Fatih Altaylı: Fatih Terim giderek Demirel gibi oluyor; Süleyman Bey 7 kere gidip 8 kere gelmişti, Terim şimdi

Fatih Altaylı: Fatih Terim giderek Demirel gibi oluyor; Süleyman Bey 7 kere gidip 8 kere gelmişti, Terim şimdi

Fatih Altaylı: Fatih Terim giderek Demirel g... Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, üst üste gelen kötü sonuçların ardından teknik direktör Fatih Terim ile yolları ayırma kararı aldı

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Galatasaray'da Fatih Terim'in teknik direktör olarak dördüncü döneminin sona ermesiyle ilgili "Galatasaray’da bir Fatih Terim dönemi daha sona erdi. Terim giderek Süleyman Demirel gibi oluyor. Süleyman Bey 7 kere gidip 8 kere gelmişti. Terim şimdilik beşte" ifadelerini kullandı.

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, üst üste gelen kötü sonuçların ardından teknik direktör Fatih Terim ile yolları ayırma kararı aldı. Aralık 2017’de sarı-kırmızılıların başına 4. kez gelen Terim, bu süre zarfında 176 maça çıkarken 97 galibiyet, 35 beraberlik, 44 mağlubiyet aldı. 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarını şampiyon olarak tamamlayan Terim’li Galatasaray, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa’nın da sahibi oldu.

Tecrübeli çalıştırıcının ayrılığıyla ilgili olarak "Terim giderek Süleyman Demirel gibi oluyor" diyen Fatih Altaylı, "Süleyman Bey 7 kere gidip 8 kere gelmişti. Terim şimdilik beşte. Futbolcu olarak geldi. Süren döneminde geldi. Canaydın döneminde geldi. Aysal döneminde geldi. Özbek döneminde geldi. Süren döneminde başarı oldu. Canaydın döneminde çok lakin çok başarısız oldu. Aysal döneminde önce başarılı sonra başarısız oldu. Özbek döneminde geldi, Cengiz dönemine kaldı ve önce başarılı sonra başarısız oldu. Elmas döneminde de düşüşünü sürdürdü. Sonunda ayrıldı" diye yazdı.

"Şimdilerde pek anlaşamasak da Fatih Terim eski dostumdur. Galatasaray’a çok önemli hizmetleri de olmuştur" diyen Altaylı, şunları kaydetti:

"Gençler hatırlamaz. Adana Demirspor’dan Galatasaray’a gelmişti. 14 yıl aralıksız Galatasaray forması giydi. Bu 14 yıl boyunca Galatasaray 1 kez bile şampiyon olamayınca adı 'Uğursuz"a çıkmıştı. Sonra sahaya helikopterle indiği müthiş gösterişli bir jübile ile veda etti. Şimdi vakayı adiye gibi olabilir lakin o zamanlar Türkiye’de sahaya helikopterle inmek görülmüş şey değildi. Futbolu bırakıp, Şişli’de bir spor mağazası açtı. Ticaret adamı değildi. Hızla battı. Tekrar futbola döndü. Önce Ankaragücü’nde, sonra Göztepe’de teknik direktörlük yaptı. Pek başarılı olamadı. Sonra genç milli takıma getirildi.

Aynı zamanda Milli Takımlar Teknik Direktörü olan Sepp Piontek’in de yardımcılığını yapıyordu. Piontek’le 3 yıl çalıştıktan sonra milli takımların başına geçti. 2 yıl milli takımlar teknik direktörlüğü yaptı, başarılı da oldu ve 1996’da Galatasaray’a gelince efsane başladı. Faruk Süren’in Başkanlığında 4 yılda 4 Türkiye şampiyonluğu geldi. Aslında ilk yılı çok kötü başlamıştı. Ligin ilk yarısını 9 puan geride tamamlamıştı Galatasaray. Bütün yönetim 'Yollayalım. Başka biri ile devam edelim' diyordu. Süren 'Kalacak ve bu takımı şampiyon yapacağız' dedi. Kaldı. 4 Türkiye Şampiyonluğu ve bir UEFA Kupası geldi. Sonra tüm ısrarlara rağmen bıraktı Galatasaray’ı. Fiorentina’ya gitti. İyi de başladı. Sonra takımın sahibi ve Başkanı Gori ile tekme tokat kavga etti ve ayrıldı. Türkiye İtalya ilişkileri çok iyiydi o günlerde. İtalya Başbakanı’nın sahip olduğu Milan’a gitti. Kısa süre içinde önce futbolcularla, sonra yönetimle papaz oldu. Maldini önderliğindeki futbolcu lobisi Terim’i istemedi. Ayrıldı.

O sırada Özhan Canaydın Galatasaray’a Başkan olmuştu. İnan Kıraç’ın da isteği ve desteği ile Canaydın 'Gönüllerdeki teknik direktör' diyerek Terim’i geri getirdi. Süper Kupa’yı kazanmış, Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez üst turlara çıkarmayı başarmış Lucescu yollandı, Terim takımın başına geçti. Lucescu da sinirlendi ve gitti, 100. Yılında Beşiktaş’ın başına geçti ve takımı şampiyon yaptı. Terim ise Canaydın döneminde hiçbir başarı elde edemedi. Neredeyse sıfır borçla kulübü devralan Başkan Canaydın Terim için 40 futbolcu getirdi. Kulüp 100 milyon dolardan fazla borca girdi. Ama başarı gelmedi ve Terim gitti. Sonrasını zaten herkes biliyor. Ünal Aysal’la bir kez daha geldi. Aysal’la kavga edip gitti. Milli takım hocası iken kebapçı dükkanı bastı, milli takımdan yollandı. Sonuçta yine başarısız bir dönem ve ayrılık. Futbolda olağan işler bunlar. Çok başarılı işler yaptığı açık. Kimse aksini iddia edemez. Ama ne futbolda, ne başka bir işte kimse geçmiş başarıların üzerinde yaşayamıyor. Halk, kitleler, taraftarlar her gün ve sürekli başarı istiyor. Olmayınca değişim gerekiyor. Sonuçta Terim, Galatasaray tarihinin önemli bir parçasıdır. Varlığı bir derttir, yokluğu bir başka dert. Sonuçta o Galatasaray’a kazandırmıştır, Galatasaray da ona."

Yazının tamamı için tıklayınız...

"Fatih Altaylı: Fatih Terim giderek Demirel gibi oluyor; Süleyman Bey 7 kere gidip 8 kere gelmişti,." haberi, 11 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fatih Altaylı: Fatih Terim giderek Demirel gibi oluyor; Süleyman Bey 7 kere gidip 8 kere gelmişti,.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Altaylı: Fatih Terim giderek Demirel gibi oluyor; Süleyman Bey 7 kere gidip 8 kere gelmişti,.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  2. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  3. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  4. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  5. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  6. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  7. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  8. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  9. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  10. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  11. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  12. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  13. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  14. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  15. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  16. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  17. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  18. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  19. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  20. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
Gündem Haberleri