Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!

Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!

Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi! Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, basın toplantısında partinin 560 binden fazla üye sayısına ulaştığını ve 1 milyon hedefine hızla ilerlediğini duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde düzenlenen ‘İl Başkanları Toplantısı’ öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Erbakan, partinin kısa sürede önemli bir gelişim gösterdiğini vurgulayarak, "Yeniden Refah Partisi, Türkiye siyaset tarihinde örneğine az rastlanan katılımlarla iki büyük kongre gerçekleştirdi ve şu an 560 binden fazla üye sayısına ulaşmış durumda, 1 milyon hedefine hızla ilerliyoruz. Üye sayımız, şu anda aylık 30 bin artış kaydediyor ve bunu en kısa sürede 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu üye sayısıyla Türkiye’nin 3’üncü büyük partisi konumundayız" dedi.

Erbakan, AKP'nin vatandaşla bağının koptuğunu ve ana muhalefet partisinin gündeminin gereksiz konularla dolu olduğunu belirtti. "Sokaktaki yurttaş, yaşam pahalılığı ve yoksullukla mücadele ederken, muhalefet amblem değişikliği ve iç çekişmelerle vakit harcıyor. Yeniden Refah Partisi, gündemin ülkenin gerçek sorunlarından uzaklaşmasına engel olmaya çalışıyor. Partimiz, Milli Görüş davasının adresidir. Bu adrese gelenler, Milli Görüş’ün değişmez prensiplerini kabul etmiş demektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin mevcut ekonomik durumunun kötüye gittiğini belirten Erbakan, iktidarın görevini yerine getiremediğini ve halkın borç içerisinde kıvrandığını söyledi. Asgari ücretin 17 bin lira, emekli maaşının 12 bin 500 lira seviyesine yükseldiğini, ancak açlık ve yoksulluk sınırlarının çok daha yüksek olduğunu kaydetti. "Bugün yoksulluk sınırı 64 bin lira, İstanbul’da ise 70 bin lira. Milyonlarca insan, bu rakamlarla hayatta kalmaya çalışıyor. İktidar, emekliye ve memura yeterli zam yapacak kaynağı bulamıyor. Çiftçiye de adil bir fiyat verilmiyor. Yaş çay alım fiyatı, maliyetin altında kalıyor. KOBİ’ler ve küçük esnaf da benzer sıkıntılar yaşıyor. Kamu çalışanlarına insan onuruna yaraşır maaşlar verilmiyor. Tüm bunların nedeni, kaynakların israfa ve haksız kazanca gitmesidir" dedi.

Erbakan, bir gazetecinin "Erken seçim olmalı mı?" sorusuna ise, "Erken seçim gündeme gelecek gibi görünüyor. Ekonomik veriler, Türkiye’yi bir erken seçime zorluyor. İktidarın enflasyonu düşüreceğiz söylemleri gerçeği yansıtmıyor. 2025’in enflasyon oranını artırıyorlar. Artık mevcut yönetimle ekonominin düzelmesi mümkün görünmüyor. Bu nedenle 2025 sonu veya 2026 ilkbaharında erken seçim gündeme gelebilir" yanıtını verdi.

"Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!" haberi, 07 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:19 Okullarda Temizlik Krizi: Eğitim İş'ten Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Anlamlı Eylem
  2. 21:19 Trendyol Süper Lig'de Derbi Tarihleri Açıklandı! İşte 7-17. Haftaların Programı!
  3. 21:14 Japonya’nın Vize Kararıyla İlgili İddialar Doğru Değil! İşte Resmi Açıklama
  4. 21:09 Maliye Bakanı Şimşek'ten Ekonomik İyileşme Müjdesi: Cari Açık ve Risk Primi Düşüşte
  5. 21:08 Türkiye’nin İhtiyaç Duyduğu Uzmanlar Burada Yetişecek: Milli İstihbarat Akademisi Resmen Açıldı!
  6. 21:02 Erzurum’da Skandal: Minibüs Kazası Sonrası Sürücüye Yüksek Cezalar ve Ehliyet İptali
  7. 20:58 DAX ve CAC 40 Düşüşte, FTSE 100 Yükseldi: Avrupa Piyasaları Ne Yönde?
  8. 20:57 Psikolojik Sorunları Olan Baba, Kızını Öldürdü Çekyatın İçine Sakladı! İşte Vahşetin Detayları
  9. 20:57 Beşiktaş'tan MHK'ya açık mektup: "Hiçbir şeyi unutmuş değiliz!"
  10. 20:55 Bakan Şimşek: "Risk primimizdeki düşüş de benzer ülkelere göre çok daha iyi"
  11. 20:53 İslam Memiş cevapladı: Gram altın alınmalı mı?
  12. 20:52 Almanya Sınır Kapılarını Kapatıyor mu? Büyükelçilikten Önemli Açıklama!
  13. 20:50 Fransa'dan Aranan Dolandırıcı Bülent Yılmaz, Bodrum’da Yakalandı!
  14. 20:49 Montella, UEFA Milli Takım Teknik Direktörleri Konferansı’na katılım gösterdi
  15. 20:49 Narin'in cinayetinde sıcak gelişme: Yengesi Melek Güran tekrar gözaltına alındı
  16. 20:48 8 Yaşındaki Narin'in Ağabeyi Barodan Yardım İstedi: Tüm Sorumlular Cezalandırılsın!
  17. 20:39 Eski manken Deniz Akkaya'ya hapis cezası!
  18. 20:38 Diyarbakır'da Adalet Arayışı: Baran Güran'dan Baroya Hukuki Destek Talebi
  19. 20:32 Narin Güran'ın mezarına ziyaretçi akını!
  20. 20:25 Anayasa’nın İlk 4 Maddesi Tartışma Dışı! AKP'den HÜDA PAR’a Net Yanıt!
Politika Haberleri