsizlik mi azaldı? Bir ayda ne değişti? CHP hâlâ birinci parti ve aradaki fark azalmıyor, artıyor. Bunu AKP yönetimi de biliyor; aksi halde Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı" şeklinde konuştu.

"Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu biliyor, yoksa Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı" haberi, 28 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu biliyor, yoksa Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu biliyor, yoksa Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:14 Koç Holding için olumsuz gelişme: Umut dolu bir anlaşmayla imzalanmıştı
  2. 15:04 Manchester United'da Erik ten Hag dönemi bitti
  3. 14:57 Acun Ilıcalı'nın ortak olduğu spor kanalı, kumar sektörüne giriş yapma kararı aldı!
  4. 14:56 Kendine Güvenenler Gelsin: Sadece Dahilerin Bulabileceği Kafa Karıştıran Mantık Testi!
  5. 14:50 Real Madrid'de Xabi Alonso'nun ismi gündemde: Ancelotti sezon sonu yolcu
  6. 14:24 Donald Trump: "Harris bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak"
  7. 14:24 Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız Avrupa'da tarih yazıyor!
  8. 14:13 Galatasaray'da derbi öncesinde yabancı kontenjanı sorunu: Kadroya alınmadı
  9. 13:57 AB ve NATO'dan Gürcistan’a Usulsüzlük Soruşturması Çağrısı!
  10. 13:51 Bahçeli’den Çarpıcı Açıklama: "Türkiye’nin Kürt Problemi Yok
  11. 13:46 Dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan avukat Orhan K. 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  12. 13:45 Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Kürt Sorunu Yok, Olmayacak!
  13. 13:44 Britney Spears'tan Bomba İç Çamaşırlı Pozlar: Yatak Anılarını Anlattı!
  14. 13:44 Ünlü Müzisyen Yanlış İlaçtan Dolayı Sağır Oldu!
  15. 13:23 Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu biliyor, yoksa Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı
  16. 13:21 Bakanlar TUSAŞ'ı Ziyaret Etti
  17. 13:17 YRP'li Geyveli'den "Öcalan" çıkışı yapan Bahçeli'ye: 'Türkiye yönetilemiyor'
  18. 13:13 "Cübbeli"den "Çakıcı ile görüştü, Bahçeli videosunu sildi" iddiasına yanıt
  19. 13:10 Abdulkadir Uraloğlu duyurdu; 29 Ekim'de bakanlığa bağlı raylı sistemler ücretsiz olacak
  20. 13:04 GKRY lideri Hristodulidis, Joe Biden'la görüşmek üzere Beyaz Saray'a davet edildi!
Politika Haberleri