Fatih Altaylı: 'Önce ülkede tehdit varmış algısı yarat, sonra vergiyi dayat'

Fatih Altaylı: 'Önce ülkede tehdit varmış algısı yarat, sonra vergiyi dayat'

Fatih Altaylı: 'Önce ülkede tehdit varmış al... Gazeteci Fatih Altaylı, yeni vergilerin yükünü eleştirdi. Kredi kartı limitleri 100.000 TL’yi aşanlardan alınacak 750 TL ek vergiye dikkat çeken Altaylı, bu paranın Sanayi Bakanlığı’na aktarılacağına inanmadığını belirtti. "Önce tehdit algısı yarat, sonra vergiyi dayat" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, köşesinde yeni vergilere dikkat çekti. "En can yakıcı olanı, limiti 100.000 TL’nin üzerinde olan kredi kartlarından alınacak 750 TL ek vergi" ifadesini kullanan Altaylı, vergi gelirlerinin Sanayi Bakanlığı'na aktarılacağına dair açıklamaları eleştirerek, "Önce ülkede tehdit algısı yaratılıyor, ardından vergiler dayatılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in sıradaki hedefi Türkiye'dir" açıklamasının ardından duyurulan yeni vergilerin gelirlerinin Sanayi Bakanlığı'na gideceği yönündeki açıklamalara inanmayan Altaylı, Erdoğan'ın ABD seyahatlerini hatırlattı. Altaylı, "İkisine de 5 uçakla gitti. Bu uçaklarla giden yüzlerce kişi, New York’un en pahalı oteli Peninsula’da kaldı. Siz bunların bedava olduğunu mu düşünüyorsunuz? İtibar ucuz değildir. Bu yeni vergilerin Savunma Sanayii’ne gideceği söylenmesin" dedi.

Altaylı'nın köşe yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen Haziran ayında "Yeni vergi planlarımızda yok" dediğini anımsatarak, bu açıklamanın halkı kandırma çabası olduğunu vurguladı. Vergi oranlarında değişiklik olmayacağını söylese de aslında "yeni vergi yok" demediğine dikkat çeken Altaylı, "O yüzden yeni vergiler geldi. En can yakıcı olanı, limiti 100.000 TL’nin üzerinde olan kredi kartlarından alınacak 750 TL ek vergi" dedi. Bu verginin, ekonomide kayıt dışı ile mücadele etme iddiasıyla getirilmesine tepki gösteren Altaylı, "Milleti kredi kartına mahkum ettiniz, şimdi de onlardan vergi alıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de limiti 100.000 TL’yi aşan 62 milyon kredi kartı bulunduğunu ve toplanacak paranın 47 milyar TL, yani yaklaşık 1,3 milyar dolar olduğunu belirten Altaylı, "Bu parayla almadığımız F-35’lerin bedelinin yanı sıra, depoya kaldırdığımız S-400’ler için ödediğimiz paranın yarısından az" dedi. Türkiye’nin hazinesinin bu kadar muhtaç hale geldiğini vurgulayan Altaylı, dar gelirli ailelerin geçim sıkıntısı çekerken kredi kartı başına 750 TL vergiye tabi tutulmasının adaletsiz olduğunu belirtti.

Ayrıca, dar gelirli ailelerin zorlu koşullarda geçim sağlamak için mücadele eden moto kuryelere getirilen MTV’yi, emlak alım satımına eklenen vergileri ve araç alım satımındaki ek ödemeleri de eleştiren Altaylı, Cumhurbaşkanı'nın son iki ayda yaptığı ABD seyahatlerinde yaşanan lüks harcamaları sorguladı. "İtibar öyle ucuz bir şey değildir. Bu yeni vergilerin Savunma Sanayii’ne gideceği söylenmesin; yoksa kavga çıkarırım" şeklinde sert bir uyarıda bulundu.

 

"Fatih Altaylı: 'Önce ülkede tehdit varmış algısı yarat, sonra vergiyi dayat'" haberi, 12 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fatih Altaylı: 'Önce ülkede tehdit varmış algısı yarat, sonra vergiyi dayat' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Altaylı: 'Önce ülkede tehdit varmış algısı yarat, sonra vergiyi dayat' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 12 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:15 Bakan Kurum, CHP'li belediye başkanını toplantıdan çıkarmaya kalkışmış
  2. 20:11 Dursun Özbek'ten karaborsa çıkışı: 'Gözünün yaşına bakmam'
  3. 19:52 Sallama poşet çayı en fazla kaç kez kullanmalıyız?
  4. 19:45 Sağlıklı bir yaşam için her gün yapmanız gereken 10 alışkanlık!
  5. 19:40 Aziz Yıldırım'ın savaş gemileri yola çıktı!
  6. 19:37 Dünyanın uyku alışkanlıkları nasıl; Hangi ülke ne kadar uyuyor?
  7. 19:31 Canlı yayında küçük kızı taciz etmişti: Tacizci fenomen tutuklandı
  8. 19:13 İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, kendi kullandığı uçakla Beyrut'a geldi
  9. 19:09 Öğrencilerden kadına şiddete tepki yürüyüşü!
  10. 19:06 Polonya Başbakanı Tusk: 'Sığınma hakkını geçici süreyle askıya alacağız'
  11. 19:00 Bu Markalardan Uzak Durun! Bakanlık Sahtecilik Yapan Firmaları Açıkladı!
  12. 18:53 AKP'li Vekilin Kardeşi Silahla Saldırdı! Aleyhine Haber Yapan Gazeteciye Kurşun Yağmuru!
  13. 18:44 ABB Başkanı Yavaş Ankara'nın Başkent Oluşunun 101'inci yıl dönümünü kutladı
  14. 18:35 TÜRKSAT'tan İsrail menşeli ürün iddiasına yalanlama
  15. 18:32 Şahika Ercümen bir Türkiye rekoruna daha imza attı!
  16. 18:29 İstanbul'da asayiş uygulamasında aranan 532 zanlı yakalandı!
  17. 18:27 Gazze'de çocuk felci aşısının ikinci turu 14 Ekim'de başlayacak!
  18. 18:24 Ukrayna Silahlı Kuvvetleri: 'Luhansk bölgesinde bir petrol deposunu vurduk'
  19. 18:21 Adnan Polat: "Florya arazisi için kasım ayının başında duyuruya çıkmayı düşünüyoruz"
  20. 18:12 TESK Başkanı Palandöken: 'Kredi kartlarındaki faiz oranı düşürülmeli'
Gündem Haberleri